1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover > Technical threads

Technical threads All discussions about technical issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-09-2012, 01:47 PM
ACE-OF-ACES's Avatar
ACE-OF-ACES ACE-OF-ACES is offline
Approved Member
 
Join Date: May 2010
Location: NM
Posts: 2,247
Default JSGME FXAA and SMAA utils

Hey gang

I used JSGME to install and un-install the current crop of SMAA and FXAA utilities.

To install it copy the JSGME.zip file into the CoD root directory

The default root directory is as follows

Code:
32bit -> C:\Program Files\Steam\SteamApps\common\il-2 sturmovik cliffs of dover
64bit -> C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\il-2 sturmovik cliffs of dover
Note this is the game install directory, not the USER directory

Right mouse click on the JSGME.zip file from the 7-Zip menu select the "Extract Here" option, which will extract the files and folders into the CoD root directory.

If you extracted the files correctly you should find the following files and folders in the root (\il-2 sturmovik cliffs of dover\) directory

Code:
\il-2 sturmovik cliffs of dover\JSGME.exe
\il-2 sturmovik cliffs of dover\JSGME.ini
\il-2 sturmovik cliffs of dover\jsgmemods\
Note the 'jsgmemods' folder contains the utilities folders listed below

Code:
FXAA PPI v37 for DX-9
FXAA PPI v37 for DX-10
FXAA Tool Hg v4.0 for DX-9
injectFXAA by some dude v9.0 for DX-09
injectFXAA by some dude v9.0 for DX-10
injectFXAA by some dude v10.0 for DX-09
injectFXAA by some dude v10.0 for DX-10
injectSMAA by mrhaandi v1.2 for DX-09
injectSMAA by mrhaandi v1.2 for DX-10
injectSMAA by mrhaandi v1.2 for DX-10 - Buchon
To install and/or un-install the utilities run the JSGME.exe which will display a menu with the above util folders listed, click on the util you want to use and than use the JSGME arrow keys to install (move left to right) or uninstall (move right to left) the util. I recomend you only install ONE util at a time, due to some of the file names are the same. Also, if you allready have one of these utils 'manually' installed, I recomend you save your settings (*.h) file and 'manually' un-install them before installing JSGME, reason being if JSGME sees the files allready installed it will prompt you and ask if you want to over write the files. Problem is when you un-intall a util via JSGME it will put back (restore) those 'manually' installed files, thus you truly never really un-install the 'manually' installed files.
Attached Files
File Type: zip JSGME_v2.4.zip (1.18 MB, 1096 views)
__________________
Theres a reason for instrumenting a plane for test..
That being a pilots's 'perception' of what is going on can be very different from what is 'actually' going on.

Last edited by ACE-OF-ACES; 01-23-2012 at 10:13 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-09-2012, 02:51 PM
salmo salmo is offline
Approved Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 632
Default

Before everyone starts firing off "is the SMAA injector VAC compatible, or will I get VAC banned" type questions. Please read the "Can Subpixel Morphological Anti-Aliasing be whitelisted?" thread at steam HERE
__________________
When one engine fails on a two engine bomber, you will always have enough power left to get to the scene of the crash.

Get the latest COD Team Fusion patch info HERE
Reply With Quote
  #3  
Old 01-09-2012, 02:52 PM
Flanker35M Flanker35M is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Finland
Posts: 1,804
Default

S!

This should help a lot when you want to test this FXAA /SMAA thing. JSGME is one handy tool!
Reply With Quote
  #4  
Old 01-22-2012, 03:04 PM
Ataros Ataros is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: USSR
Posts: 2,438
Default

Thank you!
Reply With Quote
  #5  
Old 01-23-2012, 04:29 PM
Buchon Buchon is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 437
Default

I tried all the injects mods and i´ll stick with SMAA (mrhaandi 1.2) definitely, it dont blur everything and dont mess textures as FXAA "some dude" version, also does a better job on trees than the FXAA PPI modification :

I made a configuration adapted to CLOD which unleash a upper level of quality and have no performance hit, also don't blur textures and is better in trees and distant objects.

This is done because this files have enabled "SMAA Predication" a Killzone development team technique that preserve textures detail and improves the performance, letting you increase the quality.

So this is more sharp than FXAA (dont mess text and textures) and does a high quality AA without performance hit.

Here are the files if you want try, just put the files in your il-2 sturmovik cliffs of dover folder :

Last edited by Buchon; 04-16-2012 at 11:03 AM.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-23-2012, 10:15 PM
ACE-OF-ACES's Avatar
ACE-OF-ACES ACE-OF-ACES is offline
Approved Member
 
Join Date: May 2010
Location: NM
Posts: 2,247
Default

S! I took your config files and added them to the JSGME zip (v2.4) above..

The new JSGME folder is called injectSMAA by mrhaandi v1.2 for DX-10 - Buchon

Which contains your settings for injectSMAA by mrhaandi v1.2 for DX-10

Enjoy
__________________
Theres a reason for instrumenting a plane for test..
That being a pilots's 'perception' of what is going on can be very different from what is 'actually' going on.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-25-2012, 01:21 AM
skarden skarden is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Adelaide, Skippyland
Posts: 101
Default

I just tried this SMAA AA fix and I gotta say I much prefer it to the FXAA one, definitely seems sharper without bluring the text and GUI, and no performance hit that I can tell.
Fantastic stuff, thanks for the heads up on it Buchon ~S~
Reply With Quote
  #8  
Old 01-25-2012, 08:59 PM
Qpassa's Avatar
Qpassa Qpassa is offline
Approved Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Valladolid-Spain-EU
Posts: 696
Default

Thank u very much
__________________
Expecting:
Call of Duty

Youtube Profile: http://www.youtube.com/user/E69Qpassa
Reply With Quote
  #9  
Old 02-04-2012, 03:14 AM
White Owl White Owl is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Wisconsin, USA
Posts: 225
Default

Thanks very much for putting this together. I was just starting to collect various options, and now I find you've already done the hard work for all of us. Nice!
Reply With Quote
  #10  
Old 02-05-2012, 03:36 AM
Factor Factor is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 51
Default

Any suggestions on what to set AA and AF options in the GPU software.

Should I set to "application controlled".
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:21 AM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.