1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover > Technical threads > Performance threads

Performance threads All discussions about CoD performnce

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-19-2011, 06:38 AM
Doc_uk Doc_uk is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: UK, Alton, Hampshire
Posts: 722
Default 6970 ATI users thread

If this patch has made a diffrence, plz post your settings, for all of us.
so we can compare, and maby help each other, with this game.

Any performance increase with the new patch?
I for one, Am now getting micro stutters low to ground over land
Horrible blue lines are still there in dx10 mode, but then i didnt exspect it to be fixed, anyway

Will also add some links of 6970 problems
Blue lines
http://forum.1cpublishing.eu/showthr...highlight=6970

Same old problems
http://forum.1cpublishing.eu/showthr...highlight=6970

Flickering shadows
http://forum.1cpublishing.eu/showthr...highlight=6970

More Problems
http://forum.1cpublishing.eu/showthr...highlight=6970

Some other usefull Topics
If you are thinking of getting a 6970
http://forum.1cpublishing.eu/showthr...highlight=6970

Last edited by Doc_uk; 05-19-2011 at 06:48 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-19-2011, 09:23 AM
TonyD TonyD is offline
Approved Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Jozi, SA
Posts: 263
Default

Quote:
Originally Posted by Doc_uk View Post
...
Horrible blue lines are still there in dx10 mode, but then i didnt exspect it to be fixed, anyway

...
Aarghh! I was hoping ... I will edit this as soon as I can test, I got the update this morning, but had to go to work

[Edit: Yup, blue lines are still there, and I have reported them at Guru3D and filled out a report at AMD. Generally performance seems smoother but slower - loss of about 15% in frame rate generally. I posted my findings in the thread dealing with the latest patch]
__________________
I'd rather be flying ...

Gigabyte 990FXA-UD5 | AMD FX-8350 | MSI HD7970 TFOC-BE | 8GB Corsair DDR-III 1866 | Win8.1 Pro 64-bit

Last edited by TonyD; 05-19-2011 at 09:26 PM. Reason: Addition
Reply With Quote
  #3  
Old 05-19-2011, 02:06 PM
Flanker35M Flanker35M is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Finland
Posts: 1,804
Default

S!

Stripes there still. Shadows flicker mostly outside the LOD range around the plane. SSAO seems to have slighter hit on FPS now than before, can be placebo effect too. Hopefully Luthier and AMD get the issues sorted, I do not want to be in bed with nVidia for just ONE game not working proper..
Reply With Quote
  #4  
Old 05-20-2011, 07:53 AM
PE_Tigar PE_Tigar is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 113
Default

I have the same problems, but wondering about this one - does any of you guys have blue-green texture stripe on land surface when looking from higher altitude? It's actually like a square around the piece of terrain rendered in higher detail, on the border of that square and the surrounding terrain there's an overlap where you see water surface shining through. I'll post some screenshots when I get home.

Also, the less detailed part of the terrain is actually awful, all rivers are equally (extremely) wide, so England looks like Finland or Norway with fjords. The terrain colors should also be played with, but that's for longer discussion I think (should be darker, and the blueish tint effect should be more aggressive as you climb).
Reply With Quote
  #5  
Old 05-20-2011, 12:58 PM
JG14_Jagr JG14_Jagr is offline
Approved Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 433
Default

Blue lines are a driver problem.. fill out the ATI reports. Thats why the 6XXX series is the only ATI card effected.. On that same note, the lines are visible on the horizon only from a small segment of altitude around 1Km.. and you consider it a game breaker??? Really?

Stutters are a serious issue on the other hand. With the Beta I had them Online only. With this new patch I don't seem to have them but in the limited online experience I had last night I had some different experiences. on The REPKA server I flew an hour and it was perfect.. loved it.. 12 hours later I logged into REPKA and spawned a Spitfie MkI and the field was under attack, lots of flak etc. FPS was a slideshow up to 60... single digits then up to 60. So I exited my plane and spawned a new one..and it was dramatically better.. by the time I got the engine started it was a steady 60 fps and flew fine..
__________________
MSI P67A-65D
Intel i5 2500K @ 4.2 Gig
8 Gigs Corsair DDR3 1600 RAM
XFX 6970 Video Card
Win7 64 Bit Home Ed
ATI 12.3 Driver Package
WD Caviar 7600 RPM HDD
ATI CCC at DEFAULT settings
Reply With Quote
  #6  
Old 05-23-2011, 02:06 PM
Bobb4 Bobb4 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 552
Default


This problem is still there
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:19 AM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.