1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover > Technical threads

Technical threads All discussions about technical issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-31-2011, 10:56 AM
sixtheninth sixtheninth is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Thumbs down Launcher Crash

Hi there,

After years of waiting for the original Storm of War (now Cliffs of Dover) I finally invested into this game. However I can't even start it. The game launcher unexpectedly crashes after starting.

Min specs mentioned are: Win Xp/Vista/ 7 DirectX 9.0C. I am running Win 7 with 9.0c
as my card is the latest from the nVidia 7 series (7900) and does not support Direct X 10.

I have just read that Win 7 version doesnt support Dx9.0c. Does it mean I won't be able to play this game at all ? If not,is there any chance of refund ? After I played Birds of Prey,which run with very good fps on my comp I am totally disappointed. I expected this game (especially after so many years of development) to be optimised well.

Mars

Mars
Reply With Quote
  #2  
Old 03-31-2011, 11:02 AM
602Sqn.McLean
Guest
 
Posts: n/a
Default Got ripped off

Same with me mate. I waited for two friggin hours and now the bloody thing won't start. Same thing, Launcher crashes. How ripped off am I. I'm so friggin angry.
No other game have I ever purchased takes two friggin hours to load and then won't start because it won't launch.
Steam friggin sucks and now I know why everyone was spewing when it was put on that stupid system.
Not all of us are friggin computer savy. Imagine someone buying this piece of crap and expects it load easily like every other friggin game.
I've waited, literally years for this friggin thing to come out and this is what I get. Some piece of crap that I might as well throw in the bin. I've waited up late to see this thing run and now it won't.
What a sorry piece of crap.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-31-2011, 11:04 AM
1.JaVA_Sharp 1.JaVA_Sharp is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Maastricht the Netherlands
Posts: 311
Default

Quote:
Originally Posted by sixtheninth View Post
Hi there,

After years of waiting for the original Storm of War (now Cliffs of Dover) I finally invested into this game. However I can't even start it. The game launcher unexpectedly crashes after starting.

Min specs mentioned are: Win Xp/Vista/ 7 DirectX 9.0C. I am running Win 7 with 9.0c
as my card is the latest from the nVidia 7 series (7900) and does not support Direct X 10.

I have just read that Win 7 version doesnt support Dx9.0c. Does it mean I won't be able to play this game at all ? If not,is there any chance of refund ? After I played Birds of Prey,which run with very good fps on my comp I am totally disappointed. I expected this game (especially after so many years of development) to be optimised well.

Mars

Mars
I take it you haven't bothered looking at the official system requirements thread? Incase you didn't, then let me be the first one to tell you that your card WILL NOT run CLOD.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-31-2011, 11:23 AM
Wynthorpe Wynthorpe is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 57
Default

Quote:
Originally Posted by 602Sqn.McLean View Post
Same with me mate. I waited for two friggin hours and now the bloody thing won't start. Same thing, Launcher crashes. How ripped off am I. I'm so friggin angry.
No other game have I ever purchased takes two friggin hours to load and then won't start because it won't launch.
Steam friggin sucks and now I know why everyone was spewing when it was put on that stupid system.
Not all of us are friggin computer savy. Imagine someone buying this piece of crap and expects it load easily like every other friggin game.
I've waited, literally years for this friggin thing to come out and this is what I get. Some piece of crap that I might as well throw in the bin. I've waited up late to see this thing run and now it won't.
What a sorry piece of crap.
Thats right! Blame steam.....

What are your specs?!
Reply With Quote
  #5  
Old 03-31-2011, 11:30 AM
F16_Petter F16_Petter is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sweden
Posts: 35
Default

Quote:
Originally Posted by 602Sqn.McLean View Post
Same with me mate. I waited for two friggin hours and now the bloody thing won't start. Same thing, Launcher crashes. How ripped off am I. I'm so friggin angry.
No other game have I ever purchased takes two friggin hours to load and then won't start because it won't launch.
Steam friggin sucks and now I know why everyone was spewing when it was put on that stupid system.
Not all of us are friggin computer savy. Imagine someone buying this piece of crap and expects it load easily like every other friggin game.
I've waited, literally years for this friggin thing to come out and this is what I get. Some piece of crap that I might as well throw in the bin. I've waited up late to see this thing run and now it won't.
What a sorry piece of crap.
Sir, you must be joking.
There is nothing wrong with steam.

Cliffs Of Dover on the other hand needs a lot of attention as it is a baby born too early. Lets hope it will make it with the nursing of the devs and the community.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-31-2011, 11:37 AM
Deadstick's Avatar
Deadstick Deadstick is offline
Approved Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 71
Default

Quote:
I take it you haven't bothered looking at the official system requirements thread? Incase you didn't, then let me be the first one to tell you that your card WILL NOT run CLOD.
I assumed wrong on that count too, I am running an Nvidia GT330M on a Toshiba Laptop (4GB RAM, 2.67GHz). I get the menu, but no planes or pilots, and when I load mission, it loads then CTD.

However, I DO NOT think it is a waste of money, or a piece of crap, and Steam does not suck...I will stick with it as I believe in Oleg and his development team.

The angry guys need to chill....mind you, it probably saves them beating their wives.

In the meantime, I'll be around in IL 2 1946land.
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 03-31-2011, 11:45 AM
1.JaVA_Sharp 1.JaVA_Sharp is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Maastricht the Netherlands
Posts: 311
Default

Quote:
Originally Posted by Deadstick View Post
I assumed wrong on that count too, I am running an Nvidia GT330M on a Toshiba Laptop (4GB RAM, 2.67GHz). I get the menu, but no planes or pilots, and when I load mission, it loads then CTD.

However, I DO NOT think it is a waste of money, or a piece of crap, and Steam does not suck...I will stick with it as I believe in Oleg and his development team.

The angry guys need to chill....mind you, it probably saves them beating their wives.

In the meantime, I'll be around in IL 2 1946land.
I agree with you Deadstick. Good luck with your tweaks.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-31-2011, 12:42 PM
sixtheninth sixtheninth is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Default Well I did pay attention to those

OS: Windows® 7 / Vista SP2 / Windows XP SP3
Processor: Pentium® Dual-Core 2.0GHz or Athlon™ X2 3800+
Memory: 2GB
Graphics: DirectX® 9.0c compliant, 512MB Video Card
DirectX®: DirectX® 9.0c
Hard Drive: 10GB
Sound: DirectX® 9.0c compatible
Peripherals: Mouse, keyboard
Multiplay: Broadband connection with 128 kbps upstream or faster

I meet all the minimum requirements,which were stated before the release. There was no mention about a NEED to have DirectX 10 compatible card under Win 7 or am I blind and you just see what I cannot ??
Reply With Quote
  #9  
Old 03-31-2011, 12:51 PM
ZaltysZ's Avatar
ZaltysZ ZaltysZ is offline
Approved Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Lithuania
Posts: 426
Default

You forgot:


*SUPPORTED VIDEO CARDS AT TIME OF RELEASE:

ATI® 4850/4870/5830/5850/5770/5870/6870/6950/6970

NVidia®: 8800/9800/250/260/275/285/460/465/470/480
Reply With Quote
  #10  
Old 03-31-2011, 01:16 PM
fireflyerz fireflyerz is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: All over the world...
Posts: 408
Default

IF you have a digital download problem read this from another thread , I was having launcher problems , and this sorted it.




adonys
Senior Member Join Date: Apr 2010
Posts: 111



--------------------------------------------------------------------------------

Make sure you have installed the redist programs needed for Il2 BoB to run (DirectX, VC 2008 controls, DotNetFx 4.0 - they can all be found in IL2 BoB's install folder/redist), and that you actually rebooted your computer after installing them.



Jafa.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:08 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.