1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik

IL-2 Sturmovik The famous combat flight simulator.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 07-09-2013, 07:44 PM
Racetrack Racetrack is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 88
Default

Quote:
Originally Posted by EJGr.Ost_Caspar View Post
I use zoom-in only for an aimed shot on plane parts (i.e. wings), if I have the time to.
Mostly I fly in Normal FoV, as it gives me the best immersion of a cramped cockpit.
And what's your Normal FoV?


Quote:
Originally Posted by Mustang
He had 50-inch Monitor / TV.
Lol
Reply With Quote
  #12  
Old 07-10-2013, 03:34 AM
Bearcat Bearcat is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Northern Va. by way of Da Bronx
Posts: 992
Default

Quote:
Originally Posted by Racetrack View Post
I was wondering... I'm going at least 4-5 times a week on hyperlobby and I noticed that the enemies don't miss a shot.. Every time two or three strafe and u're down... I think this is the result of using a very small FOV while aiming/shooting... Am I right? Maybe they use a large FOV to spot contact and a small FOV while shooting.. Am I right?
If not can anybody tell me how they do this?
What FOV do you all use while in dogfight?
You need to also consdier that there are many folks on HL that have been flying IL2 for well over 6 years.. and that is being loose.. many have been at it over a decade.
Reply With Quote
  #13  
Old 07-10-2013, 07:58 AM
MaxGunz MaxGunz is offline
Approved Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 471
Default

Wide FOV for SA. If you ever cut it down or quit checking around you.. don't fixate, get your head back on the swivel ASAP.
Reply With Quote
  #14  
Old 07-10-2013, 10:19 AM
EJGr.Ost_Caspar EJGr.Ost_Caspar is offline
Approved Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 939
Default

Quote:
Originally Posted by Racetrack View Post
And what's your Normal FoV?
The middle one of the three default zoom levels (30/70/90). I think, 70 displays the true view without any stretching.
__________________

----------------------------------------------
For bugreports, help and support contact:
daidalos.team@googlemail.com

For modelers - The IL-2 standard modeling specifications:
IL-Modeling Bible
Reply With Quote
  #15  
Old 07-10-2013, 02:42 PM
Racetrack Racetrack is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 88
Default

Quote:
Originally Posted by Bearcat View Post
You need to also consdier that there are many folks on HL that have been flying IL2 for well over 6 years.. and that is being loose.. many have been at it over a decade.
Yes and they always choose accurately the best planes of the World War II that in most of cases dominate the Axis planes in dogfight...
But I'll never change my Bf for NOTHING
Yesterday night I shot down a 44' Spitfire and a P-51...
Only two goals but I was excited like as when my Country has won the world cup ehhe




Quote:
Originally Posted by EJGr.Ost_Caspar
The middle one of the three default zoom levels (30/70/90). II'm using 120° in normal and 40° while shooting.think, 70 displays the true view without any stretching.
I'm using 120° in normal and 40° while shooting.

Last edited by Racetrack; 07-10-2013 at 04:28 PM.
Reply With Quote
  #16  
Old 07-25-2013, 10:50 AM
Untamo's Avatar
Untamo Untamo is offline
Approved Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 329
Default

S!

I use 120 degrees (with San's FOV changer) for cruise and while searching for targets, switching to "Wide" from time to time to zoom closer. During dogfights I keep the 120, switching to "Wide" to take a deflection/close shot. I sometimes use the strongest zoom (don't remember the name for it) to spray the enemy from far with MGs to make him turn

For normal cruise, I feel the "Wide" is like having tunnel vision. Thus, the need for San's FOV changer.

EDIT: I personally don't understand why are we limited to these limits of 20-~90degrees. Why can't we set anything we want? Sure, it will go distorted if you go too far, but it'll be your own eyesore .. On my 30" screen, viewed from an arms length (~1m) 120 degrees still looks nice and IMHO gives me a more realistic view of the game world. We do have ~180 degree FOV in real life, don't we?
__________________
AMD 1055T Hexacore@3,4GHz - 2x4GB 1600MHz DDR3 - ATI 6950 2GB, flashed to 6970 shaders - Windows 7 Ultimate 64-bit - 30" LG W3000H (2560x1600) - TM Warthog Stick + Cougar Throttle - wooden DIY pedals with Hall sensor - FreeTrack

Last edited by Untamo; 07-25-2013 at 02:05 PM.
Reply With Quote
  #17  
Old 08-01-2013, 11:05 PM
pandacat pandacat is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 87
Default

Is there any way to set toggle FOV to between just wide view and zoomin gunsight view? I rarely use normal view, but default FOV toggle switch between these 3 modes. It's kinda annoying. I just need 2 views and switching back and forth.
Reply With Quote
  #18  
Old 08-02-2013, 08:33 AM
Artist's Avatar
Artist Artist is offline
Approved Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 362
Default

Quote:
Originally Posted by pandacat View Post
Is there any way to set toggle FOV to between just wide view and zoomin gunsight view? I rarely use normal view, but default FOV toggle switch between these 3 modes. It's kinda annoying. I just need 2 views and switching back and forth.
Not with IL-2. With Autohotkey you could use this
Code:
NormView(){
    Send {NumpadIns}       ; e.g. FOV 90°
    return 0
}
GunView_Hold(){
    Send +{F1}             ; toggle Gunsight view
    Send {NumpadDiv}       ; e.g. FOV 30°
    KeyWait %A_ThisHotkey%
    Send +{F1}             ; toggle Gunsight view
    return 0
}

Cmd_View_SightViewOnHold:
    GunView_Hold()
    NormView()
    return
Make sure that the keys triggered by Autohotkey are configured in IL-2 (or vice versa).

Artist
__________________
Ceterum censeo the mixture axis should be supported in IL-2 1946' DeviceLink.

-------------------------------------------------------------
Reply With Quote
  #19  
Old 08-02-2013, 02:16 PM
pandacat pandacat is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 87
Default

How do you configure autohotkey in IL2? In Config file?
Reply With Quote
  #20  
Old 10-18-2013, 01:12 PM
Racetrack Racetrack is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 88
Default

Solved! Thk guys!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:43 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.