1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover > Technical threads > Performance threads

Performance threads All discussions about CoD performnce

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 05-20-2011, 10:31 PM
Bryan21cag Bryan21cag is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 183
Default

Cheers man for getting some great performance

I am just curious though I am getting not even close to the same performance and was wondering if you were having the same issue prior to the patch?

I am attaching my two photos of what My GPU's were doing in both tests and now I am starting to worry that its either my set up or my cards that are under powered.

Just wanted to get your opinion. Thanks very much and grats again on getting that kind of performance.

Both Tests were performed at 1920x1080 on a 40' HD TV. I still get that GPU1 clipping and only minor improvement in GPU2 performance.
Reply With Quote
  #22  
Old 05-20-2011, 11:24 PM
roadczar roadczar is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 175
Default

Quote:
Originally Posted by Bryan21cag View Post
Cheers man for getting some great performance

I am just curious though I am getting not even close to the same performance and was wondering if you were having the same issue prior to the patch?

I am attaching my two photos of what My GPU's were doing in both tests and now I am starting to worry that its either my set up or my cards that are under powered.

Just wanted to get your opinion. Thanks very much and grats again on getting that kind of performance.

Both Tests were performed at 1920x1080 on a 40' HD TV. I still get that GPU1 clipping and only minor improvement in GPU2 performance.
Before the last (14550) patch the sim was unflyable on my rig at any graphic settings. The issue was not with frame rates it was the stuttering.
My guess, with your rig at 1920x1080 on medium settings you should be getting average of 40 - 50 FPS. One thing I've noticed even with 14550 patch that disabling mirror significantly improved the smoothness of rendering.

Cheers!
Reply With Quote
  #23  
Old 05-20-2011, 11:52 PM
Bryan21cag Bryan21cag is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 183
Default

Quote:
Originally Posted by roadczar View Post
Before the last (14550) patch the sim was unflyable on my rig at any graphic settings. The issue was not with frame rates it was the stuttering.
My guess, with your rig at 1920x1080 on medium settings you should be getting average of 40 - 50 FPS. One thing I've noticed even with 14550 patch that disabling mirror significantly improved the smoothness of rendering.

Cheers!
Thanks I was being dumb i forgot to update my ATI drivers. Once i updated to 11.5 I got almost the same performance that the OP for this thread did almost his cards are better then mine so I got just a bit more stutter with everything on but MAN was it fun to fly a complete mission With just a bit of tweaking im sure i can get it to run smooth as silk 50+ fps and with future improvements may even be able to run it with full graphics switches (fingers crossed) wooooooot if feels good to be back in the air again

here is my performance single Brit campaign mission with everything on full 1920x1080.
Reply With Quote
  #24  
Old 05-21-2011, 12:01 AM
Longbone Longbone is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 49
Default

Have you tested 14588 already?
Think it is a little bit smoother, 1 step in the right direction
Tomorrow I will start more testing,it's 2:00Am now

Cheers
Reply With Quote
  #25  
Old 05-21-2011, 12:44 AM
roadczar roadczar is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 175
Default

Quote:
Originally Posted by Longbone View Post
Have you tested 14588 already?
Think it is a little bit smoother, 1 step in the right direction
Tomorrow I will start more testing,it's 2:00Am now

Cheers
Yes, in fact I feel like I should be getting paid.

Here is something weird. At default medium settings my frame rates range 50-60. If I change anything like lowering amount of buildings from medium to low my average FPS drop below 25!

We are still in beta - my offshore developers in India do better testing LOL.
Reply With Quote
  #26  
Old 05-21-2011, 05:42 PM
roadczar roadczar is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 175
Default

After monkeying with this thing for couple of hours it seems the best balance for me is having everything on highest settings with SSAO and VSYNC OFF, AA=8.

No mirrors. Having mirrors causing major performance and stutter issues with my setup.

I don't get it, but I can live with this.

London still has major issues with FPS and stuttering.
Reply With Quote
  #27  
Old 05-21-2011, 07:45 PM
Longbone Longbone is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 49
Default

Quote:
Originally Posted by roadczar View Post
Yes, in fact I feel like I should be getting paid.

Here is something weird. At default medium settings my frame rates range 50-60. If I change anything like lowering amount of buildings from medium to low my average FPS drop below 25!

We are still in beta - my offshore developers in India do better testing LOL.
You are right, Steam shows me 229 Hours of Betatesting
must look were my post-dated cheque is


Quote:
Originally Posted by roadczar View Post
After monkeying with this thing for couple of hours it seems the best balance for me is having everything on highest settings with SSAO and VSYNC OFF, AA=8.

No mirrors. Having mirrors causing major performance and stutter issues with my setup.

I don't get it, but I can live with this.

London still has major issues with FPS and stuttering.
Conclusion

since latest patch (I had this Cloud thing on)

3x Launcher crash
Sound+ForceFeedback comes and goes
must repair my key and joystick setting
my Freetrack won't start anymore
but yes it run a little bit smoother (I think)

now I will to reinstall Win7 and all the other stuff
it will take some time

Cheers
Reply With Quote
  #28  
Old 05-21-2011, 11:07 PM
Thee_oddball Thee_oddball is offline
Approved Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 812
Default

nice rig I get the exact same microstuters at the same alt as you when flying over london good news is its not my machine that is causing it

S!
__________________
Gigabyte Z68
Intel 2500K (@4.3 ghz)212 CM Cooler
8GB Ram
EVGA 660SC (super clocked) 2GB Vram
CORSAIR CMPSU-750TX 750W
64 GB SSD SATA II HD
WIN7 UL 64BIT
Reply With Quote
  #29  
Old 05-22-2011, 12:31 AM
roadczar roadczar is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 175
Default

My on-line performance (>20 FPS) is pathetic regardless of settings.
Reply With Quote
  #30  
Old 05-22-2011, 01:12 AM
Thee_oddball Thee_oddball is offline
Approved Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 812
Default

Quote:
Originally Posted by roadczar View Post
My on-line performance (>20 FPS) is pathetic regardless of settings.
have you tried just running one card? i ask because you should be getting 60+ fps with your rig and the only thing i can see in your specs that would cause a bottle neck is the XFIRE and the hydra you are running.
__________________
Gigabyte Z68
Intel 2500K (@4.3 ghz)212 CM Cooler
8GB Ram
EVGA 660SC (super clocked) 2GB Vram
CORSAIR CMPSU-750TX 750W
64 GB SSD SATA II HD
WIN7 UL 64BIT
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:17 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.