1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > 1C Games > Planet Alcatraz

Planet Alcatraz 3D role playing game with isometric projection.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-23-2010, 02:25 PM
satko satko is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2
Default Dungeon Cleaners 2 / Planet Alcatraz 2 fan translation

Hello guys!

After some investigations and contacts with russian collegues I found out a way to translate interface and dialogs in Planet Alcatraz 2 / Dungeon Cleaners 2.

Cuting long story short:
Majority of texts are located in .csv files packed in .pak and .bm files.
After unpacking some .pak files using dcxtract utility I opened them with openoffice calc and translated with google translate.

Then you can pack back just those translated csv files in, let's say, media99.bm file and place it in game root directory (mediaxx.bm files are overiding main pak files and are used for paching purposes by developers)

version pre alfa 0.1 below
- first dialog of game (with Leutnant Hook)
- part of interface in-game and character sheet/creation

Installation -
Just place media99.bm file in your game root directory (where sp2.exe is located).

Cheers
Slawek
Reply With Quote
  #2  
Old 04-23-2010, 02:29 PM
satko satko is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2
Red face

Sorry, forgot about file
Attached Files
File Type: zip media99.zip (58.3 KB, 87 views)
Reply With Quote
  #3  
Old 04-23-2010, 02:33 PM
persoiranian persoiranian is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 318
Default

WHAT?? wow...now even if 1c dont want to publish the game we have no problem playing it.
THANK YOU THANK YOU keep up the good work,
where can i buy the russian version of the game?
Reply With Quote
  #4  
Old 05-24-2010, 02:57 AM
Froelich Froelich is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Default

Using Chrome to translate the russian text you can pay via CC and then download the game from the IC online site

cheers
Reply With Quote
  #5  
Old 06-14-2010, 12:04 AM
hyundai hyundai is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 1
Default

hi, and thx for this trick and trad, but is possible you can share the tool dcxtract plz i want make french translation for this game.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-12-2010, 03:29 PM
Gargantou Gargantou is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 7
Default

Wow, people are truly desperate to play this if they're willing to play it with a Google automated translation, which I might add will be FILLED with erroneous translations.

I do find it a bit silly to call this a fan translation since within the general gaming community a fan translation is what is considered when the fans actually make the translation themselves(And a good one at that, which you can't come close to with Google translate, heck you can't even come close to an average one)

But but, to each his own I guess.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-29-2010, 11:10 AM
xxl2damax xxl2damax is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
Default

Hi there, i`m a new member, despite other opinions, i liked Planet Alcatraz / Dungeon Cleaners / Sanytary, the game had potential, but if you don`t have a big firm behind... its hard to make a polished gamed.

I`m a big fun of 1C company, i`ve baught games like soldiers heroes of ww2, faces of war, Planet Alcatraz, A Fare Well To The Dragons (great inspiration from Arcanum of steamworks and magic obscura, but again unfinished), Space Wolfs 1 and 2.

But, after playing Planet Alcatraz, i was quite interested in the sequel, and i was a bit disappointed about the russian version only.

In conclusion, people that appreciate a bit more complex games are "desperate" to play the sequel.

Thanks for the effort.

Last edited by xxl2damax; 08-29-2010 at 11:14 AM.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-08-2015, 12:12 AM
jclampy jclampy is offline
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 1
Default Not working?

I just bought this game on Steam.

I put the fmedia99.bm file into games root folder where the sp2.exe is but I am not noticing any difference. Shouldn't the main menu appear in English?

Any help would be appreciated.
Thanks.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:31 AM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.