1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover Latest instalment in the acclaimed IL-2 Sturmovik series from award-winning developer 1C: Maddox Games.

View Poll Results: Poll: - To try and determine if stutters is V/R related
More than 1 gb of V/R and stutters 30 44.12%
1 gb or less of V/R and stutters 21 30.88%
More than 1 gb of V/R no stutters 13 19.12%
1 gb of V/R no stutters 4 5.88%
Voters: 68. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-19-2011, 07:10 AM
RickRuski RickRuski is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Auckland New Zealand
Posts: 462
Default "Poll" who is getting stutters with what Video Ram

Some of us are still getting stutters in the game play, to help the developers find what is causing the problem please reply to the poll questions: -

(1) I have more that 1 gb of V/R and have stutters

(2) I have 1 gb or less of V/R and have stutters

(3) I have more than 1 gb of V/R and have no stutters

(4) I have 1 gb or less of V/R and have no stutters



I am trying to determine if the stutters some of us have is V/R related



RickRuski
Reply With Quote
  #2  
Old 10-19-2011, 07:30 AM
Qpassa's Avatar
Qpassa Qpassa is offline
Approved Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Valladolid-Spain-EU
Posts: 696
Default

just at low altitude over London
London is the problem
__________________
Expecting:
Call of Duty

Youtube Profile: http://www.youtube.com/user/E69Qpassa
Reply With Quote
  #3  
Old 10-19-2011, 07:51 AM
pupo162 pupo162 is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,183
Default

well 1 or less seems too general since the trend thsi days is 1 gigabyte, and the recommended is 1.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-19-2011, 08:12 AM
FFCW_Urizen's Avatar
FFCW_Urizen FFCW_Urizen is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Munich, Germany
Posts: 297
Default

Quote:
Originally Posted by Qpassa View Post
just at low altitude over London
London is the problem
same here, though not as bad as before the patch. they are barely noticeable, you really have to work on it to spot them
__________________


Quote:
Originally Posted by 41Sqn_Banks View Post
The devs need to continue to tweak the FM balance until there is equal amount of whining from both sides.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-19-2011, 08:26 AM
LoBiSoMeM LoBiSoMeM is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 963
Default

Useless topic.

Define "stutters" first, please...
Reply With Quote
  #6  
Old 10-19-2011, 08:30 AM
Qpassa's Avatar
Qpassa Qpassa is offline
Approved Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Valladolid-Spain-EU
Posts: 696
Default

when It stops a bit
__________________
Expecting:
Call of Duty

Youtube Profile: http://www.youtube.com/user/E69Qpassa
Reply With Quote
  #7  
Old 10-19-2011, 08:34 AM
pupo162 pupo162 is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,183
Default

Quote:
Originally Posted by LoBiSoMeM View Post
Useless topic.

Define "stutters" first, please...
freezes fps frops that are not constant, lets say you average a steady 50 fps, and for about a second the game drops to 1 fps, freezes andd then comebacks and so on...


google is your friend too.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-19-2011, 12:10 PM
Mad G's Avatar
Mad G Mad G is offline
Approved Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 138
Default

Quote:
Originally Posted by LoBiSoMeM View Post
Useless topic.

Define "stutters" first, please...
Gagueira.
__________________
X58A UD3R v 2.0
i7 950 @ 4.2GHZ
Gigabyte GTX 580 1.5GB @900/1800/4008
Rip Jaws DDR3 2000 6GB
FSB 200Mhz/ Memory Bus 1000MHz
SSD G.Skill Phoenix Pro 60GB
SSD OCZ Revo X2 240GB (flight sims)
WD5000AAKS 500GB
BX 2250 21,5" 1920x1080@60Hz
Sidewinder FFB II
Win 7 64 bits Ultimate
Corsair 850W
Reply With Quote
  #9  
Old 10-19-2011, 12:24 PM
Tavingon Tavingon is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Stratford on Avon, England
Posts: 708
Default

During shooting enemy planes up, fire smoke and dussst
Reply With Quote
  #10  
Old 10-19-2011, 04:10 PM
LoBiSoMeM LoBiSoMeM is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 963
Default

Quote:
Originally Posted by pupo162 View Post
freezes fps frops that are not constant, lets say you average a steady 50 fps, and for about a second the game drops to 1 fps, freezes andd then comebacks and so on...


google is your friend too.

Well, so we'll ALWAYS have "stutters", because we ALWAYS will need to load map/textures in some point. Perfect streaming in a flight sim, with fast aircraft movingo over terrain is hard to do without some loading points.

As i always said, we have these "stutters" even in IL-2 1946 in today hardware, and we have in ArmA2 and any other big map title...

Maybe with more RAM usage, really x64 suport...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:03 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.