1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover Latest instalment in the acclaimed IL-2 Sturmovik series from award-winning developer 1C: Maddox Games.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 09-28-2012, 08:49 PM
ATAG_Septic ATAG_Septic is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 160
Default

Quote:
Originally Posted by Al Capwn View Post
Cannot get the game to launch, this is the first patch of any kind that I've had this issue. The yellow ClOD icon pops up, but then goes to a black screen and never comes out of it, have to hit alt->ctrl->del and then it says the launcher.exe failed.

Did the standard validate steam files -> clear cache -> apply patch but no luck. Even tried doing a full reinstall of ClOD with still no luck.

Running what is in my sig and latest AMD Catalyst 12.8 WHQL drivers.
I have a similar problem, I get the reticule icon for a second then it disappears, no game running so I don't have to CTRL-ALT-DEL, also first time this has happened to me with a patch.

Edit;

It does seem to be SLI it doesn't like. It needs to be turned off globally though, it didn't work when I turned it off for launcher.exe.

Last edited by ATAG_Septic; 09-28-2012 at 09:19 PM. Reason: fix, sort of.
Reply With Quote
  #12  
Old 09-28-2012, 08:50 PM
senseispcc senseispcc is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 598
Default

Quote:
Originally Posted by FG28_Kodiak View Post
I ve can't start the engine of any red fighter except the Spitfire MKIa. Anybody can confirm this issue?
I could start any Hurricane or Spitfire but the Spitfire MKIa MKIa 100oct and MKIIa do stop their engine at idle engine. The problem is again with cold engines with exception of the Spitfire MKIa MKIa 100oct...problems are back.
To start the ngine of any plane the throttle must be at least at 10% rich mixture and fine pitch.

Last edited by senseispcc; 09-28-2012 at 09:41 PM.
Reply With Quote
  #13  
Old 09-28-2012, 08:51 PM
Birdflu's Avatar
Birdflu Birdflu is offline
Approved Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Greece
Posts: 39
Default

Quote:
Originally Posted by Al Capwn
Cannot get the game to launch, this is the first patch of any kind that I've had this issue. The yellow ClOD icon pops up, but then goes to a black screen and never comes out of it, have to hit alt->ctrl->del and then it says the launcher.exe failed.

Did the standard validate steam files -> clear cache -> apply patch but no luck. Even tried doing a full reinstall of ClOD with still no luck.



I have the same problem,
__________________
i7 CPU 920 @ 2.67GHz (8 CPUs), ~2.8GHz | Memory:12GB RAM | NVIDIA GeForce GTX 580 | SyncMaster 226BW(Digital)(Creative SB X-Fi)Roccat KAVE | Windows 7 64-bit
Reply With Quote
  #14  
Old 09-28-2012, 08:51 PM
senseispcc senseispcc is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 598
Default

Quote:
Originally Posted by ATAG_Septic View Post
I have the same problem, also first time this has happened with a patch.
it is a SLI problem I did remove the SLI from nvidia drivers or controls and all was in order. Maybe it is the same problem with crossfire?!
Reply With Quote
  #15  
Old 09-28-2012, 08:54 PM
ATAG_Colander ATAG_Colander is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 214
Default

Type: App crash (AccessViolationException)
Running as: Multiplayer server
Note: This error happened on the previous version too.
Attached Images
File Type: jpg error.jpg (238.9 KB, 58 views)

Last edited by ATAG_Colander; 09-28-2012 at 09:34 PM.
Reply With Quote
  #16  
Old 09-28-2012, 09:02 PM
Martin77 Martin77 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Bremen, Germany
Posts: 43
Default

wrong text german version: 109 E-4 is named 109E4/b, Notleistung ein is named Nachbrenner ein, 7,92mm ammo is 8
Reply With Quote
  #17  
Old 09-28-2012, 09:03 PM
Taff in Exile Taff in Exile is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: UK
Posts: 18
Default

Quote:
Originally Posted by ATAG_Septic View Post
I have a similar problem, I get the reticule icon for a second then it disappears, no game running so I don't have to CTRL-ALT-DEL, also first time this has happened to me with a patch.
Heu guys...I was having the same issue but got around doing this:

1) Validate the files in Steam - back to ver 1.05
2) once completed - restarted steam and launched CLOD
3) exited Clod.
4) applied patch files
5) launched and now working at v1.09.

might not help but worked for me.
Reply With Quote
  #18  
Old 09-28-2012, 09:05 PM
redxfred's Avatar
redxfred redxfred is offline
Approved Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Strasburg, Virginia, USA
Posts: 44
Default It's not only SLI related

Cannot start launcher... After "Plane in the sights" logo, I get nothing. I have crossfired ATI HD6970's in a I7-950 rig that works well with everything except CLoD. I'm running out of patience.
Reply With Quote
  #19  
Old 09-28-2012, 09:11 PM
GraveyardJimmy GraveyardJimmy is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 258
Default

Quote:
Originally Posted by redxfred View Post
Cannot start launcher... After "Plane in the sights" logo, I get nothing. I have crossfired ATI HD6970's in a I7-950 rig that works well with everything except CLoD. I'm running out of patience.
Try turning off crossfire. People have to turn off SLI so maybe it is a dual card thing.
Reply With Quote
  #20  
Old 09-28-2012, 09:13 PM
Martin77 Martin77 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Bremen, Germany
Posts: 43
Default

check your anti vir program please. i had the same black screen 3 times. When i unzip the files my anti vir program deleted 3 files. its fine now
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:42 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.