1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > King's Bounty > King's Bounty: The Legend > Technical problems and solutions

Technical problems and solutions Questions and solutions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-18-2010, 02:09 PM
Teino Teino is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
Default King's Bounty crashing

Hi

I bought King's Bounty: The legend a while ago, played it a little. But now, I reinstalled the game on my new pc with Windows 7 32bit and after a few minutes of playing the game freezes staying like this until i reset my pc.
I tried playing with the game version that i bought and using patch 1.7, which didn't help at all. Does anybody know how to solve this problem?
Here are a few of my system specs, i am sure i can run it fine because the pc i tried it on when i bought it was running fine aswell on low/medium settings:
My current pc:

Windows 7 32bit
intel(r) Core 2 Duo 2.42 ghz
Nvidia Geforce 9800gtx+
5gb ram of which my pc can only use 3.25gb
320 gb HDD

My old pc:

windows xp 32bit
Intel(r) pentium 4 3.2 ghz
Nvidia geforce 7200 gt
3gb ram
160 gb HDD


If you want more details like DxDiag, just tell me.


Thanks in advance.

Teino

PS. My english isn't very good because im a 13 year old dutch boy
Reply With Quote
  #2  
Old 01-18-2010, 02:11 PM
Elwin Elwin is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 1,124
Default

The newest win7 nividia drivers are pretty troublesome, also things like antialiasing should be turned off
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 01-18-2010, 02:19 PM
Teino Teino is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
Default

I will try without AA, i will tell you it it fixes it.

EDIT: Tried without AA and Vertical Sync, King's Bounty still freezes.
EDIT 2: I even tried running it in windows xp service pack 3 compatibility and running as Administrator.
EDIT 3: I will try playing it on my father's pc, an even more powerfull pc with windows vista, just to see if it's my pc and not that the game was not installed right.

Last edited by Teino; 01-18-2010 at 02:43 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-19-2010, 11:28 AM
bug bug is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Default

I had a lot of crashes which I fixed by downgrading the nvidia driver. 195.xx lots of crashes, 190.xx troublefree.

PS: I wish I spoke English like that when I was 13
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:07 AM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.