1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > King's Bounty > King's Bounty: The Legend > Technical problems and solutions

Technical problems and solutions Questions and solutions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 05-16-2009, 01:37 AM
kelderos kelderos is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Default

Seems like a few people are having this problem, any official word?
Reply With Quote
  #12  
Old 05-16-2009, 02:17 AM
Hypatian Hypatian is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 12
Default

My latest attempted settings change was to disable Threaded Optimization on my nVidia driver for KB. No crashes yet, but I did have one graphical glitch (flickery icons floating above things) and immediately restarted the game. Can't ever prove a negative, but it's worth a try. I'll of course report back if I do crash later, but I have some other things to do right now.
Reply With Quote
  #13  
Old 05-16-2009, 06:05 AM
Hypatian Hypatian is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 12
Default

Damn. Nope, that still doesn't do it. Longest session yet with no crashes, but in the end, still the same thing.
Reply With Quote
  #14  
Old 05-18-2009, 06:44 AM
Houdani Houdani is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 8
Default Fix! (maybe)

I just finished a 2 hour session with no crash and am pleased about that.

I made two changes at the same time so I don't know which one helped more, but I'm not about to undo either of them until/unless the game starts crashing again. Your mileage may vary. (Note that I'm using Win XP.)
  1. Right click on the shortcut for King's Bounty. Select "Properties." On the "compatibility" tab, check the box for "Turn off advanced text services for this program." Click OK.
  2. Find the GAME.CFG file in the ..\Steam\SteamApps\common\King's Bounty - The Legend\data folder. Open the file with a text editor (Notepad) and change the "setf ~windowed 0" line to read "setf ~windowed 1" instead (change the 0 to a 1).
/cross fingers

Last edited by Houdani; 05-18-2009 at 06:47 AM.
Reply With Quote
  #15  
Old 05-20-2009, 08:09 AM
Hypatian Hypatian is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 12
Default

Ooo. You can play in windowed mode? That's good to know in any case.

Has anybody been crashing since the Steam Client patch the other day? (2009-05-19) I haven't crashed since then, despite playing for quite a few hours.
Reply With Quote
  #16  
Old 05-22-2009, 10:00 PM
duh duh is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 9
Default

Mine still crashes. And unlike you guys, i cant seem to get mine to last longer than 5 mins before i have to restart the machine. If i could get the game to last for 2 hours i would just save often and deal with it, but thats not an option for me.
Reply With Quote
  #17  
Old 05-24-2009, 07:12 AM
Cutter Cutter is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 8
Default

I have the same problem myself and it's not cool. This is the only game on my PC that actually forces me to do do a hard boot...not cool at all. From everything I've gleaned the people with these problems are primarily Vista 64 bit users - which I'm using as well.

1C needs to get it's shit together because they have such a wondeful little game here, but between these sorts of issues and f'd up patches on Steam I won't buy anymore of their products, and warn people off them as well. We all know it's hard for the small developer, but if they can't have a dedicated QA department, than get people to beta the games and patches FFS!

Oh yeah, I've found turning of AA helps, not a solution, but it crashes and glitches a lot less.
Reply With Quote
  #18  
Old 05-24-2009, 09:06 PM
duh duh is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 9
Default

Hell if they need a QA team theres plenty of people on steam with tons of free time (myself included) who would be willing to test their stuff for free.
Reply With Quote
  #19  
Old 05-25-2009, 03:43 AM
theyarecomingforyou theyarecomingforyou is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 8
Default

Quote:
Originally Posted by Cutter View Post
I have the same problem myself and it's not cool. This is the only game on my PC that actually forces me to do do a hard boot...not cool at all. From everything I've gleaned the people with these problems are primarily Vista 64 bit users - which I'm using as well.
I'd like to point out that I'm a Vista64 user and have had absolutely no problems with stability. I'm using an ATI 4870, whereas I notice most people with problems have an nVidia card. Sounds like a graphics driver issue.
Reply With Quote
  #20  
Old 05-25-2009, 08:00 AM
katrazy katrazy is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 2
Default

any info on the progress of a fix for the complete computer lockup for steam 1.7 users. once again it looks like a texture malfunction (random split triangles of varying colors) and it occurs at a random time after we've been playing. Its made the game unplayable for almost a month now, even if it is only a handful of us. ANY eta would be appreciated
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:43 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.