1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover > Technical threads

Technical threads All discussions about technical issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #51  
Old 04-25-2011, 12:41 PM
klem's Avatar
klem klem is offline
Approved Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,651
Default

Quote:
Originally Posted by Flashman View Post
I notice the text colour set by a number, is there anywhere where we can see what colour goes with what number? I want to change some of the colours to less something less intrusive!
+1
Like the blue font in the lower left window - its hard to read.

+ any breakdown of the text that confirms just what does what?
__________________
klem
56 Squadron RAF "Firebirds"
http://firebirds.2ndtaf.org.uk/



ASUS Sabertooth X58 /i7 950 @ 4GHz / 6Gb DDR3 1600 CAS8 / EVGA GTX570 GPU 1.28Gb superclocked / Crucial 128Gb SSD SATA III 6Gb/s, 355Mb-215Mb Read-Write / 850W PSU
Windows 7 64 bit Home Premium / Samsung 22" 226BW @ 1680 x 1050 / TrackIR4 with TrackIR5 software / Saitek X52 Pro & Rudders
Reply With Quote
  #52  
Old 04-25-2011, 03:59 PM
Maltus Maltus is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 7
Default

Could someone put the original text.

Don´t know how i lost it.

Thx.
Reply With Quote
  #53  
Old 04-25-2011, 07:05 PM
Stevek Stevek is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 3
Smile

Many thanks Buchon, really appreciate your genius!
Reply With Quote
  #54  
Old 04-27-2011, 03:34 AM
Heliocon Heliocon is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 651
Default


0.10 it says "course sett" - set only has one t
Reply With Quote
  #55  
Old 04-27-2011, 04:19 AM
Blackdog_kt Blackdog_kt is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,711
Default

Quote:
Originally Posted by Heliocon View Post

0.10 it says "course sett" - set only has one t
Without having watched the video, i think i might venture a guess on this. At some point i tried increasing the font size for the HUD messages because the blue text makes it a bit hard to read. I ended up reverting to the default size because the next bigger font was a bit too large and the text was getting clipped, i would have to resize the info window to a point that it takes up too much of my screen if i wanted to keep it.

Now that i'm reminded of it maybe i should mess around with the numerical color values, i might be able to set it to a more readable colour without having to up the font size.

In any case, the HUD message on my installation reads "course setter", maybe the video uploader also used a bigger font on the original window size and that results in the final two letter getting clipped. Cheers
__________________
Quote:
Originally Posted by Feathered_IV View Post
It's now a race to see if any one of the other moderators can put a lock on this thread before Blackdog can finish his fourteen paragraphs.

Quote:
Originally Posted by Foo'bar View Post
Only bad things will be commented. Good things are expected.
Quote:
Originally Posted by Oktoberfest View Post
War is usually the massacre of young people that don't know each other for the sake of old people who don't fight and know each other.
Reply With Quote
  #56  
Old 04-27-2011, 08:38 AM
Extreme_One's Avatar
Extreme_One Extreme_One is offline
Approved Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Southampton, UK
Posts: 185
Default

Anyone figured out how to alter the default position of the map window?

I'd like mine to be slightly larger and sit at the bottom right of my screen.
Now every time I start the game I need to Pause the game in order to reposition my map.
Reply With Quote
  #57  
Old 05-04-2011, 07:11 AM
Groundhog Groundhog is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 24
Default

Anyone able to change font colours?

thanks

GH
Reply With Quote
  #58  
Old 05-06-2011, 09:09 AM
klem's Avatar
klem klem is offline
Approved Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,651
Thumbs up Info Window coding here

Quote:
Originally Posted by Groundhog View Post
Anyone able to change font colours?

thanks

GH
You can shange some, like:

4:-1=-posSize '0.325 0.100 0.350 0.800' -titleStr "Player Stats" -title -border -alpha 50 -ualpha 0 -custom
4:-2=-font 3 -color 0 -columnWidth '0.086 0.343 0.286 0.095 0.095 0.095' -columnSort 2

One I can't seem to change is the secondary controls:
1:-1=-posSize '0.036 0.743 0.167 0.157' -titleStr "Secondary Controls" -alpha 130 -ualpha 0 -vscroll -wrap -history 5 -timeout 20
1:7=-font 1
1:4=-font 1
1:5=-font 1

which always come up blue (and almost unreadable) so I've just made the font larger. The -clr command (see below) doesn't seem to work on this output.

Here are some of the data that I've managed to decipher in the confUser.ini
I hope someone will correct me if I am wrong on any of these:

Window Number
1: [Window #1 (numbered in order created, not critical)]
2: [Window #2]

Formatting elements:
-1 = [Here comes some Info Window formatting!....]

-PosSize '[%age Screen from left] [%age Screen from top] [%age Screen window width] [%age Screen window height] ..... e.g. 0.325 = 32.5% of screen dimension

-titlestr [The title to appear at top of window]

-title [column headings] ....e.g. for "Player Stats"

-border [show a border]

-alpha [transparency of active(?) background]
-ualpha [transparency of inactive(?) background]

-wrap [wrap text](?)

-history [Dont' know]

-timeout [Delay in seconds before text fades away]


-2 = [Here comes some column formatting!...]

-columnWidth '0.086 0.343 0.286 0.095 0.095 0.095' [width column1] [width column 2] etc...

-columnSort 2 [Sort column number]

Output elements:
:1 = [ChatOutput]
:2 = [Voice]
:3 = [Chat Input]
:4 = [Vehicle System]
:5 = [Vehicle Crew]
:6 = [Don't know]
:7 = [Vehicle Secondary Controls]

:131072 [Server]
:262144 [Secondary Controls]
:393216 [Time]

Fonts:
-fnt 0 [Small] (Can also be written as -font 3)
-fnt 1 [Medium]
-fnt 2 [Large]
-fnt 3 [Small Fixed]

Colors:
-clr 0 = Red (can also be written as -color 0)
-clr 54 = Green
-clr 139 = Black
Others are shown in the attached thumbnail, the numbers are the number of the color's position on the list so you'll have to count them off


-al 2 [Alignment] (?) 1 = left, 2 = middle, 3 = right (?)

-tf 1 [Time Format] (?) 1 = 24hr?

-sz 1 [Don't know]

-sl 1 [Don't know]
Attached Images
File Type: jpg FontColours.jpg (203.1 KB, 77 views)
__________________
klem
56 Squadron RAF "Firebirds"
http://firebirds.2ndtaf.org.uk/



ASUS Sabertooth X58 /i7 950 @ 4GHz / 6Gb DDR3 1600 CAS8 / EVGA GTX570 GPU 1.28Gb superclocked / Crucial 128Gb SSD SATA III 6Gb/s, 355Mb-215Mb Read-Write / 850W PSU
Windows 7 64 bit Home Premium / Samsung 22" 226BW @ 1680 x 1050 / TrackIR4 with TrackIR5 software / Saitek X52 Pro & Rudders

Last edited by klem; 05-08-2011 at 08:33 AM. Reason: More font color info added
Reply With Quote
  #59  
Old 05-07-2011, 08:06 AM
Bakelit's Avatar
Bakelit Bakelit is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: GerMoney
Posts: 88
Default

Quote:
Originally Posted by whatnot View Post
This very thread is a good example in pointing out an observation of Maddox games. They're a bunch of super talented and dedicated developers that have again created a sim that will be the benchmark for Combat Flight Sims for years to come. But what they lack is a guy or two to polish things up.

These forms are a prime example: a very customizable and feature rich on-screen form functionality has been created. But the way they were thrown in by default with all the alt-clicks etc can easily create more frustration to the users than added value. Until ofcourse a community member starts to play around with them to reveal to the public how to get the most out of it.

And yes I know that it's a small team and the release date might not have been of their liking. But I think it's fair to say that the priorities are 95% engine and 5% presentation / UI. This is not too bad for us who are IT literate and have time and enthusiasm to look into forums like this to tweak our favourite title to perfection. But I'm afraid that it can impact some of the newcomers in a negative way as the first experiences of a game are often the most important in deciding whether you will continue with the title and promote it or not.

For sure they've had bigger challenges to deal with (FPS etc) but what I'm trying to say is that user experience for the first few hours is what throws the new crowds in. And in order to ensure they have smooth ride usability factors would need to be high enough in the ToDo list.

It's easy ofcourse to throw in stuff like this from the sidelines not knowing the big picture. But rest assured this is not meant to be rant, whine or whatever you call them, just a nice off topic observation I wanted to throw in after reading through this thread.

And if I'd be in charge, I would utilize the community to the fullest when stretched in resources like small dev teams might be. I think there is a load of ww2, sim, coding, graphics, aviation, 3d etc. talent and dedication out here in the community that would be ready and willing to contribute in improving our favourite title.
Just ensure the quality is up to the standards, and include the the good stuff into the core product instead of mods. Free labor at your disposal, go crazy!


This is one of the best posts I read in the last four weeks.
There should be at least one responsible person with prime directive for "front end" and "accessable documentation" for the user. If by any chance she/he ever runs out of work in the development process there could still other work be done.

It smacks my head how such brilliant people can not document their implemented features in a language most customers understand and how the UI and such can be so backward.

"Hey, after many hours we've programmed this spectacular new feature, the users will like it" - "Shhhh, don't tell anybody and don't write it into the collectors edition handbook, they don't need to know"
Reply With Quote
  #60  
Old 05-07-2011, 06:49 PM
ivo ivo is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Italy
Posts: 98
Default

Hi everybody I have tried and the right position of file is not in document but:
C/Programm files/Steam/userdata/55253015/63950/remote
And I have a question is possible change the color (red) of the windows ''voice'' in white?

Bye Ivo
__________________
''Never in the field of human conflict has so much been owed by so many to so few''
Sir.Winston Churchill

My Pc:
Vista 32 bit
Asus P5E3
intel core 2 quad Q 6600 2,40 Ghz.
Ati 5770
memory DDR3 4 GB.
HD 250 GB
Sound Blaster
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:30 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.