1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik

IL-2 Sturmovik The famous combat flight simulator.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 10-03-2009, 10:42 AM
6S.Maraz's Avatar
6S.Maraz 6S.Maraz is offline
Approved Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 55
Default

Quote:
Originally Posted by rakinroll View Post
I think somethings wrong with SM.79's gunner MG modelling. Gunner MG belt looks strange. It looks like bullet belt comes from up invisible belt box.
Usually IL-2 aircraft have no ammo belts, for SM.79 we decided to do something new and provide an ammo belt. Of course it cannot be animated in a completely realistic way, but if you shoot at enemy planes it wil look just good.

Maraz
Reply With Quote
  #22  
Old 10-03-2009, 10:48 AM
FC99's Avatar
FC99 FC99 is offline
Approved Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 249
Default

Quote:
Originally Posted by Azimech View Post
The QMB maps Bessarabia and Slovakia, although beautiful by themselves, have starting positions near the edge of the map, which is ugly. Why not place them a bit towards the center?
That's unfortunate but if we put them in the middle of the map than AI will have problems with mountains if player set their flight low. So we had to chose between "boring" scenery and AI crashing all the time.


Quote:
Also, is the Fokker really so hard to fly? It stalls or snap when using full aileron.
Reports says that it had nasty tendency for wing tip drops.
Quote from Finnish pilot:
Quote:
"we found soon that it is pleasantly stable when firing. Its behaviour was quite good, but tad some temperament, that could make things hot for unprepared pilot. Stalling without any warning, even in higher speed, could be very surprising for a unexperienced pilot, but most dangerous was landing. Nose pointed high up and tailplane losed effectivness. If the speed dropped too much during approach, you had to have a lot of luck and we really lost couple of planes during landing"
__________________
Reply With Quote
  #23  
Old 10-03-2009, 10:49 AM
EJGr.Ost_Caspar EJGr.Ost_Caspar is offline
Approved Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 939
Default

Quote:
Originally Posted by Azimech View Post
The QMB maps Bessarabia and Slovakia, although beautiful by themselves, have starting positions near the edge of the map, which is ugly. Why not place them a bit towards the center?
Because we had to make sure, that quick missions work even if you start with 16 AI-planes on 200m altitude. As AI would probably have difficulties in areas with hills and mountains, a relative flat area was chosen to let the things happen.
Its a compromise.


EDIT: FC99 was faster. Good morning!
__________________

----------------------------------------------
For bugreports, help and support contact:
daidalos.team@googlemail.com

For modelers - The IL-2 standard modeling specifications:
IL-Modeling Bible
Reply With Quote
  #24  
Old 10-03-2009, 10:56 AM
Viikate Viikate is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 93
Default

Quote:
Originally Posted by Azimech View Post
Also, is the Fokker really so hard to fly? It stalls or snap when using full aileron.
Yes, Fokker was a nasty plane to fly. Several finnish pilots were killed because of this behaviour. And you probably mean full elevator?
Reply With Quote
  #25  
Old 10-03-2009, 01:14 PM
SturmKreator SturmKreator is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 95
Default

Great patch guys, I apreciate your work very much, but i ahve a few qustions:

1.- I thin with the new patch you could optimized de game for multicores?
2.- Ta-152c turn better, but is to slow, maybe you could fix that.
3.- Ta-152H-1 in the real life have a lebel stabilizer, you could fix that to?

Very well guys I like your jobe
Reply With Quote
  #26  
Old 10-03-2009, 01:18 PM
gbollin gbollin is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Default

I made a clean install of il2. Patched the the game to 4.08. Downloaded
the English international version from Misson4today.
I made sure the game ran in 4.08 then installed the patch. The game will not
even start to try and run just sits at the desktop screen.
I have the US release of IL2 Sturmovick 1946.

Last edited by gbollin; 10-03-2009 at 01:20 PM.
Reply With Quote
  #27  
Old 10-03-2009, 01:27 PM
satan satan is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Australia or is it Austria?
Posts: 5
Cool sm79 the flying tank

Firstly thanks for the great work in 4.09.

I am in love with the i-16 t6, in particular the exposed wheel wells, great details. ( i did some rata skins a long time ago with exposed wheels and have been waiting for this)

The sm79 damage model needs examining.

I accidentally ran a hurricane wing through the sm79's wing the result being hurricanes wing torn from the root as the sm79 flies along no problems.

I have repeated this several times with the usual loss for the sm79 being a flap. ( no big deal for the flying tank!!)

SM79 was a tough plane but not that tough!
Reply With Quote
  #28  
Old 10-03-2009, 01:32 PM
Asheshouse Asheshouse is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: UK
Posts: 271
Default

Quote:
Originally Posted by Viikate View Post
Yes, Fokker was a nasty plane to fly. Several finnish pilots were killed because of this behaviour. And you probably mean full elevator?
I am so pleased that its not just me that has the stall problem.
On the plus side, I just love the damage model --- which I've now seen from many angles.

Ashe
Reply With Quote
  #29  
Old 10-03-2009, 01:33 PM
Ojisan_bart Ojisan_bart is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Belgium
Posts: 3
Default Water looks ok but it is land

Hi, in the Slovakia W map are the rivers land if you drop bombs on it or land on it.....

Reply With Quote
  #30  
Old 10-03-2009, 03:26 PM
Seamus Seamus is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2
Default

Hi,

I just finished installing a clean copy of 1946 and patched it up to 4.09. Now Im ready to fire it up, but I can't get past 95% loading mark at the splashscreen
What do I do?? I'm running Win7 x64.

Tnx in advance,
Seamus
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:14 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.