1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover > Technical threads

Technical threads All discussions about technical issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 03-31-2011, 01:21 PM
Deadstick's Avatar
Deadstick Deadstick is offline
Approved Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 71
Smile

Quote:
Originally Posted by fireflyerz View Post
IF you have a digital download problem read this from another thread , I was having launcher problems , and this sorted it.




adonys
Senior Member Join Date: Apr 2010
Posts: 111



--------------------------------------------------------------------------------

Make sure you have installed the redist programs needed for Il2 BoB to run (DirectX, VC 2008 controls, DotNetFx 4.0 - they can all be found in IL2 BoB's install folder/redist), and that you actually rebooted your computer after installing them.



Jafa.
Thanks mate! I hope this works.
__________________
Reply With Quote
  #12  
Old 03-31-2011, 01:24 PM
Flanker35M Flanker35M is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Finland
Posts: 1,804
Default

S!

Also and oldie: run as Admin the installers of any program.
Reply With Quote
  #13  
Old 03-31-2011, 02:18 PM
popabawa popabawa is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3
Unhappy

Same problem here - "Launcher has stopped working" immediately I try to launch.

I don't have great specs but I expected to be able to launch the game at least;

Core 2 Duo E8600 @ 3.33 GHz
4MB RAM
ATi 4870 (latest drivers)
Vista Home Premium

I've tried re-installing everything as suggested above

Disappointed.
Reply With Quote
  #14  
Old 03-31-2011, 02:19 PM
Deadstick's Avatar
Deadstick Deadstick is offline
Approved Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 71
Default

Quote:
Originally Posted by fireflyerz
IF you have a digital download problem read this from another thread , I was having launcher problems , and this sorted it.




adonys
Senior Member Join Date: Apr 2010
Posts: 111



--------------------------------------------------------------------------------

Make sure you have installed the redist programs needed for Il2 BoB to run (DirectX, VC 2008 controls, DotNetFx 4.0 - they can all be found in IL2 BoB's install folder/redist), and that you actually rebooted your computer after installing them.



Jafa.

Success! Thanks for posting that above.

IF you bought the game off Steam as I did, you will need to:

1) Browse to your game folder and find the folder 'redist'.

I found mine here :C:\Program Files\Steam\steamapps\common\il-2 sturmovik cliffs of dover\redist

2) Try running the Direct X installer. ( This was the problem for me, but I had tried running other installers in there too).

So, I'm now in slideshow heaven, but it works!
__________________
Reply With Quote
  #15  
Old 03-31-2011, 02:45 PM
Buzzer Buzzer is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 46
Default

Im having same problem:
Launcher is crashing. Game installed and activated without problem.
But when trying to run it, the launcher crashes.
All other games (including steam-games) works fine.

I have installed from a DVD, but also tried to DL the whole thing from STEAM.

I have reinstalled DirectX from the \redist folder.

(((FIXED: Problem I cannot reinstall the VCRedist (vcredist_x86.exe) for some reason.
Also DL that from Microsoft. Its "trying to use a network resource that is unavailable"...that its pointing to a path where "vc_red.msi" is supposed to be, but is not. Cannot find vc_red.msi anywhere on my PC.
No idea if this is why the launcher fails though...)))

MOTHERBOARD: Asus P5E3 Premium/WIFI-AP@N, X48,
CPU: Intel Core 2 Quad Q9550 3,00GHz
RAM: Corsair TWIN3X 1600MHz DDR3, 4GB
PSU: Cooler Master Cosmos Silver m/850w
GPU: Gainward GeForce GTX 580 1536MB PhysX w/270.51 (unclocked)
OS: Win7 64bit

Last edited by Buzzer; 03-31-2011 at 02:51 PM. Reason: Nanaged to run the vcredist now...
Reply With Quote
  #16  
Old 03-31-2011, 02:47 PM
Pantherz Pantherz is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2
Default

I had the same problem. Turned out that AVG thought that the game was a virus. Disabling AVG worked for me.
Reply With Quote
  #17  
Old 03-31-2011, 02:56 PM
Buzzer Buzzer is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 46
Default

Im using AVast antivirus.
Have turned OFF all shields etc. Still same problem.
No way to turn it completely off afaik....Right clicking on taskbar - no turn off option.

Uninstalled AV...still same problem!
Sigh...

Last edited by Buzzer; 03-31-2011 at 03:01 PM. Reason: Uninstalled AV...same problem...
Reply With Quote
  #18  
Old 03-31-2011, 03:34 PM
delta7 delta7 is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4
Default

I have the dvd uk version , delivered today
Installed
Steam update
varification confirmed
pressed play and ... preparing to launch il2 cliffs of dover ......
and nothing a quick flash and thats it

Tried reinstalling , steam varified files and reinstalled 3 files and same

system is

Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz (2 CPUs)
Memory: 2046MB RAM
Card name: NVIDIA GeForce 8800 GT
windows XP

any help appreciated
__________________
Fly Hard , Fast and with Determination
Reply With Quote
  #19  
Old 03-31-2011, 04:02 PM
peevee peevee is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Default

had the same problem.
right click on il2-cliffs of dover in your gamelist
open properties, local files, and run integrity game cache.
it found one file missing for me.
Reply With Quote
  #20  
Old 03-31-2011, 04:13 PM
popabawa popabawa is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3
Default

I now have it working

I removed all the CloD files (DELETE LOCAL GAME CONTENT) and re-installed.

I also uninstalled AVG (I have Avast instead now).

Not sure which one caused the success but hey...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:48 AM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.