1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Birds of Prey

IL-2 Sturmovik: Birds of Prey Famous title comes to consoles.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #41  
Old 03-21-2011, 10:13 PM
Yoxford Boy Yoxford Boy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 12
Default

I got the TM Hotas to work pretty well. This is FYI for anyone considering buying or attempting to install one. I had to use a the custom layout and a fair amount of trial and error. I also LOCKED the right stick so it would not swivel ( twist ). There are a couple of the buttons that you can not program at all and 2 of those default to the pause menu and console menu. I was able to program everything but but had to sacrifice 1 item .... Target Camera. I also found on something interesting. the O, X, triangle, and square buttons are on the left stick ( throttle ). When I crashed and tried to click the "X" to continue it would not accept the command. By accident I discovered that some of those will only work IF the throttle is in the stright up position. In all, I have yet to work all the gremlins out of the system but do enjoy the play and control the stick gives.
Reply With Quote
  #42  
Old 08-18-2011, 06:43 PM
MetallicAttack MetallicAttack is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2
Default

I have the Logitech Extreme 3D Pro joystick, problems:

1- The plane doesn't respond to the joystick movement correctly/properly, for example I push the stick 20% forward but the plane elevators don't move AT ALL

2- Same with the rudders...

3- throttle control, lol it's really funny, the RPM is not relative to the throttle's position as it should be.

can someone help me with those...?
Reply With Quote
  #43  
Old 08-31-2011, 06:51 AM
alsevillajr's Avatar
alsevillajr alsevillajr is offline
Approved Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Temple City, California
Posts: 98
Exclamation AV8R on Custom Layout for PS3

Let me start by saying that flying on "custom layout", for the most part is only applicable to arcade. I say this for the reason that on Realistic or Sim the amount of full elevator deflection is NOT ALTERED regardless of the settings...and only responds to the adjustments made on the "Elevator Nonlinearity" setting and not the "General" control settings...and what this does is, if you know how model remote control settings work is known as "exponential", It does not affect the full travel adjustment. To explain this briefly...even if you set the nonlinearity settings at full(all the way to the right)...what it does is limit the deflection of the elevator initially upon stick input, only up to a certain point(good for people with shaky hands)..then towards the end of full stick travel will allow for FULL elevator travel...NOT GOOD for this application...even worse, I might say...because again..you CANNOT limit the amount of elevator travel.

I am surprised that nobody has ever mentioned or even discussed this...specially the "stick" flyers. Is this only associated with the AV8R????...Comments please

Some simers may dissagree because some have competitions with unrestricted deflection...but for some reason, it just does not respond correctly in this mode... too much tendency to stall and spin regardless... as opposed to full deflection on "Aviator Mode"

Last edited by alsevillajr; 08-31-2011 at 07:32 AM.
Reply With Quote
  #44  
Old 09-20-2011, 03:20 AM
dations9 dations9 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 6
Default

picked up the t flight hostas a couple days ago, been working beautifully on fsx on my pc. Yesterday I tried bop out with the flight stick, well holy SHIT is it hard to adjust to after always playing with the controller. Other than that no problems, quite a bit of mapping and setting changes but once you get it the way you like it the hostas is perfect for me.
Reply With Quote
  #45  
Old 02-29-2012, 07:21 PM
simson simson is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Austria
Posts: 11
Default Thrustmaster Joystick T-Flight Stick X

Thrustmaster Joystick T-Flight Stick X : I am having problems with it

This joystick works on the PC and is supposed to be supported
in BoP(PS3) but I can't use it.
I have the PS3 Update 4.11, put my controller to positions 2 or 4,
switched to "PS3" on the flightstick and tried all options in the
game menu...


Does anyone have an idea what i might be doing wrong?
Reply With Quote
  #46  
Old 02-29-2012, 11:17 PM
bobbysocks's Avatar
bobbysocks bobbysocks is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,851
Default

there should be 2 thrustmaster settings in your options. if not ....reinstall the patch. i had mine "get deleted" somehow after my son played a different game with the system.
__________________
Reply With Quote
  #47  
Old 03-01-2012, 07:15 AM
simson simson is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Austria
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by bobbysocks View Post
there should be 2 thrustmaster settings in your options. if not ....reinstall the patch. i had mine "get deleted" somehow after my son played a different game with the system.

Thanks so much bobbysocks, just to be sure: Which patch did you install?
Where did you download it?
Sorry to bother you with this but I tried a lot
before without any success...
Reply With Quote
  #48  
Old 03-01-2012, 03:30 PM
StiC's Avatar
StiC StiC is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Cape Breton Island, Canada
Posts: 180
Default

Quote:
Originally Posted by simson View Post
Thrustmaster Joystick T-Flight Stick X : I am having problems with it

This joystick works on the PC and is supposed to be supported
in BoP(PS3) but I can't use it.
I have the PS3 Update 4.11, put my controller to positions 2 or 4,
switched to "PS3" on the flightstick and tried all options in the
game menu...


Does anyone have an idea what i might be doing wrong?
Did you switch over to PS3 before you plugged it in? Can you use the Stick or hat to navigate the PS3's XMB?

StiC
__________________
Reply With Quote
  #49  
Old 03-01-2012, 07:55 PM
simson simson is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Austria
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by StiC View Post
Did you switch over to PS3 before you plugged it in? Can you use the Stick or hat to navigate the PS3's XMB?

StiC
Thanks StiC,
I switched it to PS3 before plugging it in but i cannot navigate the
XMB with the flightstick. Maybe i need a patch. I don't have any
patches installed because i cannot find the downloads...
Reply With Quote
  #50  
Old 03-03-2012, 11:36 PM
StiC's Avatar
StiC StiC is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Cape Breton Island, Canada
Posts: 180
Default

Did you try turning off all other controllers?
I'm assuming you are already on PSN and are signed in when you start up BoP. You need to be to get the patch.
If you can't navigate the XMB then it sounds like a problem with the stick.

StiC
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:34 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.