1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover > Technical threads

Technical threads All discussions about technical issues

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 02-05-2012, 07:07 PM
VO101_Tom's Avatar
VO101_Tom VO101_Tom is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Budapest, Hungary
Posts: 799
Default

Aircraft type: Messerschmitt Bf 109 E-1, E-3, E-4

System affected: Pitot heater

Description of the problem: The pitot heater switch is bad, and as has already been written, the warning light does not work. The following drawings show that the wing placed pitot heating (D1) and the dashboard lights (D2) connected to the A7 switch ("Heizdüse").

The problem is, that in the game, the A7 switch have another name. The pitot heater switch took over the A12, which is wrong. The other button names -according to my sources- is fine.

Source: Bf 109 E Betriebs- und Rüstanleitung, pages 31, 33-34, 82-87












__________________
| AFBs of CloD 2[/URL] |www.pumaszallas.hu

AMD X6 1055T, 8GB Ram, ENGTX560 Ti 1GB, 1680 x 1050 px, W7/64, TrackIR 4Pro, G940
Cliffs of Dover Bugtracker site: share and vote issues here
  #32  
Old 02-05-2012, 08:55 PM
Foo'bar Foo'bar is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Niedersachsen, Deutschland
Posts: 663
Default

Quote:
Originally Posted by VO101_Tom View Post
Aircraft type: Messerschmitt Bf 109 E-1, E-3, E-4

System affected: Pitot heater

Description of the problem: The pitot heater switch is bad, and as has already been written, the warning light does not work. The following drawings show that the wing placed pitot heating (D1) and the dashboard lights (D2) connected to the A7 switch ("Heizdüse").

The problem is, that in the game, the A7 switch have another name.(...)
I read there "Staurohrgzg" what should be "Staurohrhzg" abbr for "Staurohrheizung". And this is absolutely what it should be. Staurohr -> pitot tube, Heizung -> heating.
  #33  
Old 02-05-2012, 10:50 PM
VO101_Tom's Avatar
VO101_Tom VO101_Tom is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Budapest, Hungary
Posts: 799
Default

Quote:
Originally Posted by Foo'bar View Post
I read there "Staurohrgzg" what should be "Staurohrhzg" abbr for "Staurohrheizung". And this is absolutely what it should be. Staurohr -> pitot tube, Heizung -> heating.
Ok, thx, i could not read what is there
Any idea what could be the "F.T. Anlage"? I can't find this name in the text, only in the drawings (the drawing does not show much)...
__________________
| AFBs of CloD 2[/URL] |www.pumaszallas.hu

AMD X6 1055T, 8GB Ram, ENGTX560 Ti 1GB, 1680 x 1050 px, W7/64, TrackIR 4Pro, G940
Cliffs of Dover Bugtracker site: share and vote issues here
  #34  
Old 02-05-2012, 11:11 PM
robtek's Avatar
robtek robtek is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,818
Default

FT for Funk Telefon or voice receive/transmit radio
__________________
Win 7/64 Ult.; Phenom II X6 1100T; ASUS Crosshair IV; 16 GB DDR3/1600 Corsair; ASUS EAH6950/2GB; Logitech G940 & the usual suspects
  #35  
Old 02-05-2012, 11:34 PM
VO101_Tom's Avatar
VO101_Tom VO101_Tom is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Budapest, Hungary
Posts: 799
Default

Quote:
Originally Posted by robtek View Post
FT for Funk Telefon or voice receive/transmit radio
Thx.
__________________
| AFBs of CloD 2[/URL] |www.pumaszallas.hu

AMD X6 1055T, 8GB Ram, ENGTX560 Ti 1GB, 1680 x 1050 px, W7/64, TrackIR 4Pro, G940
Cliffs of Dover Bugtracker site: share and vote issues here
  #36  
Old 02-06-2012, 11:28 AM
Robo. Robo. is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Nottingham, UK
Posts: 658
Default

Added pictures and further details regarding fuel system issues at post No.30:

LINK

----------------------------------------------------------

Aircraft Type: Spitfire Mk.I, Mk.Ia, Mk.IIa
System Affected: Cockpit equipment
Description of the Problem:

- Rudder trimming tab not animated (Mk.Is, Mk.II)
- Elevator trimming tab not animated (gauge working OK) (Mk.Is, Mk.II)
- Slow running cut-out not animated (Mk.Is, Mk.II)



----------------------------------------------------------

Aircraft Type: Spitfire Mk.I, Mk.Ia
System Affected: Cockpit equipment / hydraulic system
Description of the Problem:

Landing flaps indicator missing.



  #37  
Old 02-06-2012, 01:10 PM
VO101_Tom's Avatar
VO101_Tom VO101_Tom is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Budapest, Hungary
Posts: 799
Default

Aircraft type: Messerschmitt Bf 109 E-1, E-3, E-4

System affected: Oil Temperature Gauge

Description of the problem: The aircraft measured the temperature of the oil in two places: where the oil gets into the engine, and where it go out. This temperatures was measured with a combined instrument, in which shows the outlet temperature of the oil, but there is a button (upper right corner) by pressing the inlet oil temperature can be checked. This is missing from the game.

The Oil and Water Temperature Gauge is connected to the A8 switch.

Source: Bf 109 E Betriebs- und Rüstanleitung, pages 32, 82, 84-87





__________________
| AFBs of CloD 2[/URL] |www.pumaszallas.hu

AMD X6 1055T, 8GB Ram, ENGTX560 Ti 1GB, 1680 x 1050 px, W7/64, TrackIR 4Pro, G940
Cliffs of Dover Bugtracker site: share and vote issues here
  #38  
Old 02-06-2012, 05:55 PM
KG26_Alpha's Avatar
KG26_Alpha KG26_Alpha is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2008
Location: London
Posts: 2,551
Default

Correct ....... theres 2 temp sensors.

Here's a simplified diagram of M2 M3 M4

.
Attached Images
File Type: jpg Temp sensors diag.JPG (99.6 KB, 25 views)
__________________



Last edited by KG26_Alpha; 02-06-2012 at 06:10 PM.
  #39  
Old 02-06-2012, 06:15 PM
Kodoss Kodoss is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 262
Default

@Krupi, if you look more closely you can see 4 wires getting in one cable and then at the oil gauge again 4 wires out of the cable.
  #40  
Old 02-06-2012, 06:15 PM
KG26_Alpha's Avatar
KG26_Alpha KG26_Alpha is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2008
Location: London
Posts: 2,551
Default

Quote:
Originally Posted by Foo'bar View Post
I read there "Staurohrgzg" what should be "Staurohrhzg" abbr for "Staurohrheizung". And this is absolutely what it should be. Staurohr -> pitot tube, Heizung -> heating.
Yes here's the fuse panel.
Attached Images
File Type: jpg fuse panel.JPG (127.3 KB, 29 views)
__________________


Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:45 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.