1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover > Gameplay questions threads

Gameplay questions threads Everything about playing CoD (missions, tactics, how to... and etc.)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-01-2011, 12:08 PM
Dores Dores is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 60
Default Throttle issues

So I finally got this game running! Anyways, I keep thinking that there is something wrong with throttle/RPM when running on easy engine management. Even if I'm on 100% throttle, the RPM is really low, and even when flying a 109, I find that Hurricanes outrun and outclimb me. What is the totally obvious thing I'm doing wrong here?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-01-2011, 12:48 PM
BobTuck BobTuck is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 109
Default

I've noticed this too.

I went to the extent of remapping my throttle axis and adjusted the deadzones etc. on the throttle map.

BobTuck.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-01-2011, 05:07 PM
seaeye seaeye is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 100
Default

Same thing here. Is it just limited to the 109? Some times it works, then it get really notchy, then doesn't work then comes back!!!

Same thing happens with my key bindings. One minute they're ok, then I take off and I hit G to raise my gear and nothing until after 1-2mins. Then I try to put it down, nothing again. What is wrong with this game, did they test it at all???????
Reply With Quote
  #4  
Old 04-01-2011, 05:24 PM
Moggy's Avatar
Moggy Moggy is offline
Approved Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 272
Default

Quote:
Originally Posted by seaeye View Post
Same thing here. Is it just limited to the 109? Some times it works, then it get really notchy, then doesn't work then comes back!!!

Same thing happens with my key bindings. One minute they're ok, then I take off and I hit G to raise my gear and nothing until after 1-2mins. Then I try to put it down, nothing again. What is wrong with this game, did they test it at all???????
Have you got anthropomorphic control switched on in the realism options? I had the same issues and found it was much better after I switched it off.
__________________
Keep calm and carry on

http://www.tangmerepilots.co.uk/
Reply With Quote
  #5  
Old 04-01-2011, 05:38 PM
Azimech's Avatar
Azimech Azimech is offline
Approved Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Leerdam, The Netherlands
Posts: 428
Default

RPM low? What about the prop pitch then?
__________________
Insuber said: 1% of facts, 35% of passion, 19% of testosterone, 50% of intellectual speculation = Il2 fan cocktail is served, better with a drop of Tobasco ...
Reply With Quote
  #6  
Old 04-01-2011, 08:56 PM
fireship4 fireship4 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 94
Default

I believe some of the problems described here are indeed due to "anthropomorphic control". For example, today I was having problems with my throttle. Sometimes it would not respond, or would delay before responding. I eventually decided this must be due to one of my rotary dials (controlling trim) having a jumpy output. So I out the dial (on the throttle of my hotas) into its neutral position, where I had previously set a dead-zone.

The problem seemed to improve after that. What may have been happening was that the jumping around (again this was unintentional, and was due to jumpy output by the dial) of the trim wheel was occupying my my left hand in game, due to anthropomorphic control being on, and I was therefore not allowed to use the throttle.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-02-2011, 06:13 AM
Wolf_Rider Wolf_Rider is offline
Approved Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,677
Default

I had to tick the REVERSE box in the ingame controller settings, as well as manually set the 100% level
Reply With Quote
  #8  
Old 04-02-2011, 02:55 PM
Dores Dores is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 60
Default

It still looks like my throttle reaches 100% by the little indicator on the screen, but it still doesn't feel like that at all...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:09 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.