1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover Latest instalment in the acclaimed IL-2 Sturmovik series from award-winning developer 1C: Maddox Games.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-24-2014, 01:12 AM
alejo5515 alejo5515 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
Default Browse speed bar

Hi I'm just starting with the clod, and I want to configure the simulator to see on-screen speed, heading and altitude, permanently, and IL 2 (speed bar) but I can not do it. Any help? Thank you very much and do not know if this is the right place for this question.

Greetings!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-24-2014, 12:10 PM
SlipBall's Avatar
SlipBall SlipBall is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: down Island, NY
Posts: 2,718
Default

I'm not sure that you can have all of that...in my opinion you would develop a bad habit too. Its best to use your gauges, and often
__________________



GigaByteBoard...64bit...FX 4300 3.8, G. Skill sniper 1866 32GB, EVGA GTX 660 ti 3gb, Raptor 64mb cache, Planar 120Hz 2ms, CH controls, Tir5
Reply With Quote
  #3  
Old 04-25-2014, 01:22 PM
alejo5515 alejo5515 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
Default

Very true, just wondering because I saw some videos on the tube where these indicators appeared

Greetings.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-25-2014, 02:12 PM
Continu0 Continu0 is offline
Approved Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Luzern, Switzerland
Posts: 702
Default

What you saw probably were the engine-settings. You can display that trough the info-windows.

See here:

http://www.theairtacticalassaultgrou...d=info_windows

Speed, Heading and Altitude can only be read from the instruments.
__________________
AMD Penom ll 6x 1055T Processor 2.8 GHz // 8GB Ram // XFX Radeon HD 7870 Black Edition DD (2048 MB Memory DDR5, GPU 1055MHz) // Windows 7 Professional 64 Bit Version
Saitek x52 // Saitek Throttle Quadrant // Saitek Pro Flight Rudder Pedals // Track IR 5
Reply With Quote
  #5  
Old 04-26-2014, 09:10 PM
Sokol1's Avatar
Sokol1 Sokol1 is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 727
Default

Quote:
Originally Posted by alejo5515 View Post
I want to configure the simulator to see on-screen speed, heading and altitude, permanently, and IL 2 (speed bar)
- CloD dont have "digital" speed bar like in il-2'46 - and other sims (period). (1)

You need look at instruments.
Use the command "Glance at dasboard" - look in Controls >View and assign a key/button.

And, since "dev's" forget a command for "Glance a Spit/Hurri Compass" this is awkward, is need:
Press and hold Middle and Right mouse buttons, move mouse until camera POV change for compass.



Workaround with JoyToKey: http://forum.1cpublishing.eu/showpos...21&postcount=7

Alternative, use the Virtual Cockpit (offline/online) - need a dual output VGA and a second monitor, or a Tablet/iPad.

http://theairtacticalassaultgroup.co...?t=3887&page=2

Work like a charm.

(1) For offline only you can use "Frogbar" - a workround with script that show "digital" info on "Info Window", and need be save with name of every mission, what complicates if the mission already have associated script...

http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=24766

Sokol1
__________________
"...we did Co-ops every week. I used to read all the complaints on bananarama how coops was impossible and then I'd go and have a great squad night flying coops....couldn't figure out what they were complaining about. "

Last edited by Sokol1; 04-26-2014 at 09:18 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-29-2014, 05:45 PM
major_setback's Avatar
major_setback major_setback is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Lund Sweden
Posts: 1,414
Default

This is a screenshot shown to us as one of the first Work-In-Progress updates before the initial release of the game.
I'm not sure how you get those gauges to show, but it should be possible. They only show in the cockpit-off mode though I believe, unfortunately, for us who find it hard to read the gauges.



The screenshot is taken from the link under my signature picture (collected WIPs)

.
__________________
All CoD screenshots here:
http://s58.photobucket.com/albums/g260/restranger/

__________


Flying online as Setback.

Last edited by major_setback; 04-29-2014 at 05:48 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-30-2014, 04:41 PM
Sokol1's Avatar
Sokol1 Sokol1 is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 727
Default

The above picture is the traditional "WWW" (Wonder Woman View) of il-2 series.

Is available in CloD, default keys is Ctrl+F1.

In Options > "Realism"> uncheck "Cockpit Always On".

Sokol1
__________________
"...we did Co-ops every week. I used to read all the complaints on bananarama how coops was impossible and then I'd go and have a great squad night flying coops....couldn't figure out what they were complaining about. "
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:05 AM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.