1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > Theatre of War series

Theatre of War series The most historically accurate RTS games

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 02-21-2012, 05:07 PM
infoteam infoteam is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 2
Default

Hi

I've got the same problem ctd every time a mission starts.

game log:

...
java.lang.NullPointerException
at com.maddox.sound.SoundListRegistry.soundPreRender( Unknown Source)

...

so i set sound to "0" inside
C:\Program Files (x86)\1C Company\Theatre of War 2 Africa\users\sound.ini

[config]
SoundUse=0
SoundFlags.hardware=0
SoundFlags.reversestereo=0
Unrealistic=0
SoundFlags.acustic=0
MasterVolume=13
MusicVolume=0
ObjectVolume=13
VoiceVolume=11
MusFlags.play=1
SoundEngine=1
SoundMode=1
Speakers=0
SamplingRate=2
NumChannels=3

after that missions starts and game is "working".
is there any workaround or further information about "sound problems" ?

my system is running win7 (x64).
i tryed to run the game in xp komp.mode and in vista mode. nothing works.
only help was turning OFF the ingame sound.

i had the same issue on a win xp (sp3) system ... (onboard sound and/or soundblaster sound card)


greetings infoteam
Reply With Quote
  #12  
Old 02-28-2012, 08:46 AM
infoteam infoteam is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 2
Default

hi

some "new" infos

after turning OFF the sound tut mission is loading (but with errors !).
eg. the hmg isn't there ?!? and the ammo box (bazooka) is empty....

there are errors in the game log.

LOG:

[Feb 28, 2012 9:03:53 AM] ------------ BEGIN log session -------------
Sound: Native library (build 1.1, target - P IV) loaded.
Main3D >>> renderer type: DIRECT3D9
Available Texture Memory: 902Mb
WWThreadPool.create(): Thread pool is created. Threads count = 0
Load gui skin from: Data/Settings/gui.ini
Not exist section "special" in file Data/GUI/Ingame/Indicators/selectmarker/config.xml
=========================== CampaignRecList.updateList() begins ===========================
=========================== CampaignRecList.updateList() ends ===========================
Time overflow (0): speed 0.1774448
ERROR file: File wwrcu not found
Initializing DirectSound playback device...
Primary buffer created.
Playback format is set : sampling rate = 44100, num channels = 2.
Not enought hardware buffers (0), hardware disabled
Buffer caps : Transfer rate = 0, CPU overhead = 0.
Default speaker config is : 1310724.
Direct sound audio device initialized successfully :
DX Version : 7
Hardware - disabled [buffers : 0]
Extensions - disabled :
EAX ver. 1 [ ] - disabled
EAX ver. 2 [ ] - disabled
EAX ver. 3 [ ] - disabled
I3D ver. 2 [ ] - disabled
ZoomFX [ ] - disabled
MacroFX [ ] - disabled
SIMD render [X]
num channels 32

Initializing animator...
Animator was initialized in 4803 milliseconds (4 seconds)
Loaded user music tracks: [Ingame: 0] [Non-Game: 0]
=========================== CampaignRecList.updateList() begins ===========================
=========================== CampaignRecList.updateList() ends ===========================
================================================== =================
Last serial num: unknown
Total size in bytes: 0
Number of blocks: 0

VoicesTable.load(): files were scanned in 600 ms
::: setLoading=true
ERROR file: File ww.cmd not found
Selected Decal #0: GROUND, TEX 0, BRIGHTNESS 0
--------------------------- Precache Effects begins ---------------------------
--------------------------- Precache Effects ends ---------------------------
MapsStorage.aiMapAddRoads(): roads where added in 4 ms
LandscapeTrees.recalcTreeVisBlocks() recalculated in 0 ms
PFS recalculate PFSCache failed: initMission for Normal: nodeNum= 33961, availNodeNum=0
PFS recalculate PFSCache failed: initMission for Normal: nodeNum= 33961, availNodeNum=0
--PFSCache created--
================ MissionManager.loadMissionBriefing() missions/tutorial/01_base/briefing.xml ================
================ MissionManager.loadMissionBriefing() ends ================
=== END OF TRIGGER COMPILATION ===
com.maddox.core.GObjException: Mesh Effects\GunFire\010_019mm\mono.sim not created
at com.maddox.core.Mesh.<init>(Unknown Source)
at com.maddox.core.MeshShared.get(Unknown Source)
at com.ic.bc.weapon.bullets.BulletEmitter.initFireMes h(Unknown Source)
at com.ic.bc.weapon.bullets.BulletEmitter.init(Unknow n Source)
at com.ic.bc.weapon.weapons.WeaponStatic.<init>(Unkno wn Source)
at com.ic.bc.structure.UnitPartFactory.CreateUnitPart (Unknown Source)
at com.ic.bc.structure.UnitStructure.<init>(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.Unit.<init>(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.EntityCreator.createUni t(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.MissionCreator2.createU nit(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.MissionCreator2.createG roup(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.MissionCreator2.createG roups(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.MissionCreator2.createM ission(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.Mission.loadMissionStart(Unknown Source)
at com.ic.bc.gui.menus.Loading$BackgroundLoader.run(U nknown Source)
at com.maddox.rts.BackgroundTask.doRun(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.MainWin3D.loopApp(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.Main.exec(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.GameWin3D.main(Unknown Source)
com.maddox.core.GObjException: Mesh Effects\GunFire\020_049mm\mono.sim not created
at com.maddox.core.Mesh.<init>(Unknown Source)
at com.maddox.core.MeshShared.get(Unknown Source)
at com.ic.bc.weapon.bullets.BulletEmitter.initFireMes h(Unknown Source)
at com.ic.bc.weapon.bullets.BulletEmitter.init(Unknow n Source)
at com.ic.bc.weapon.weapons.WeaponStatic.<init>(Unkno wn Source)
at com.ic.bc.structure.UnitPartFactory.CreateUnitPart (Unknown Source)
at com.ic.bc.structure.UnitStructure.<init>(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.Unit.<init>(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.EntityCreator.createUni t(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.MissionCreator2.createU nit(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.MissionCreator2.createG roup(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.MissionCreator2.createG roups(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.MissionCreator2.createM ission(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.Mission.loadMissionStart(Unknown Source)
at com.ic.bc.gui.menus.Loading$BackgroundLoader.run(U nknown Source)
at com.maddox.rts.BackgroundTask.doRun(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.MainWin3D.loopApp(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.Main.exec(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.GameWin3D.main(Unknown Source)
com.maddox.core.GObjException: Mesh Effects\GunFire\020_049mm\mono.sim not created
at com.maddox.core.Mesh.<init>(Unknown Source)
at com.maddox.core.MeshShared.get(Unknown Source)
at com.ic.bc.weapon.bullets.BulletEmitter.initFireMes h(Unknown Source)
at com.ic.bc.weapon.bullets.BulletEmitter.init(Unknow n Source)
at com.ic.bc.weapon.weapons.WeaponStatic.<init>(Unkno wn Source)
at com.ic.bc.structure.UnitPartFactory.CreateUnitPart (Unknown Source)
at com.ic.bc.structure.UnitStructure.<init>(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.Unit.<init>(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.EntityCreator.createUni t(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.MissionCreator2.createU nit(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.MissionCreator2.createG roup(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.MissionCreator2.createG roups(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.MissionCreator2.createM ission(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.Mission.loadMissionStart(Unknown Source)
at com.ic.bc.gui.menus.Loading$BackgroundLoader.run(U nknown Source)
at com.maddox.rts.BackgroundTask.doRun(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.MainWin3D.loopApp(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.Main.exec(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.GameWin3D.main(Unknown Source)
com.maddox.core.GObjException: Mesh Effects\GunFire\020_049mm\mono.sim not created
at com.maddox.core.Mesh.<init>(Unknown Source)
at com.maddox.core.MeshShared.get(Unknown Source)
at com.ic.bc.weapon.bullets.BulletEmitter.initFireMes h(Unknown Source)
at com.ic.bc.weapon.bullets.BulletEmitter.init(Unknow n Source)
at com.ic.bc.weapon.weapons.WeaponStatic.<init>(Unkno wn Source)
at com.ic.bc.structure.UnitPartFactory.CreateUnitPart (Unknown Source)
at com.ic.bc.structure.UnitStructure.<init>(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.Unit.<init>(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.EntityCreator.createUni t(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.MissionCreator2.createU nit(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.MissionCreator2.createG roup(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.MissionCreator2.createG roups(Unknown Source)
at com.ic.bc.entities.factory.MissionCreator2.createM ission(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.Mission.loadMissionStart(Unknown Source)
at com.ic.bc.gui.menus.Loading$BackgroundLoader.run(U nknown Source)
at com.maddox.rts.BackgroundTask.doRun(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.MainWin3D.loopApp(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.Main.exec(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.GameWin3D.main(Unknown Source)
::: setLoading=false



================== START MISSION missions/tutorial/01_base/mission.xml=====================



Time overflow (0): speed 0.85470086
*** FAILURE *** [SYSTEM] Main loop: null
java.lang.NullPointerException
at com.maddox.sound.SoundListRegistry.soundPreRender( Unknown Source)
at com.ic.ww.game.Render3D0.preRender(Unknown Source)
at com.maddox.core.Renders.doPaint(Unknown Source)
at com.maddox.core.Renders.paint(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.MainWin3D.checkFocus(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.MainWin3D.loopApp(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.Main.exec(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.GameWin3D.main(Unknown Source)



================== DESTROY GAME =====================



*** FAILURE *** [SYSTEM] Main end: null
java.lang.NullPointerException
at com.ic.bc.entities.Unit.destroy(Unknown Source)
at com.ic.bc.game.lists.GameLists.destroyAll(Unknown Source)
at com.ic.bc.game.lists.GameListsServer.destroyAll(Un known Source)
at com.ic.ww.game.Mission.destroy(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.Main3D.endApp(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.MainWin3D.endApp(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.Main.exec(Unknown Source)
at com.ic.ww.game.GameWin3D.main(Unknown Source)
[Feb 28, 2012 9:05:35 AM] -------------- END log session -------------



RED =
fail to load some files ?

GREN =
sound prob (not occurring if sound is turned off)


- game is ctd after finishing a mission.
- campaign is NOT working. (ctd while loading)

i tryed everything from DEP to admin(mode) / from win7 (64bit) to win xp (sp3), compatibility mode .. etc. nothing is working adequate !



funny thing...
the demo (engl. from battlefront) is working...


btw. i am talking about the "german" boxed version of ToW 2 Africa (v 1.3.0)

Last edited by infoteam; 02-28-2012 at 08:50 AM.
Reply With Quote
  #13  
Old 06-10-2012, 07:14 PM
schmiefel schmiefel is offline
Approved Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
Angry Same problem with me!!!

As this game was on budget at my local Saturn market I bought it on last Friday. As I tried the demo several month ago and it worked fine I thought that there shouldn't be a problem at all - what a mistake.

But this error still persists since end of last year and no solution by the publisher - really bad marketing!

I have a GTX 470 (updated to last NVIDIA drivers), too, no 4-core CPU (still running on a well tuned C2D E8400-System), win7 64bit and the german version (published by Peter Games / 1C - Classic-Budget-Label) and the error in the log describes the same fault as mentioned earlier.

So I will return the game for refund to the shop - sadly because the demo was very promising, but that kind of user support is beyond words... or shall I say: 1C again?

Regards
Michael
Reply With Quote
  #14  
Old 06-13-2012, 07:07 AM
Sneaksie Sneaksie is offline
Administrator
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 824
Default

Dunno what's wrong, i've tried the very same version (Peter Games) on work PC - C2D E8200, 2Gb RAM, Win7 64, but different card - an old GTS 250. Looks like the new video card makes the difference (or its drivers).

Where is your game installed to? Did you try to run it as Administrator (right click on the executable or shortcut and choose 'Run as Administrator'). In addition, uncheck 'High landscape detail' and 'High sky detail' in game settings.
Install Directx9 (having 10 or 11 won't suffice, they use different libraries) using this link if you haven't done so.
Reply With Quote
  #15  
Old 06-13-2012, 11:14 AM
schmiefel schmiefel is offline
Approved Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Sneaksie View Post
Dunno what's wrong, i've tried the very same version (Peter Games) on work PC - C2D E8200, 2Gb RAM, Win7 64, but different card - an old GTS 250. Looks like the new video card makes the difference (or its drivers).

Where is your game installed to? Did you try to run it as Administrator (right click on the executable or shortcut and choose 'Run as Administrator'). In addition, uncheck 'High landscape detail' and 'High sky detail' in game settings.
Install Directx9 (having 10 or 11 won't suffice, they use different libraries) using this link if you haven't done so.
Hi,
I tried the game on three (!) different PCs - from AMD Dual-Core to Intel Dual-Core with three different graphic cards 7900GTX SLI Combo, 9600M and the GTX470 - and yes: I have installed DX9 and not only DX10/11 as I have some other games that also only use DX9, tried the different admin and compatibility things, different locations (not Windows-HD e.g.) etc. and turned down all settings to the lowest profile.

I am no beginner in the matter of PC stuff at all and had few games that didn't work at all - and most of them were known not to work on Win7 64bit systems or with dedicated hardware. But as I read this thread there are people that have this issue with Win XP 32bit and ATI video card - with the same failure! So I don't think its a matter of the OS.

But Yes, I also think that in this case it really could be the fact that the newer (nvidia) graphics card drivers may be the issue for misbehaviour. But as I am not a programmer - and I don't want to invest another weekend to get this budget title work - I think it's the task for the devs/publishers (1c himself) to get it work with todays systems, when they want to sell it these days, or make clear that it doesn't work with actual hard- and software!

So I brought it back to the local Saturn market and told the clerk to inform his customers that this title might not work with newer hard-/software - he promised me to talk to his sales peoples, too.

Maybe if 1C gets some amount of packages back from large resellers they would react and do a bug fix...or withdraw from the stores.

And be sure - that is no good marketing for newer products of this brand at all - and I for myself won't buy any of these!

Regards
Michael
Reply With Quote
  #16  
Old 06-14-2012, 01:20 PM
bpq bpq is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 5
Default

Please contact support@1cpublishing.eu
AFAIK they have found a solution for the Peter Games version.
Reply With Quote
  #17  
Old 06-15-2012, 07:32 AM
bpq bpq is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 5
Default Solution for ToW CTD

Hello again,

I tried this fix by myself and it works, but there is one drawback.
You will have to get some files from the other version.
I'll post You a download link:

The Peter Games version is missing a few files.
Please put them in the correct folders.

The files:
Effects\GunFire\050_089mm\mono.sim
Effects\GunFire\007_009mm\mono.sim
Effects\GunFire\020_049mm\mono.sim
Effects\GunFire\010_019mm\mono.sim

All of them are called mono.sim
You should put each one to the corresponding folder in the Effects\Gunfire folder.

Unpack the ZIP file and place the correct mono.sim file to the correct folder.
You can also simply replace the existing folders in Your GunFire folder

Files can be downloaded from here
http://www.sendspace.com/file/pawy58

I'm also adding it as attachment.
Please try this solution and write if it helped anyone.
Attached Files
File Type: zip GunFire.zip (3.7 KB, 8 views)
Reply With Quote
  #18  
Old 08-13-2012, 06:19 PM
captaintino captaintino is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1
Default

I'm going to revive this thread, because i have the same problem.

I've tried limiting the threads, i've tried compatability mode, i've tried running as administrator, and i've tried the solution offered by the post above me, none of them worked.

I can change my settings from within the game, but none of the changes make any difference, i've tried playing campaighn and tutorial, and i even tried creating a "multiplayer" battle, just me and an AI and it crashed the exact same way, finishes loading, goes black and straight to desktop

I have the steam version.
Reply With Quote
  #19  
Old 09-07-2012, 08:25 AM
oweng1980 oweng1980 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Ravenbox View Post
I figured out, what the problem was...The copy protection. It was pure luck, because I found a solution to another Problem, caused by the protection and found out, that there was a file missing in my Windows directory, which was used by the protection system. Well, I tryed it out without any copy protection and it works fine... Thanks for the help!

Ravenbox
Helo sir raven, im new in this forum, i have also the same problem with my Theatre of War Centauro eepecially when i try to play the American Campaign which is the Stuart Commander, everytime i try to play this, it always crahes to desktop, hope you can share to us what did you exactly do to fix this kind of problem, Thank You..
Reply With Quote
  #20  
Old 02-16-2013, 03:54 PM
Markojager Markojager is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 7
Default Same problem different solution

My solution was just take my 4 gb of ram that I put in dual channel, it doesn't work..., but the game really worth it to take some of my performance in other games.

Last edited by Markojager; 02-16-2013 at 04:00 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:48 AM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.