1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > Rig'n'Roll > Technical problems and Solutions

Technical problems and Solutions Questions and solutions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #91  
Old 12-14-2012, 06:56 PM
guytrance guytrance is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
Default

I had to register and give a proper FIX to this problem.

I was encountering the same issue of launching the game and it was just crashing to desktop after a black initial screen.

After updating DirectX,installing .net..updating audio drivers and what not... i came across the solution to another game with same behavior.

it turns out RnR don't know how to launch the game with Nvidia on some laptops or rare rigs (mine is a MacBook pro bootcamped with XP!) and you have to manually tell it to go for the Nvidia GPU and not something else..

well basically you guys need to enable Optimus Technology on your Nvidia card..here are the steps ->

Code:
http://www.studio1productions.com/Articles/Nvidia.htm
(if these steps are not present at your control panel just skip to step 5 and add both rnr.exe in bin folder, and rungame.exe)

That did the trick for me!

Happy Gaming.
Reply With Quote
  #92  
Old 11-01-2013, 11:43 PM
NeoInNervous NeoInNervous is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1
Default Won't start at all

I bought this games a few days a go and when i try to run it, simply doesn't start.
I saw the logo and then only a black screen.

Already tried to install the patch, but i couldn't... Try to upadate drivers, re-install and nothing....

I was looking around the forum and didn't found any solution...

So, what can i do to solve this?

My Computer:
MB: Asus p8z77-v
Processor: Core i5 3570k
Memory: 8GB Ram
Video Card: Radeon HD 5870 2GB
HD: 3TB
Reply With Quote
  #93  
Old 03-10-2014, 03:18 PM
techguy2129 techguy2129 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 1
Question Rig'n'Roll Game Problems

So, I had just waited about an hour for Rig'n'Roll to install on my computer, (on Steam) it said my computer met all of the system requirements, and I launched the game, and the screen was black, so I waited for a minute, then the audio started playing, then it kicked me back to my desktop, but the Rig'n'Roll icon was still on my taskbar, so I clicked it, and then the same thing happened. Rig'n'Roll works just fine on my other computer. Anybody have a solution?

The computer I tried it on, didn't work's specs

Make/Model: Samsung (I don't even know) with an i7
OS: Windows 7 Home Premium 64bit with Service Pack 1

The computer the game does work on's specs

Make/Model: Samsung RV511 with an i3
OS: Windows 7 Home Premium 64bit (I would assume it has Service Pack 1, haven't been on it recently)

By the way this just happened like 15 minutes ago.

Anybody have a solution? Thanks!
Reply With Quote
  #94  
Old 07-28-2014, 02:26 AM
DukeBruno1 DukeBruno1 is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1
Default

Hello guys!
I installed Rig N Roll with Steam and it wont start. I tested everything: Start as Admin, Any windows compatibility mode and a mix of that.
Result: Wont Start

I played this game on my old computer and i want to play it again!

(Sorry for bad english i wont speak english normal)

I hope you can help me

Computer: http://www.pic-upload.de/view-236053...o123-.png.html

@guytrance
Dont work! I have no "Manage 3D Settings" in the Control Panel! I reinstalled the Nvidia thing but... didnt work

Last edited by USA Trucker; 07-29-2014 at 12:53 PM. Reason: Merged Postings into one.
Reply With Quote
  #95  
Old 07-29-2014, 01:01 PM
USA Trucker's Avatar
USA Trucker USA Trucker is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brooklyn, NY
Posts: 1,054
Default

The Developers have jumped ship over 2 years ago. There is not that much help to be had here, as most of us haven't played the game in quite some.

I haven't played it in about 2 years. So carefully check the threads for a solution, is the best advice I can give, and make sure you have the "Recommended Specs" for this game, not the "Minimal Specs."

Good Luck.
__________________
If you bought it, a trucker brought it

System Specs:
Windows 7 Ultimate 64Bit
Intel Core i7-4960K CPU @4.0GHz 6 CPU's (12 Logical). 16GB DDR3 Ram.
NVidia GeForce GTX 980 PCE (1920x1200) Graphic Card, 4GB RAM. Updated NVidia GeFrorce GTX 980 Driver.
Reply With Quote
  #96  
Old 09-15-2014, 03:08 AM
soldier1184 soldier1184 is offline
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1
Angry wtf gives

downloaded this off of steam and it started once now it won't start all i check with task manager and it states RNR.exe is running but there's no launcher coming up nothing and ive downloaded this 3x already wtf gives is there anything that i can do to get this running cause this is bullsh!!
Reply With Quote
  #97  
Old 11-15-2014, 12:26 AM
namek namek is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
Default

*Snip*
But now, on the end of 2014, i've downloaded pirated version of rignroll, cause i've returned original due to my dissatisfaction, and played a little.
*Snip*

Moderator:
Discussing, and admitting Piracy is a serious offense on these forums, and results in an immediate, and permanent ban. You should know better.

Last edited by USA Trucker; 11-15-2014 at 08:03 PM. Reason: Admitted Piracy
Reply With Quote
  #98  
Old 11-15-2014, 07:49 PM
USA Trucker's Avatar
USA Trucker USA Trucker is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brooklyn, NY
Posts: 1,054
Exclamation

Quote:
Originally Posted by soldier1184 View Post
downloaded this off of steam and it started once now it won't start all i check with task manager and it states RNR.exe is running but there's no launcher coming up nothing and ive downloaded this 3x already wtf gives is there anything that i can do to get this running cause this is bullsh!!
In the 'Task Manager' where you see RNR.exe is running, select 'End Process' and restart the game. This is a Steam issue, and happens with a few Steam games.

I have this game on Steam, and it happens from time to time. The procedure above works for me.
__________________
If you bought it, a trucker brought it

System Specs:
Windows 7 Ultimate 64Bit
Intel Core i7-4960K CPU @4.0GHz 6 CPU's (12 Logical). 16GB DDR3 Ram.
NVidia GeForce GTX 980 PCE (1920x1200) Graphic Card, 4GB RAM. Updated NVidia GeFrorce GTX 980 Driver.

Last edited by USA Trucker; 11-15-2014 at 08:00 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:21 AM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.