1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > 1C Games > 7,62

7,62 Tactical action game, sequel to Brigade E5

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-25-2010, 01:32 AM
Nat_Crelk Nat_Crelk is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 69
Default Unexpected CDT !

Hi everyone !
I experiment a boring CDT.
I'm on Strategical map and found a Rebel detachement (nearly 15 guys) heading to Sagrada.
When they reach the place I enter the city immediatly in order to watch the fight and to loot dead corpses.

The fight goes on but after some time, the game crashes.
And that happen everytime I try to do that action.
I play with Unofficial Patch 1.06 + BSM 1.4.

R@S => here's the log. Sorry for the length ...

Log started at 25.11.2010 2:21
00:00.000 INFO [0] .\ProjectE6.cpp (410) Application version: 1.11 Build 286
00:00.019 WARNING1 [0] .\local.cpp (24) !LocalTextArray[ID]
00:00.019 ERROR [0] .\Parser\TextParser.cpp (683) Error parsing : '' found, int expected
00:00.174 INFO [0] .\Main3dDevice.cpp (37) 3D device created - Ok
00:00.349 INFO [0] .\SoundSystem.cpp (122) Creating and initializing audio system succeeded
00:05.336 INFO [0] .\Fx\effmanager.cpp (190) Creating and initializing audio system...
00:05.855 INFO [0] .\ZApp.cpp (847) Entering main program loop...
00:09.534 INFO [0] .\LoadGame.cpp (834) Loading saved game: Saves\Auto0.286.azp
00:14.405 INFO [0] .\LoadGame.cpp (1209) Game loaded.
00:24.089 INFO [0] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.090 INFO [1] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.091 INFO [2] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.091 INFO [3] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.092 INFO [4] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.093 INFO [5] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.093 INFO [6] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.094 INFO [7] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.094 INFO [8] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.095 INFO [9] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.095 INFO [10] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.096 INFO [11] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.097 INFO [12] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.097 INFO [13] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.098 INFO [14] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.098 INFO [15] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.099 INFO [16] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.100 INFO [17] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.100 INFO [18] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.101 INFO [19] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.101 INFO [20] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.102 INFO [21] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.103 INFO [22] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.103 INFO [23] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:24.104 INFO [24] .\World\LoadLevelFromPack.cpp (346) Mesh with NOPHYS property in index.s3p
00:25.656 INFO [0] .\Engine\World.cpp (427) Loading world 'Media.pack\SAGRADA'
01:07.293 WARNING0 [0] .\zobject.cpp (39) (Cur1->Item->m_Id != Cur2->Item->m_Id) || (Cur1->Item->m_Id == -1)
01:15.932 WARNING0 [1] .\zobject.cpp (39) (Cur1->Item->m_Id != Cur2->Item->m_Id) || (Cur1->Item->m_Id == -1)
01:16.796 WARNING0 [2] .\zobject.cpp (39) (Cur1->Item->m_Id != Cur2->Item->m_Id) || (Cur1->Item->m_Id == -1)
01:16.954 WARNING1 [0] .\Fx\explosion.cpp (223) NumShots > 0
01:16.955 WARNING1 [0] .\Fx\explosion.cpp (1138 ) GrenadeInfo || MMineInfo
>-----------------------------------------------------------
> Exception C0000005 at 0x004D187C
>-------------------- Call stack ---------------------------

E6.exe 0x00400000 0x004D187C

E6.exe 0x00400000 0x004D1B8D

E6.exe 0x00400000 0x004D1D28

E6.exe 0x00400000 0x0059EA04

E6.exe 0x00400000 0x005DE0B0

E6.exe 0x00400000 0x005DE6C3

E6.exe 0x00400000 0x005EA5CB

E6.exe 0x00400000 0x005E2A73

ntdll.dll 0x77590000 0x775D2508

E6.exe 0x00400000 0x006C52B5

E6.exe 0x00400000 0x006BFA22

E6.exe 0x00400000 0x006BF8B6

ntdll.dll 0x77590000 0x775C9D15

> Crash dump successfully saved to Log\2010_11_25_2_21.dmp
01:23.276 INFO [0] .\ProjectE6.cpp (620) Unexpected program termination.

Last edited by Nat_Crelk; 11-25-2010 at 01:36 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-25-2010, 04:39 PM
R@S R@S is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 560
Default

It might be caused by a mine, or a grenade thrown from a weird position. Is there an old mine you placed on that map that could cause this? Or have you or the enemies used a smoke grenade, those are very proned to cause a CTD. The log only indicates that it has to do with mines or grenades, nothing else. Try leaving the sector through the exit points before it happens, there's no other fix for it, sorry.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-26-2010, 02:15 PM
Nat_Crelk Nat_Crelk is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 69
Default

I've checked it another time :
I don't have left a mine or something like that (booby-traps for ex.) on the map ; plus, there's no one using a smoke nade.
I'm on CGL 5 or 6 (can't remember) and the CTD appears when the fight goes on with regular gov troops only AND when there's some special gov forces with too.

And after many tries, I've figured out myself that the bug appears both IN and AFTER the fight.
I mean, it appears sometimes WHEN the fight goes on and the other times when the fight is OVER.

I've checked out the items found on the bodies and the only nade I found was the "little one". No mine, no smoke and no other nades.
I've tried to leave the sector before it happens. But in that case, the game crashes when I click on the "strategical map" button or right after I click on Strat Map for leaving the area ahead to another place.
I've finally tried to leave and re-enter the sector but the crash still happens.
The only way I hadn't tested it is to search bodies as soon as they fall onto the ground.
But there is nearly 20 to 25 corpses (at the end of the fight) : very hard to loot fast or ASA they fall.

I've finally decided not to occurs or take part in the fight and minding my own business... and surprisingly : no more CTD !
So I've let the fight happened and that's all.

I'll give you a feedback if that happens again.

Thanks for the assist.

Nat

Last edited by Nat_Crelk; 11-26-2010 at 02:27 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-29-2010, 04:16 PM
linhphap linhphap is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 16
Default another one !

Very sorry to report another CTD because I really enjoy the BSM and highly praise the work by R@s and all the other members.
I started a new game with BSM 1.4 after a full reinstall under Vista.
I've just finished to fight off the natives, rebels and olvega gunmen in the "defend Ciudad de Oro" mission. Killing the last of them brings the autosave, end of battle, etc, and I can freely speak to the people, get access to inventory, the "leave" switch is blinking, ... : everything peacefull, but no entry in the log ("mission accomplished, time to go...") and in the strategic map, the town still appears in red. Trying to leave the city brings the CTD. Any ideas ?
Reply With Quote
  #5  
Old 11-29-2010, 06:35 PM
R@S R@S is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 560
Default

Quote:
Originally Posted by linhphap View Post
I've just finished to fight off the natives, rebels and olvega gunmen in the "defend Ciudad de Oro" mission. Killing the last of them brings the autosave, end of battle, etc, and I can freely speak to the people, get access to inventory, the "leave" switch is blinking, ... : everything peacefull, but no entry in the log ("mission accomplished, time to go...") and in the strategic map, the town still appears in red. Trying to leave the city brings the CTD. Any ideas ?
Did you talk to the Mayor before leaving. Be sure that you don't accidentally take over the city for yourself when you do, that will fail the mission.

What does the log say about the CTD?

It could have to do with the new capturing system, I would have to do some testing myself to figure that out. Since I made the Mayor appear earlier, he should appear around this time in vanilla, it could be related to the script getting stuck because of that. I'll test it and will try to fix it if that is the case.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-29-2010, 08:44 PM
linhphap linhphap is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 16
Default

The only dialog option with the mayor is "farewell". But earlier in the game I took Olvega for myself : when dealing with Raul Mangusta, somehow the rebels got caught in the firefight and I had to inish them off (save the ones en route to CdO...). Don't know if this can interfere ?
I'll chekc the logs.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-30-2010, 09:25 AM
R@S R@S is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 560
Default

Luckily I was fairly close to this event in my current test session, so I now see what you mean with this issue. I don't get a CTD, but that could be related to vista being a piece of $hit.

I fought the defense of CdO, killed off both waves as well, and I got the attack repelled in the mission page before the battle with the second wave was even finished. I killed the last rebels and when I exited to the global map I noticed that the town was red. I could leave the area and go to Artrigo and get the reward. I loaded a save when I still was in CdO to check it out and I noticed a few guys wearing the "native" uniforms. I started killing them, and here's the weird thing, I din't enter combat mode when I did, they just stood there without responding. Once I killed them all, there were about five of them, the city was orange(neutral) and I could take over the city for myself by talking to the Mayor.

I checked the log while the game was still running, and the only thing that could explain this behavior is the old GUMID error. It seems the engine replaces a few rebels with other characters, in this case the natives, and that leads to unwanted situations like this. I've been trying to fix this issue for a long time but haven't been able to. I don't know if it's an engine limitation issue or something else I've done with the script. I've heard from my Russian friends that one shouldn't add too many new characters and I've added a lot, this could be the reason. I'll keep trying to fix it, in the meantime you will have to either load from a previous save and fight the battle again, or start a new campaign, I think that's the only solution right now.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-02-2010, 04:56 AM
linhphap linhphap is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 16
Default

Thank you, you are right, as always. I noticed a "native bruiser", an armed non hostile character in native uniform. Tried to shoot her, but didn't notice the shift from red to orange in the strategic map (and besides, she's so cute I didn't feel like wasting her!). After shooting her, I could talk to the mayor, take over the city, and leave it wihtout CTD. but before reaching the next town I get the "mission failed" message, the city reverts from blue to orange and I have to come back and talk to the mayor again. (All the militias I recruited the first time had vanished : waste of money!)
Having shot one hundred ennemies to end in a mission failure is a bit disappointing : how do you explain that you succeeded even before the last rebel was killed ? Is it a respawn issue ? (I experienced a first CTD when playing the mission whith two waves of bandits trying to steel Taco's briefcase : after a reload, the second wave arrived smoothly and I forgot about it.)
Any chance of success if I reload the second wave only, or should I really start the whole battle again ?
Reply With Quote
  #9  
Old 12-02-2010, 09:53 AM
R@S R@S is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 560
Default

Since I had 5 non hostile enemies at the end of the defence mission, I got the "defend accomplished" message before I had killed the last 5 hostile enemies. The GUMID's made sure of that. Once I had killed the 5 non hostiles, I talked to the Mayor, took over the city and placed 25 militias in the town. I've found that you need atleast 25 if you wanna have a good chance of defending a captured town.

In your case I would fail the mission and keep playing, the cash you got from the dead enemies is more than enough compensation And you can atleast continue your campaign, it's not a game stopper anymore. But if you really want a successful mission I suspect you need to fight the battle again and hope you'll get the "defend accomplished" message before the end of the battle.

The good news is that I think I found the reason for the GUMID error, or at least I hope I have. Since I'm snowed in and wont have to go to work until next week I'll have time to test and see if it's fixed.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-02-2010, 12:09 PM
Nat_Crelk Nat_Crelk is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 69
Default

Hi there !

As for Linhphap's problem I've experimented the same as R@S : fought the enemies, get the message before the very end of the fight, talked with the mayor and set 25 or 30 militia men : city was taken.

As for my problem (posted somewhere up) I've tested it other times and found something that could be interesting.

The CTD, in facts, seems to appear more frequently when there are Gov Special Troops in the area.
Firstly in my posts, I've thought that the crash appears with or without them but it seems that Gov Specials make the difference.

When there is only "Regular" Troops, the crash sometimes appears and sometimes not.
But when there is "Special Gov Troops" in addition, the crash appears everytimes.

I don't really know if that makes the very difference but that might help.
I've checked the .ini files of the "Specials" and it appears that they are maybe more supposed to carry nades.
But maybe I'm wrong 'cause I don't understand everything in those .ini files.

I continue to experiment and I'll give you some new info (at least, I hope !)

Thx

Nat
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:13 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.