1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > Rig'n'Roll > Technical problems and Solutions

Technical problems and Solutions Questions and solutions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-11-2010, 02:59 PM
cshiels cshiels is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Arrow Game Won't Start, Or Not Working.

I purchased Rig N' Roll from 1c and downloaded the software and the patch.

After installing and activating the box came up and said that I meet or exceed the recommendations for the game. When I double click on the shortcut (and have also tried launching from the directory) the splash screen comes up (and I can see the processes starting up in task manager) but after a few moments the slash screen goes away and the processes disappear.

I have uninstalled the game, deleted all reg keys, and the original directory for a fresh install, but still the same.

I have also tried running the game in compatibility mode and as Administrator.
Any suggestions? Computer specs below

Sager 9280
Windows 7 64X
Core i7 920
6 gigs ram
320 7200 drive
nVidia GTX280 1GB

All drivers are updated
Reply With Quote
  #2  
Old 01-12-2010, 08:20 AM
Sneaksie Sneaksie is offline
Administrator
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 824
Default

There is no patch for RignRoll yet... what exactly did you install?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-12-2010, 11:26 AM
obsolum obsolum is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 160
Default

Quote:
Originally Posted by Sneaksie View Post
There is no patch for RignRoll yet... what exactly did you install?
That's what I was wondering as well
Reply With Quote
  #4  
Old 07-14-2010, 08:02 PM
mellbourne mellbourne is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: north yorkshire england
Posts: 3
Unhappy cannot get it to work

Hello everybody

Today i got through the post via amazon Rig'n'roll king of the road on a pc dvd rom.
Installed it then activated the game then tried to run the game but nothing happened i did get up the popup logo with the name of the game but that is all,although i can see something is happening as my hadrdrive light is working overtime but after a 5 minutes wait nothing then i waited 10 minutes and nothing.So the next thing was to shut down my firewall/virus killer to see if that was the problem but no it was not.
Now my pc does go over the stardard requirements this game needs and i have tried the game in admin mode but that is no good aswell.
This is the second time i have installed the game and i did try the patch that is on this website but the game stated to me that it was already updated and it asked me did i still want to update so i said yes and did it but that was no good.So now i'm stuck hence the reson to write here in case you people had some suggestions await your replies thankyou
Reply With Quote
  #5  
Old 07-15-2010, 09:35 AM
Dnkiwi Dnkiwi is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: New Zealand
Posts: 33
Default

Hi mellbourne first of all i would like to say welcome to the forums .can you please provide your pc specs and Operating System as this will help both myself and other members to provide assistance . i may not be able to help you seen you have the dvd version but i am willing to have a shot and with a bit of luck get things working for you .

Last edited by Dnkiwi; 07-15-2010 at 09:39 AM.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-15-2010, 05:45 PM
mellbourne mellbourne is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: north yorkshire england
Posts: 3
Default

Thankyou for your reply and hopefuuly your help Dnkiwi
below is my dxdiag for you to look at i do hope it helps
await your reply

mellbourne


------------------
System Information
------------------
Time of this report: 7/15/2010, 17:47:53
Machine name: DAVID-PC
Operating System: Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.vistasp2_gdr.100218-0019)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: To Be Filled By O.E.M.
System Model: To Be Filled By O.E.M.
BIOS: BIOS Date: 12/29/08 16:56:33 Ver: 08.00.14
Processor: AMD Phenom(tm) 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs), ~2.5GHz
Memory: 3326MB RAM
Page File: 1092MB used, 5768MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 7.00.6002.18107 32bit Unicode

Card name: NVIDIA GeForce GTX 260
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce GTX 260
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_05E2&SUBSYS_20DD107D&REV_A1
Display Memory: 2286 MB
Dedicated Memory: 879 MB
Shared Memory: 1407 MB
Current Mode: 1280 x 800 (32 bit) (60Hz)
Monitor: LG W2243(Analog)
Driver Name: nvd3dum.dll,nvwgf2um.dll,nvwgf2um.dll
Driver Version: 8.17.0012.5721 (English)
DDI Version: 10
BGRA Supported: Yes
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 6/8/2010 00:57:00, 9712744 bytes
WHQL Logo'd: Yes

Description: Speakers (Creative SB Audigy 2 ZS (WDM))
Reply With Quote
  #7  
Old 07-16-2010, 02:45 AM
Dnkiwi Dnkiwi is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: New Zealand
Posts: 33
Default

ok now that i have your specs we can narrow things down until we find the problem. i know my brother had a similar problem with the download version and found that once he installed it he had the same problem as yourself and we fixed it by unistalling the game and then deleting the root folder manually and then reinstalled it and away it went but i suspect that the dvd version has been corrupted in some way during the install also i would check that if it has the patch pre intstalled then the patch may be cause but i need one of the moderatorson here to first confirm if the dvd verion was pre patched as if not there may a differnt patch for you to install but give advice a try and it might just work .

good luck and if all else fails we can try something else

Last edited by Dnkiwi; 07-16-2010 at 02:47 AM.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-16-2010, 07:45 PM
mellbourne mellbourne is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: north yorkshire england
Posts: 3
Default cannot get it to work

Hello Dnkiwi

Thankyou for your reply
I did what you asked but that did not work so i uninstalled it from my pc
and then went into the registry and got rid of it there aswell.
But before doimg all that i did a look into the bin files of this game and found a support prog that tell the support team about your machine and then it puts it into a winrar folder so what i did next was to look at the folder and i did find a lot of warnings about turnbyte dubbing well i do have on my pc some software that lets me download tunes from various radio channels that do streaming.So i uninstalled that software just as an experiment then i installed the game yet again but this time in admin mode and het presto the game works ( how or why that will remain a mystery? ) what i'm now going to try is to put my other software back in and see what the reaction is the game now it is installed properly may work okay still but i will not know untill i try it will lert you know what transpires at a later date thankyou once more for your help.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-17-2010, 08:55 AM
Dnkiwi Dnkiwi is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: New Zealand
Posts: 33
Default

iam glad to hear that you have the working and feel free to ask again if you need any further help and i would more than happy to help or offer advice where possible
Reply With Quote
  #10  
Old 08-28-2010, 11:52 AM
Eggtooth Eggtooth is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 52
Default Warning!!! Game wont run on latest ati drivers!!!

Warning! Do not install the latest ATI drivers (10.8 ). If i click on icon- nothing happens.


@EDIT, game will not run. Splashscreen appearing, then in procceses there is RNR.exe but it turning off after few seconds.


If you get tis problem use program: 3DRipperDX- game will run. I don't know, i reinstalled the game, tried everything, but only when i use this program it works.

Last edited by Eggtooth; 08-28-2010 at 12:13 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:50 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.