1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover > Pilot's Lounge

Pilot's Lounge Members meetup

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-30-2014, 03:37 PM
jamesdietz's Avatar
jamesdietz jamesdietz is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Seattle,WashingtonUSA
Posts: 758
Default Have these pilots had too much schnapps?

On several single missions that involve relatively large numbers of German bommbers ( mostnotable 'Large London raid and its various versions, but in some Stuka missions as well..) the AI bombers are all over the place in an improbably drunken aerial ballet of sorts instead of staying in formation.They eventually tuck it all up briefly then go a bit crazy again.Very irritating while trying to blitz a picturesque English harbor or town.Any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-30-2014, 04:10 PM
Continu0 Continu0 is offline
Approved Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Luzern, Switzerland
Posts: 702
Default

set discipline to very high!
__________________
AMD Penom ll 6x 1055T Processor 2.8 GHz // 8GB Ram // XFX Radeon HD 7870 Black Edition DD (2048 MB Memory DDR5, GPU 1055MHz) // Windows 7 Professional 64 Bit Version
Saitek x52 // Saitek Throttle Quadrant // Saitek Pro Flight Rudder Pedals // Track IR 5
Reply With Quote
  #3  
Old 06-30-2014, 06:04 PM
jamesdietz's Avatar
jamesdietz jamesdietz is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Seattle,WashingtonUSA
Posts: 758
Default

Quote:
Originally Posted by Continu0 View Post
set discipline to very high!
I know where to find mission data folders of course but finding 'Discipline ' setting is aluding me. can you help?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-30-2014, 07:38 PM
Continu0 Continu0 is offline
Approved Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Luzern, Switzerland
Posts: 702
Default

open the mission in the FMB and adjust it in the KI-Parameters. I actually only know that this setting exists, but have no idea where it is... Maybe you could ask the Mission-builders in the ATAG-Forum or have a look at this forums archive...
__________________
AMD Penom ll 6x 1055T Processor 2.8 GHz // 8GB Ram // XFX Radeon HD 7870 Black Edition DD (2048 MB Memory DDR5, GPU 1055MHz) // Windows 7 Professional 64 Bit Version
Saitek x52 // Saitek Throttle Quadrant // Saitek Pro Flight Rudder Pedals // Track IR 5
Reply With Quote
  #5  
Old 07-02-2014, 06:34 PM
Robert's Avatar
Robert Robert is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 716
Default

Open a mission in the ME. Choose the plane or group of planes you want to alter the AI by selecting one of the way-points on the map.

Select VIEW on the top bar above the map and choose OBJECT BROWSER. The Browser Window will appear with multiple tabs along the tops. Choose the GROUP PROPERTIES. About 2/3rds of the way down the list on the Group Properties Tab is a drop down menu option for SKILL. Toggle the drop down arrow to change SKILL properties from Rookie, Average, Veteran, Ace, Custom. Choosing CUSTOM will cause a pop up window to appear, where you can change all the parameters such as: Basic Flying, Awareness, Gunnery, Tactics, Vision, Bravery, Discipline.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-02-2014, 06:52 PM
jamesdietz's Avatar
jamesdietz jamesdietz is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Seattle,WashingtonUSA
Posts: 758
Default

Quote:
Originally Posted by Robert View Post
Open a mission in the ME. Choose the plane or group of planes you want to alter the AI by selecting one of the way-points on the map.

Select VIEW on the top bar above the map and choose OBJECT BROWSER. The Browser Window will appear with multiple tabs along the tops. Choose the GROUP PROPERTIES. About 2/3rds of the way down the list on the Group Properties Tab is a drop down menu option for SKILL. Toggle the drop down arrow to change SKILL properties from Rookie, Average, Veteran, Ace, Custom. Choosing CUSTOM will cause a pop up window to appear, where you can change all the parameters such as: Basic Flying, Awareness, Gunnery, Tactics, Vision, Bravery, Discipline.
Thanks Robert I tried to edit in the FMB "missions" yesterday but didn't have a clue as to what to do, so no joy but I believe your tips here will help fix the problems...I hope!
Reply With Quote
  #7  
Old 07-03-2014, 10:29 PM
Robert's Avatar
Robert Robert is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 716
Default

Hopefully that does the trick for you, James.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-05-2014, 04:02 PM
jamesdietz's Avatar
jamesdietz jamesdietz is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Seattle,WashingtonUSA
Posts: 758
Default

Quote:
Originally Posted by Robert View Post
Hopefully that does the trick for you, James.
robert - am in the process of changing the afore mentioned missions,but thanks to you I have the general idea.What has been an eye-opener to me is finding these settings & the depth of detail one can pack into building a mission,nevermind a campaign-its staggering.No wonder there hasn't been the number of "builds" one finds in the old Il-2.One really has to plan indepth to produce involving results !
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:58 AM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.