Official 1C Company forum

Official 1C Company forum (http://forum.1cpublishing.eu/index.php)
-   Cryostasis (http://forum.1cpublishing.eu/forumdisplay.php?f=90)
-   -   Cryostasis Artifacts (can't be solved) (http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=13329)

timmy 02-18-2010 10:36 AM

Cryostasis Artifacts (can't be solved)
 
Hello People,

I bought cryostasis in London the other day and I can't seem to get rid of these square artifacts that are everywhere in the game expect the warm heated area's. At first I though it was part of ice effect, but it looks terrible.

The version i have is the 505 Games version. I downloaded the latest patch, but still have the same issue. I tried changing all the shader modes from 2.0 to 4.0 and it's still there. I've also got the latest Nvidia drivers.

My spec's are Window7 64bit
4GB of RAM Athlon X2 250 3.0 Processor
Nvidia Geforce 250GTS

The only thing that seems to help by 50% is anti-analyzing, but it's still there. Plus I don't really use anti-analyzing as it's a frame rate killer with a game like this. I tried putting the gamma down, still the issue is there.

I know alot of people had issues with this problem, and some resolved it by changing shader modes and gamma. But I can't seem to resolve it.

I've played maybe two hours in the game and I feel this issue, is destroying the game. In a sense I want to resolve this issue, then start playing again.

Any tips?

Sneaksie 02-18-2010 10:52 AM

Try previous drivers, 195.xx. Many people complain about issues in 196.21.

timmy 02-18-2010 12:04 PM

Didn't work
 
I installed the latest 195 drivers still the same problem.

Funny thing is before u applied this the new patch I could select 2x 4x 8x anti-analysing. Now you can only turn it on and off. Anti-analysing reduces the it heavily. But i want to force it on 2x, not sure what setting cryostatsis is using. I tried forcing it on the ex-but it didn't seem to work.

Sneaksie 02-18-2010 12:15 PM

You can also try 182.50 (these were released before implementing new wddm standard for win 7 and some games work with them better).

timmy 02-18-2010 01:52 PM

Well
 
The driver failed to install as I think they were only for WindowXP 64bit.
I've noticed in a few screenshots people with the same issue. Either allot of people have not noticed the problem, or it has been ignored. I don't think it's a driver issue. I suspect the game code had a bug somewhere. Might need another patch. The problem only occurs in cold area's, in the heated area's it works fine.

I don't think this issue can be solved, the only solution is anti-analysing which reduces it more then 50%, but it's still there.

Sneaksie 02-18-2010 01:56 PM

Could you post a screenshot showing the problem?

Sneaksie 02-18-2010 02:20 PM

BTW, i had 182.50 installed on Win 7 64-bit some time ago. Make sure you've downloaded the right version (there are separate versions for XP and other OSes).

timmy 02-18-2010 03:35 PM

asd
 
Ok I just installed the Vista 64bit drivers 182.50 and took these screenshots. Still the same issue.

This with anti aliasing

http://img534.imageshack.us/img534/4897/withj.jpg

This is without anti-aliasing (As you can see it's much worse)

http://img64.imageshack.us/img64/5739/without.jpg

timmy 02-18-2010 03:43 PM

Here is a closer shot.

You can see those squares, white ones.

http://img38.imageshack.us/img38/3730/squaresw.jpg

Sneaksie 02-19-2010 08:06 AM

You mean these tiny dots? Looks like this is the hoarfrost effect. Note that there are no dots on the blade of the axe. I wouldn't think its a bug myself...
Can anyone confirm that this effect looks different on his/her PC?


All times are GMT. The time now is 04:29 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.