Official 1C Company forum

Official 1C Company forum (http://forum.1cpublishing.eu/index.php)
-   IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (http://forum.1cpublishing.eu/forumdisplay.php?f=189)
-   -   April 27, 2011(!!!) - Beta Patch #2 - It's old thread (http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=22238)

GraveyardJimmy 04-27-2011 07:11 PM

I have a problem with this patch. When I press escape I get to the menu (with a flash of the desktop). When I try to go back to the game (or press fly in that menu) the game resizes at (what I think is ) 640x480 resolution, despite 1280x1024 being selected in the menu. This has happened a lot of times.

On the other hand, my custom bomb loadout in the Blenheim worked when I chose it in the QMB.

Also, the game is incompatible with having mumble (VOIP software) running, I believe it is probably the overlay, though it works fine in other steam games. When I run the game it shows the Ubisoft video then freezes on the final frame. If I press escape a few times the exit dialogue box comes up and I can exit, but I cant see the rest of the menus.

Mango 04-27-2011 07:13 PM

I can certainly attest, there's nothing better for software productivity and sanity than a much needed rest!

Enjoy and come back fresh!

mcler002 04-27-2011 07:14 PM

Sweet and happy holidays
 
I shall download it on my gaming pc asap!!!

i assume we should "roll back", then install the new beta patch
Ross

jf1981 04-27-2011 07:18 PM

Hey,

Have nice holidays then !

Gonna try it out.

Regards,

J-F

ICDP 04-27-2011 07:21 PM

Just a heads up for anyone with Crossfire systems, you will need to disable Crossfire from CCC control panel. There are major graphical problems such as serious flickering and land tiles missing etc. Disabling Crossfire via software (such as RadeonPro), or by switching Catalyst AI off does not work.

So if you have a ATI X2, 5970 or 6990 card you are pretty much screwed graphically with this beta patch.

W0ef 04-27-2011 07:24 PM

Bugger, I was about to dish out the cash and get a second HD6970 to run in crossfire XD

Thanks for the headsup!

Kankkis 04-27-2011 07:24 PM

Quote:

Originally Posted by ICDP (Post 274628)
Just a heads up for anyone with Crossfire systems, you will need to disable Crossfire from CCC control panel. There are major graphical problems such as serious flickering and land tiles missing etc. Disabling Crossfire via software (such as RadeonPro), or by switching Catalyst AI off does not work.

So if you have a ATI X2, 5970 or 6990 card you are pretty much screwed graphically with this beta patch.

Yeah, i have 5970 and my textures is flickering, and i got terrible stuttering now, even alone over the water it it hickups every 1-2 secs :(

It's totally unplayable for me now and i mean totally unplayable :-x

mazex 04-27-2011 07:26 PM

OK - the full screen really seems to work now. When starting the game it first shows the reticle "transparent" with the desktop in the background but then switches to real full screen. The Anti Aliasing also works now - great! When pressing escape to switch to the C# launcher / options GUI it works in a much snappier way, and when going back to the 3D engine there is no minimize-maximize popping feeling like before. Just a quick blink and back in the game...

When I first started I had an error that I had in the second patch, namely that the buildings where not displayed at all in the Dover suburbs (having buildings set to high), and only about half of them in the city centre / harbor. I just saw the naked ground textures with the basements ;) I quit and deleted all files in

C:\Users\<username>\Documents\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover\cache

And then it worked fine. FPS is maybe a bit better but the stuttering is definitely gone now which is the most important thing! And that is on my four year old rig...

And I really like the new map with a lot more clear airfield markers and with names of the locations on map! Good!

A last note that I don't know if I had before. When loading the quick mission over Dover in a me 109 I got the message:

Long Bridge: wrong width (3)

Don't know if that is interesting to you ;)

Finally the Force Feedback feels a bit better - maybe just wishful thinking, but it takes like 20 seconds into the mission until the self centering "kicks in". The buffeting works from start though (on my G940). The FF effects really adds a lot to the game!

Have a nice vacation!

Specs:

Core 2 Duo E8400 @ 3.3
Nvidia GTX275 (270.61 drivers)
6 Gb DDR2
Windows 7 x64
G940 and TrackIR 4

2033cyborg 04-27-2011 07:26 PM

i know you guys are working hard but...
 
Beta paching a beta pach... it's getting good, a bit like Monthy Python....

And that's remind me of the rise of flight video ( except for the last comment in it , nobody knew then...)

http://www.youtube.com/watch?v=IoLvLcawlH0

ICDP 04-27-2011 07:27 PM

I guess it could be seen as a semi good sign for us Crossfire users. It means that at least the sim is recognising both cards :)

Honestly, with some tweaking by the devs and a dedicated Crossfire profile we could get a nice FPS boost for Crossfire users.


All times are GMT. The time now is 10:23 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.