1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover > Technical threads > Controls threads

Controls threads Everything about controls in CoD

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-15-2014, 09:41 PM
Whizkid Whizkid is offline
Approved Member
 
Join Date: May 2012
Location: Kelseyville - California
Posts: 31
Default I need some help!

After spending almost three days trying to set up my X-52 and CoD Controls I finally give up! My wife says it's time to turn to the Forum for help, which feels like asking for directions in a strange town, and you all know what that's like!
I have an X-52 Hotas, and have upgraded my CoD to Mod 4.0 from ATAG.
Here's a list of problems perhaps you guys can help with.
1. Which is better to use, the X-52 Control functions, or the CoD Control Panel?
2. Does one supersede the other?
3. If I map everything to the X-52, should I remove all Keys and Axes from the Control Panel in CoD? And vice versa?
4. Does anyone have a basic, simple X-52 Layout for CoD that doesn't require a course in Computer Science? Or a CoD Control Layout that can be printed?
5. Why are there Keys and Axes that do the same thing?
6. As the game Manual is more confusing to me than a course in Chinese Cooking, does anyone know of a "dumbed down" Manual that's available? I'm on the far side of 70 which complicates things!
I look with eager anticipation for the great replies that I know are on their way! Thanks, guys, and be sure to keep checking your six!
__________________
Whizkid
Reply With Quote
  #2  
Old 02-16-2014, 03:01 AM
sg1221 sg1221 is offline
Approved Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 48
Default

You should just not worry about your Saitek sst program for now , just go
into the game and use the setup screens there . after you get it all set up
and get used to it in game you might wish to have some more advanced
controls and macros which you can use the Saitek software for.
The Saitek x 52 has lots and lots of buttons and axes so you'll probably
never have to use the sst software.

good luck and happy flying
__________________
Asus MB, AMD 965 BE @ 3.8
8 G DDR3 Ram
Geforce GTX 570 ,Windows 7/64
Saitek X52 Pro & Saitek Pro Pedals
Track IR 4 Pro.... Miller Lite 12 pack.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-17-2014, 07:49 AM
Continu0 Continu0 is offline
Approved Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Luzern, Switzerland
Posts: 702
Default

Quote:
Originally Posted by sg1221 View Post
You should just not worry about your Saitek sst program for now , just go
into the game and use the setup screens there . after you get it all set up
and get used to it in game you might wish to have some more advanced
controls and macros which you can use the Saitek software for.
The Saitek x 52 has lots and lots of buttons and axes so you'll probably
never have to use the sst software.

good luck and happy flying
+1

No need to use the programing software.

There are axes and buttons that do the same because you can set up an axis OR a key for a certain command. that is because some people do have joysticks with a lot of axes, where as others may only have 2-3.

As for the basic layout: i don´t have one, but i put everything concerning engine management on the left hand, weapons, etc. is on the right hand.

I don´t think there is a dumbed down manual, but the best manual that i know is getting on teamspeak and ask people. If that is possible, do it! Jump on the ATAG-TS, and you will get the help you need.

And btw. I´d much rather ask questions on the ATAG forum than over here... This forum is just slowly dying I think...

Good Luck!
__________________
AMD Penom ll 6x 1055T Processor 2.8 GHz // 8GB Ram // XFX Radeon HD 7870 Black Edition DD (2048 MB Memory DDR5, GPU 1055MHz) // Windows 7 Professional 64 Bit Version
Saitek x52 // Saitek Throttle Quadrant // Saitek Pro Flight Rudder Pedals // Track IR 5
Reply With Quote
  #4  
Old 02-17-2014, 11:45 PM
Whizkid Whizkid is offline
Approved Member
 
Join Date: May 2012
Location: Kelseyville - California
Posts: 31
Default

Many thanks to you both! The idea of Engine Management on the left is great, as the right is always busy trying to keep the plane in the sky. Right now I'm trying to re-install the game, as I messed up a couple of Update Patches, and had to delete the game and re-install. Now I have two totally basic CoD's in a clean folder as insurance! Some of us learn more slowly than others, I guess! Oh, well, if I wasn't doing this my missus would be thinking up things for me to do, so this takes priority, of course!
__________________
Whizkid
Reply With Quote
  #5  
Old 03-03-2017, 09:35 AM
checkmysix's Avatar
checkmysix checkmysix is offline
Approved Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Woolage Village Nr DOVER,Kent
Posts: 422
Default

Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:23 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.