1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > King's Bounty > King's Bounty: Crossworlds > King's Bounty Editor

King's Bounty Editor Info, hints, questions and etc.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-19-2011, 09:12 PM
gimpz gimpz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 41
Default Saving in the editor sometimes have no effect

I made several changes in the editor to a mod I'm playing with. I saved in every possible way I could find...save session and save, but I don't know the difference between them. No matter how many times I did it, I couldn't get the changes I made to the troop count in Bolo to have any effect. What's the correct way to save your changes and why doesn't it work sometimes?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-20-2011, 08:21 AM
infernal1800 infernal1800 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 93
Default

Quote:
Originally Posted by gimpz View Post
I made several changes in the editor to a mod I'm playing with. I saved in every possible way I could find...save session and save, but I don't know the difference between them. No matter how many times I did it, I couldn't get the changes I made to the troop count in Bolo to have any effect. What's the correct way to save your changes and why doesn't it work sometimes?
This is weird. Could you try save your progress by right mouse click on your island's name below the main menu and then choose save. Hope this will help
Reply With Quote
  #3  
Old 07-20-2011, 12:56 PM
gimpz gimpz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 41
Default

No that doesn't help. For some reason I can't edit Bolo and Debir.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-27-2011, 11:04 PM
DeepSoul DeepSoul is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 59
Default

I found the problem. I used a mod that had a different location for it's files and for some reason it only saved some of the islands in the right folder. I had to move the other files manually for the changes to have any effect.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-31-2011, 04:09 AM
infernal1800 infernal1800 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 93
Default

Quote:
Originally Posted by DeepSoul View Post
I found the problem. I used a mod that had a different location for it's files and for some reason it only saved some of the islands in the right folder. I had to move the other files manually for the changes to have any effect.
Yes, all islands have to be put in the right folder. Can you tell me which mod you are using and what aspect of the game you are planning to edit (new island, new unit, new skill/talent etc)

I'm glad that there are some people still working with those text file or even the editor. I'm now creating a big mod that has many new things (new islands, caves, dungeons; new monsters, quest etc) I want to share it with the public but the number of people still playing this game is become lesser and lesser
Reply With Quote
  #6  
Old 07-31-2011, 01:08 PM
DeepSoul DeepSoul is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 59
Default

Quote:
Originally Posted by infernal1800 View Post
Yes, all islands have to be put in the right folder. Can you tell me which mod you are using and what aspect of the game you are planning to edit (new island, new unit, new skill/talent etc)

I'm glad that there are some people still working with those text file or even the editor. I'm now creating a big mod that has many new things (new islands, caves, dungeons; new monsters, quest etc) I want to share it with the public but the number of people still playing this game is become lesser and lesser
I know and it's really sad because it's a great game. It looks like it's days of glory are over.

I'm playing "adventure mod" that can be found here on the forum but I didn't do any big changes. Just a few adjustments to what units you can by in some places. It's nice that you are making a mod like that. Will be interested to see how it turns out.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-31-2011, 03:07 PM
infernal1800 infernal1800 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 93
Post

Quote:
Originally Posted by DeepSoul View Post
I know and it's really sad because it's a great game. It looks like it's days of glory are over.

I'm playing "adventure mod" that can be found here on the forum but I didn't do any big changes. Just a few adjustments to what units you can by in some places. It's nice that you are making a mod like that. Will be interested to see how it turns out.
I just hope that when I finish it, there are some people willing to play it and help me test it (bugs/crashes etc) You know, I change most of the game and create many things new, so bugs and crashes is unavoidable

Adventure is the most interesting mod so far and my mod also uses a part of feature from it. I like the idea that our princess has her own castle and the mod provide us a few new unit which just great. It seemed that nobody can use editor effectively because it often cause crashes. Do you feel annoying when using the editor?

sr for my bad english
Reply With Quote
  #8  
Old 07-31-2011, 10:56 PM
Shadaoe Shadaoe is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 3
Default

I actually tried to create a whole new world, but every times I tried, I just couldn't launch my session in the game, it crashed or launched the original game every time (even when choosing stand alone in the editor ...). Editor which crash a lot unfortunately ...
Too bad, great things could've been made with a better editor !
Reply With Quote
  #9  
Old 08-01-2011, 07:26 AM
infernal1800 infernal1800 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 93
Post

Quote:
Originally Posted by Shadaoe View Post
I actually tried to create a whole new world, but every times I tried, I just couldn't launch my session in the game, it crashed or launched the original game every time (even when choosing stand alone in the editor ...). Editor which crash a lot unfortunately ...
Too bad, great things could've been made with a better editor !
It's weird, I dont have any trouble with creating and launching the new session. You can download the "adventure" mod which is found in this forum and can start editing the session. Which version do you use?
Reply With Quote
  #10  
Old 08-01-2011, 11:00 AM
Shadaoe Shadaoe is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 3
Default

I'll try to edit the session, thanks !

I use the steam version of the editor, maybe it's not updated ? I don't know. Oh and in the steam version portrait files are missing and other things too in the sourcemedia, so maybe it's an earlier version of the editor...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:35 AM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.