Official 1C Company forum

Official 1C Company forum (http://forum.1cpublishing.eu/index.php)
-   IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (http://forum.1cpublishing.eu/forumdisplay.php?f=189)
-   -   Joystick latency under CoD (http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=39937)

jf1981 05-25-2013 05:47 PM

Joystick latency under CoD
 
Hello all,

I still experience this issue shown in the youtube video, not sure if few other have it too ... however other sims run well, only CoD seem to be affected.
This lag prevents from really enjoying tirght maneuvers.

Do we have some some solutions to this issue ?

BTW thanks a lot to ATAG for the patch, realy good one.

Jean-François

Cliffs of Dover slow controls

vranac 05-26-2013 11:57 AM

Your sensitivity setting is..?

You could put screenshot of your settings.

jf1981 05-26-2013 07:46 PM

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by vranac (Post 503831)
Your sensitivity setting is..?

You could put screenshot of your settings.

I tried 1 and 0 in the linear value, appart from that it's the default.

Attched a screen shot & my configuration files.

TY

vranac 05-27-2013 12:13 AM

Try it with 0 , that is lets say in old il2 everything on 100.
Just move slider to left close to zero and see what wil happen.

I keep all axes that way, close to zero.

jf1981 05-27-2013 08:10 AM

... it makes no difference.

vranac 05-27-2013 02:11 PM

Strange.

But I saw something wrong in your conf.ini.
There is lot of stuff missing in [widow] part.
Or you probably posted confs from the game folder.
Post confs from Documents folder.

This is mine.


Code:

[window]
  DepthBits  =24
  StencilBits=8
  DrawIfNotFocused=0
  SaveAspect=1
Render=D3D10_0
width=1600
height=900
ColourBits=32
FullScreen=1
ChangeScreenRes=1
posLeft=0
posTop=0
Frequency=60
StereoMode=0

Also do the sliders move correctly when you are in the settings?

jf1981 07-08-2013 09:58 AM

conf attached
 
[BOB]
EpilepsyFilter=0

[window]
DepthBits =24
StencilBits=8
DrawIfNotFocused=0
SaveAspect=0
Render=D3D10_0
width=1920
height=1080
posLeft=0
posTop=0
ColourBits=32
FullScreen=1
ChangeScreenRes=1
Frequency=60
StereoMode=0

[NET]
speed=100000
localPort=27015
serverName=My Server
serverDescription=IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover
serverInfo1=
serverInfo2=
serverInfo3=
serverInfo4=
VAC=1
maxPlayers=255
socksEnable=0
socksHost=
socksPort=1080
socksUser=
socksPwd=
host=216.52.148.29
port=27016

[Console]
IP=20001
UseStartLog=1
WRAP=1
PAUSE=1
HISTORY=1024
HISTORYCMD=1024
PAGE=20
LOG=0
LOGTIME=0
LOAD=console.cmd
SAVE=console.cmd
LOGFILE=log.txt
LOGKEEP=0

[rts]
; 0 - not use, 1 - show cursor and not capture, 2 - not show cursor, and capture
mouseUse=2
; 0 - not use, 1 - use if hardware exist
joyUse=1
; 0 - not use, 1 - use if hardware exist
trackIRUse=1

[rts_mouse]
SensitivityX=1.0
SensitivityY=1.0
SensitivityZ=1.0
Invert=0
SwapButtons = 0

[rts_joystick]
FF=1

[core]
RandSeed = 0
TexQual=1
TexFlags.PolygonStipple=0
Shadows=1
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=1
LandShading=1
LandDetails=1
Sky=3
Forest=2
VisibilityDistance=3
LandGeom=2
DrawCollisions=1
Water=-1
Effects=1
EffFlags.Light=1
EffFlags.SpriteRender=0
Grass=3
CordEffect=1
UseFog=0
UseLandCube=1
UseLandConnectedObject=1
LinearObjectManager=1
Roads=1
Sun=1
Clouds=1
EffFlags.LightSpritesProj=1
ShadowMapSize=5
TexFlags.AsyncLoad=1
TexFlags.ShowTexture=0
SimpleMesh.SWTransform=0
SimpleMesh.QuadTreeClip=1
SimpleMesh.InstancingHW=1
EffFlags.LightContextSprites=1
CloudsFlags.Detailed=1
TexFlags.CreateHDR=1
Decals=1
EffFlags.SWLight=0
TexFlags.CockpitOnePass=0
MegaTexture=0
TexFlags.Reflection=0
RenderTargetQual=3
MSAA=0
MeshStatics=1
MeshStaticsDetail=2
SimpleMesh.QTNoCompose=0
MeshFirstLod=0
MeshShowLod=0
SpawnHumans=0
TexFlags.SSAO=0
TexFlags.VSync=0

[sound]
SoundUse=1
DebugSound=0
SoundEngine=1
Speakers=1
Placement=0
SoundFlags.reversestereo=0
RadioFlags.Enabled=1
RadioEngine=2
MusicVolume=14
ObjectVolume=7
MusState.takeoff=1
MusState.inflight=1
MusState.crash=1
MusFlags.play=1
MasterVolume=14
Attenuation=7
SoundMode=0
SamplingRate=0
NumChannels=2
SoundExt.occlusions=1
SoundFlags.hardware=1
SoundFlags.streams=1
SoundFlags.duplex=1
SoundExt.acoustics=1
SoundExt.volumefx=1
SoundFlags.voicemgr=1
SoundFlags.static=1
VoiceVolume=8
Channels=1
SoundFlags.bugscorrect=0
SoundExt.extrender=0
SoundSetupId=8
ActivationLevel=0.02
Preemphasis=0.8
RadioLatency=0.5
AGC=1
PTTMode=1
RadioFlags.PTTMode=0
RadioFlags.PlayClicks=1
ActLevel=9
MicLevel=10
SoundFlags.UseRadioChatter=0
SoundFlags.AutoActivation=0
SoundFlags.forceEAX1=0
speakers=1
vgMaster=15
vgMusic=15
vgVoice=15

redxfred 07-11-2013 11:51 AM

[QUOTE=jf1981;503773]Hello all,

I still experience this issue shown in the youtube video, not sure if few other have it too ... however other sims run well, only CoD seem to be affected.
This lag prevents from really enjoying tirght maneuvers.

Do we have some some solutions to this issue ?

BTW thanks a lot to ATAG for the patch, realy good one.

Jean-François


First, observe the windows joystick control panel and confirm that all is OK in Windows. If the lag exists in the operating system, the solution lies there. I would check the Joystick manufacturer's forums if that is the case. Obviously, drivers must be current.
If the latency does not exist in Windows, then game setup or another running program or service must be the culprit. Good luck.

jf1981 07-19-2013 06:58 PM

Hi

That's fine in windows, for sure I have checked. Another sim I have works well either.

Maybe this issue is common to everyong playing CoD .... ?

vranac 07-20-2013 01:28 PM

No not at all.And there are a lot of x52 users.

Could you attach your confUser.ini pls?


All times are GMT. The time now is 11:50 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.