View Single Post
  #23  
Old 02-12-2010, 07:30 PM
Brainless Brainless is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Varna, Bulgaria
Posts: 20
Default

Hi,
I just wanted to share my config.ini settings. I've spend couple of hours in testing to find best settings for my system (ATi User).

System:
CPU: Athlon 64 X2 4600+ @ 3200MHz (Overclocked)
MEM: 2x1GB DDR2 @ 800MHz
Video: ATI Radeon 4850 512MB

Video Settings:
Resolution: 1280x1024 (I'm still using 19" 5:4 LCD)
VSync: Off
TrippleBuffering: Off
Video Mode: OpenGL,
Antialiasing: forced to 6x.
Anisotropic Filtering: forced to 16x
Catalyst A.I.: Low

Test is made with DeathTrack and Fraps.
The Benchmarking is started around one/two seconds after DeathTrack beginning, and stopped after 152 seconds.

The Result is:
Min: 21fps
Avg: 53.776fps
Max: 123fps ()

Code:
[window]
width=1280
height=1024
ColourBits=32
DepthBits=24
StencilBits=8
ChangeScreenRes=1
FullScreen=1
DrawIfNotFocused=0
EnableResize=0
EnableClose=1
SaveAspect=0
Use3Renders=0

[GLPROVIDER]
GL=Opengl32.dll

Code:
[Render_OpenGL]
TexQual=3
TexMipFilter=3
TexCompress=0
TexFlags.UseDither=0
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=0
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=0
TexFlags.UseVertexArrays=0
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=0
TexFlags.ClipHintExt=0
TexFlags.UsePaletteExt=0
TexFlags.TexAnisotropicExt=0
TexFlags.TexCompressARBExt=0

TexFlags.TexEnvCombine4NV=0
TexFlags.TexEnvCombineDot3=0
TexFlags.DepthClampNV=0
TexFlags.SeparateSpecular=0
TexFlags.TextureShaderNV=0

HardwareShaders=1

Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3

Sky=2
Forest=2
LandShading=3
LandDetails=2

LandGeom=3
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1

VideoSetupId=17
Water=0
Effects=1
ForceShaders1x=0

PolygonOffsetFactor=-0.15
PolygonOffsetUnits=-3.0
I've found that setting some TexFlags to 1 have great impact on fps. Don't know is that true with nVidia.

To dduff442: Can You try with my [OpenGL] config.ini settings (especially TexFlags) and post results. I think You can get far better FPS with Your MONSTER System (compared to mine).

p.s.: Sorry for my poor English.
Reply With Quote