1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover > Technical threads > Performance threads

Performance threads All discussions about CoD performnce

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-04-2011, 05:31 PM
Strike Strike is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Norway
Posts: 684
Default "CTD" but game still running - no crash.

Weird...

Sometimes when flying CoD and viewing certain high-detailed scenarios such as a bomber formation or many planes in the air at the same time. My GPU will be under normal operating conditions, the FPS smooth and screen freezes for 1 second, goes black and brings me to windows. The game keeps running in the background (I can still fire my guns and control it, swap views but I cannot get the game to load up the graphics again).

All I see is my windows desktop.

If I hit ESC it brings me back to the game menu instantly, but if I click "FLY" again, it goes back to desktop. Really strange.

Only way to get back ingame is to restart the game.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-04-2011, 06:17 PM
lbuchele lbuchele is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2008
Location: Campo Grande/Brasil
Posts: 285
Default

Quote:
Originally Posted by Strike View Post
Weird...

Sometimes when flying CoD and viewing certain high-detailed scenarios such as a bomber formation or many planes in the air at the same time. My GPU will be under normal operating conditions, the FPS smooth and screen freezes for 1 second, goes black and brings me to windows. The game keeps running in the background (I can still fire my guns and control it, swap views but I cannot get the game to load up the graphics again).

All I see is my windows desktop.

If I hit ESC it brings me back to the game menu instantly, but if I click "FLY" again, it goes back to desktop. Really strange.

Only way to get back ingame is to restart the game.
That's EXACTLY what happens to me sometimes.
No idea what to do ,probably a driver issue,I'm using the latest nvidia beta driver(270)
Reply With Quote
  #3  
Old 04-08-2011, 06:06 PM
Strike Strike is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Norway
Posts: 684
Default

Now I'm getting this error more often, without bombers in sight.

Suddenly screen goes black, shows desktop.. If I hit esc, it takes me to the ingame pause-menu. I have to quit the game and start it up again to play again. No graphics drivers crash during this event.

Drivers 270.51

Good FPS some settings low and others high. Happens both when in low settings and high settings, especially when viewing multi-crewed bombers..
Reply With Quote
  #4  
Old 04-09-2011, 10:34 AM
jdbecks jdbecks is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 22
Default

Same problem for me also, but only since the last patch, pre patch it run without a single CTD.

my system specs:

Q9650 @ 3.6
4gb ram
Nforce 780i
GTX 470 2gb
Vista 32

I tried the latest beta drives and the latest offical drivers, I have seen somewhere it might be an issue with Microsoft Framework .4?
Reply With Quote
  #5  
Old 04-09-2011, 11:04 AM
Strike Strike is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Norway
Posts: 684
Default

Yeah now I finally saw an error message saying that the Nvidia display driver detected a crash of the Nvidia OPENGL driver, telling me I need to exit the 3D application for it to be restored.

Weird, also crashed less pre-patch...

Tried both latest stable and beta drivers to no success!
Reply With Quote
  #6  
Old 06-19-2011, 04:46 PM
jojovtx jojovtx is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 134
Default

I still have this issue. Matter of fact just happened yesterday. My Trackir 5 crashed as well stating some sort of opengl error.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-20-2011, 11:53 AM
t4trouble t4trouble is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 37
Default

More than likely its your GPU overheating, reduce your GPU clocks ,take off
side panel of case if its not well vented,manual set GPU fan 100%.I could not
play CoD till i lowered my GPU clocks,graphics clock,memory clock, processor
clock.I kepted getting black screens sound still in the back ground blue screens
aswel as driver has stopped responding.I have a factory oc BFGgtx285ocx put it back to the stock clocks problem gone.

Last edited by t4trouble; 06-20-2011 at 01:59 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-20-2011, 12:55 PM
jojovtx jojovtx is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 134
Default

I cleaned out my laptop and lowered some settings. I thought it was temp at first too. However, my temp has dropped from 90*C to the mid 50*C range while playing. When the latest crash happened my GPU temp was only 52*C. Now the frequency has gone down and I agree 100% that majority of the crashes are from overheating, or should I say were. Now the black screen crash happens much more rarely but it still happens. This last crash did not have the window pop up stating the nvidia display driver stopped responding.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-20-2011, 02:11 PM
t4trouble t4trouble is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 37
Default

I see you have a saitek 52,i have the pro version and somtimes the drivers
for the stick caused my game to crash, not saying its gonna fix your black
screens but as another possible cause.I have win7 64bit i cant use the saitek profile program SST_Software_64_6_6_6_9 caused alot of issues.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-21-2011, 03:49 AM
Skoshi Tiger Skoshi Tiger is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Western Australia
Posts: 2,196
Default

Quote:
Originally Posted by Strike View Post
Weird...

Sometimes when flying CoD and viewing certain high-detailed scenarios such as a bomber formation or many planes in the air at the same time. My GPU will be under normal operating conditions, the FPS smooth and screen freezes for 1 second, goes black and brings me to windows. The game keeps running in the background (I can still fire my guns and control it, swap views but I cannot get the game to load up the graphics again).

All I see is my windows desktop.

If I hit ESC it brings me back to the game menu instantly, but if I click "FLY" again, it goes back to desktop. Really strange.

Only way to get back ingame is to restart the game.
If you leave it for a while, do you get a message similar to "Display Driver nvlddmkm stopped responding, has successfully recovered"?

If so it could be a conflict with a video player codec like Klite. To fix this you'ld need to run ffshow and put the game on the list of applications NOT to use the codec.

Cheers
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:48 AM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.