Official 1C Company forum

Official 1C Company forum (http://forum.1cpublishing.eu/index.php)
-   Technical threads (http://forum.1cpublishing.eu/forumdisplay.php?f=191)
-   -   Launcher.exe fails: File not found (http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=20634)

Fredfetish 04-05-2011 03:15 PM

Launcher.exe fails: File not found
 
Hi this is from a previous post, but it doesn't seem that anyone has quite the same problem as me, please can anyone assist me?

-->
Haven't been able to start the game once. I'm trying to run the Steam version under windows 7 64 with a nVidia 560 ti. The launcher stops working after a couple of seconds with the problem signature below. I've done the crc check on the steam files, installed all the redist folder using admin, yet nothing seems to help. I also don't have AVG.


Problem signature:
Problem Event Name: CLR20r3
Problem Signature 01: launcher.exe
Problem Signature 02: 1.0.0.0
Problem Signature 03: 4d6e3d08
Problem Signature 04: System
Problem Signature 05: 4.0.0.0
Problem Signature 06: 4ba1dff4
Problem Signature 07: 2b79
Problem Signature 08: 14
Problem Signature 09: System.IO.FileNotFoundException
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 7177
Additional Information 1: 0a9e
Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3: 0a9e
Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789


In the event log, I found the following:

Application: Launcher.exe Framework Version: v4.0.30319 Description: The process was terminated due to an unhandled exception. Exception Info: System.IO.FileNotFoundException Stack: at System.Configuration.ApplicationSettingsBase.GetPr opertyValue(System.String) at System.Configuration.ApplicationSettingsBase.get_I tem(System.String) at maddox.Properties.Settings.get_nativeDLL() at maddox.Launch.leoX1TikeyJJcUgeaug(System.Object) at maddox.Launch.rv7PqTB6t() at maddox.Launch.Program(System.String[]) at Launcher.Program.Main(System.String[])

Conf.ini:
[BOB]

[window]
DepthBits =24
StencilBits=8
DrawIfNotFocused=0
SaveAspect=0
Render=D3D10_0
width=1440
height=900
ColourBits=32
FullScreen=1
ChangeScreenRes=1



[NET]
speed=100000
localPort=27015
serverName=My Server
serverDescription=IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover
serverInfo1=
serverInfo2=
serverInfo3=
serverInfo4=
VAC=1
maxPlayers=16
socksEnable=0
socksHost=
socksPort=1080
socksUser=
socksPwd=

[Console]
IP=20001
UseStartLog=1
WRAP=1
PAUSE=1
HISTORY=1024
HISTORYCMD=1024
PAGE=20
LOG=0
LOGTIME=0
LOAD=console.cmd
SAVE=console.cmd
LOGFILE=log.txt
LOGKEEP=0

[rts]
tickLen=30
;ProcessAffinityMask=2
maxTimerTicksInRealTick=20
; 0 - not use, 1 - show cursor and not capture, 2 - not show cursor, and capture
mouseUse=2
; 0 - not use, 1 - use if hardware exist
joyUse=1
; 0 - not use, 1 - use if hardware exist
trackIRUse=1
DisableIME=0
culture=en-GB

[rts_mouse]
SensitivityX=1.0
SensitivityY=1.0
SensitivityZ=1.0
Invert=0
SwapButtons = 0

[rts_joystick]
FF=1

[core]
RandSeed = 0
TexQual=3
TexFlags.PolygonStipple=0
Shadows=1
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=1
LandShading=1
LandDetails=1
Sky=3
Forest=2
VisibilityDistance=3
LandGeom=2
DrawCollisions=1
Water=-1
Effects=1
EffFlags.Light=1
EffFlags.SpriteRender=0
Grass=3
CordEffect=1
UseFog=0
UseLandCube=1
UseLandConnectedObject=1
LinearObjectManager=1
Roads=1
Sun=1
Clouds=1
EffFlags.LightSpritesProj=1
ShadowMapSize=5
TexFlags.AsyncLoad=1
TexFlags.ShowTexture=0
SimpleMesh.SWTransform=0
SimpleMesh.QuadTreeClip=1
SimpleMesh.InstancingHW=1
EffFlags.LightContextSprites=1
CloudsFlags.Detailed=1
TexFlags.CreateHDR=1
Decals=1
EffFlags.SWLight=0
TexFlags.CockpitOnePass=0
MegaTexture=0
TexFlags.Reflection=0
RenderTargetQual=3
MSAA=0
MeshStatics=1
MeshStaticsDetail=2
SimpleMesh.QTNoCompose=0
MeshFirstLod=0
MeshShowLod=0
SpawnHumans=0

[sound]
SoundUse=1
DebugSound=0
SoundEngine=1
Speakers=1
Placement=0
SoundFlags.reversestereo=0
RadioFlags.Enabled=1
RadioEngine=2
MusicVolume=14
ObjectVolume=7
MusState.takeoff=1
MusState.inflight=1
MusState.crash=1
MusFlags.play=1
MasterVolume=14
Attenuation=7
SoundMode=0
SamplingRate=0
NumChannels=2
SoundExt.occlusions=1
SoundFlags.hardware=1
SoundFlags.streams=1
SoundFlags.duplex=1
SoundExt.acoustics=1
SoundExt.volumefx=1
SoundFlags.voicemgr=1
SoundFlags.static=1
VoiceVolume=8
Channels=1
SoundFlags.bugscorrect=0
SoundExt.extrender=0
SoundSetupId=8
ActivationLevel=0.02
Preemphasis=0.8
RadioLatency=0.5
AGC=1
PTTMode=1
RadioFlags.PTTMode=0
RadioFlags.PlayClicks=1
ActLevel=9
MicLevel=10
SoundFlags.UseRadioChatter=0
SoundFlags.AutoActivation=0
SoundFlags.forceEAX1=0
speakers=1


System summary:

OS Name Microsoft Windows 7 Ultimate
Version 6.1.7601 Service Pack 1 Build 7601
Other OS Description Not Available
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Manufacturer MSI
System Model MS-7380
System Type x64-based PC
Processor Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz, 2499 Mhz, 4 Core(s), 4 Logical Processor(s)
BIOS Version/Date American Megatrends Inc. V1.0, 2008/01/15
SMBIOS Version 2.5
Windows Directory C:\Windows
System Directory C:\Windows\system32
Boot Device \Device\HarddiskVolume1
Locale South Africa
Hardware Abstraction Layer Version = "6.1.7601.17514"
Time Zone South Africa Standard Time
Installed Physical Memory (RAM) 4.00 GB
Total Physical Memory 4.00 GB
Available Physical Memory 2.73 GB
Total Virtual Memory 8.00 GB
Available Virtual Memory 6.54 GB
Page File Space 4.00 GB
Page File C:\pagefile.sys

nVidia summary:

NVIDIA System Information report

[Display]
Operating System: Windows 7 Ultimate, 64-bit (Service Pack 1)
DirectX version: 11.0
GPU processor: GeForce GTX 560 Ti
Driver version: 270.51
DirectX support: 11
CUDA Cores: 384
Core clock: 900 MHz
Shader clock: 1800 MHz
Memory clock: 2004 MHz (4008 MHz data rate)
Memory interface: 256-bit
Total available graphics memory: 2815 MB
Dedicated video memory: 1024 MB GDDR5
System video memory: 0 MB
Shared system memory: 1791 MB
Video BIOS version: 70.24.11.00.01
IRQ: 17
Bus: PCI Express x16

[Components]

easyUpdatusAPIU64.DLL 1.1.33.0 NVIDIA Update Components
WLMerger.exe 1.1.33.0 NVIDIA Update Components
Nvlhr.exe 1.1.33.0 NVIDIA Update Components
daemonu.exe 1.1.33.0 NVIDIA Update Components
ComUpdatusPS.dll 1.1.33.0 NVIDIA Update Components
ComUpdatus.exe 1.1.33.0 NVIDIA Update Components
NvUpdtr.dll 1.1.33.0 NVIDIA Update Components
NvUpdt.dll 1.1.33.0 NVIDIA Update Components
nvui.dll 7.17.12.7051 NVIDIA User Experience Driver Component
nvxdsync.exe 7.17.12.7051 NVIDIA User Experience Driver Component
nvxdplcy.dll 7.17.12.7051 NVIDIA User Experience Driver Component
nvxdbat.dll 7.17.12.7051 NVIDIA User Experience Driver Component
nvxdapix.dll 7.17.12.7051 NVIDIA User Experience Driver Component
NVCPL.DLL 7.17.12.7051 NVIDIA Compatible Windows Vista Display driver, Version 270.51
nvCplUIR.dll 3.5.850.0 NVIDIA Control Panel
nvCplUI.exe 3.6.740.0 NVIDIA Control Panel
nvWSSR.dll 6.14.12.6644 NVIDIA Workstation Server
nvWSS.dll 6.14.12.7051 NVIDIA Workstation Server
nvViTvSR.dll 6.14.12.6644 NVIDIA Video Server
nvViTvS.dll 6.14.12.7051 NVIDIA Video Server
NVSTVIEW.EXE 7.17.12.7051 NVIDIA GeForce 3D Vision
NVSTTEST.EXE 7.17.12.7051 NVIDIA 3D Vision Test Application
NVSTRES.DLL 7.17.12.7051 NVIDIA 3D Vision Module (0)
nvDispSR.dll 6.14.12.6644 NVIDIA Display Server
NVMCTRAY.DLL 8.17.12.7051 NVIDIA Media Center Library
nvDispS.dll 6.14.12.7051 NVIDIA Display Server
PhysX 09.10.0514 NVIDIA PhysX
NVCUDA.DLL 8.17.12.7051 NVIDIA CUDA 4.0.1 driver
nvGameSR.dll 6.14.12.6644 NVIDIA 3D Settings Server
nvGameS.dll 6.14.12.7051 NVIDIA 3D Settings Server

Raggz 04-05-2011 03:51 PM

Go to: Steam\steamapps\common\il-2 sturmovik cliffs of dover\redist

Try re-install the 4 packages.

Fredfetish 04-05-2011 04:19 PM

Quote:

Originally Posted by Raggz (Post 252985)
Go to: Steam\steamapps\common\il-2 sturmovik cliffs of dover\redist

Try re-install the 4 packages.

I've done that, with as admin and restarted many times... no dice...

also, here is my launcher.exe xml's content. The steam_api.dll is in the correct place.

<?xml version="1.0"?>
<configuration>
<configSections>
<sectionGroup name="applicationSettings" type="System.Configuration.ApplicationSettingsGrou p, System, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089" >
<section name="maddox.Properties.Settings" type="System.Configuration.ClientSettingsSection, System, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089" requirePermission="false" />
</sectionGroup>
</configSections>
<applicationSettings>
<maddox.Properties.Settings>
<setting name="nativeDLL" serializeAs="String">
<value>parts\core\steam_api.dll</value>
</setting>
</maddox.Properties.Settings>
</applicationSettings>
<runtime>
<gcConcurrent enabled="true" />
<assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
<publisherPolicy apply="yes" />
<probing privatePath="parts/core;parts/bob" />
</assemblyBinding>
</runtime>
<startup>
<supportedRuntime version="v4.0" sku=".NETFramework,Version=v4.0,Profile=Client"/>
</startup>
</configuration>

flug32 05-01-2016 04:20 AM

I had this problem on initial install of IL2 CLOD on a new computer.

Suggestions for solutions I've seen:

1. Go into the "redist" subfolder and reinstall all the various components CLOD needs (.net, directx, visual c, etc)

2. Make sure your anti-virus is disabled for files in the CLOD folder

I think these are suggesting, at least, the direction of the problem. Either some needed library, dll file, etc is not installed properly OR something (like an antivirus) is preventing it from loading.

In my case, the solution was slightly different but related. I had just jumped in and run launcher.exe directly from the install folder because that is how I usually run it once it is installed and running correctly. (First launch Steam, log in, then double click the launcher.exe directly in the install directory.)

However, this didn't work on first-time installation because steam automatically does some fancy install procedures. So when I started Steam & ran CLOD from within steam, the first thing it did was run through the various install procedures and after that everything worked just fin.

So I add solution #3:

3. Run CLOD from within Steam, at least the first time around, so that all needed libraries etc are automatically installed.

KG26_Alpha 05-01-2016 11:38 AM

Delete the Soft Club folder in My documents and restart the game.

It will create a new clean Soft Club folder.


All times are GMT. The time now is 09:35 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.