1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik > Daidalos Team discussions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #51  
Old 08-30-2017, 03:27 AM
stugumby stugumby is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 218
Default

I will try it but what about landings etc by AI? examp[le is the new guinea map using the buna airstrip, its on the ground but has no index point to link take off or landings to.
Reply With Quote
  #52  
Old 08-31-2017, 03:55 AM
wheelsup_cavu's Avatar
wheelsup_cavu wheelsup_cavu is offline
Approved Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Riverside County, California
Posts: 242
Default

Quote:
Originally Posted by stugumby View Post
I will try it but what about landings etc by AI? examp[le is the new guinea map using the buna airstrip, its on the ground but has no index point to link take off or landings to.
The Generic Spawn point is for dogfight missions only. It is used by the Player and not AI aircraft.
You can use the taxi to takeoff feature to get AI aircraft to taxi along the taxiways and takeoff using the runway when there are no takeoff icons. You can not get them to land and follow those same taxiways though.


Wheels
Reply With Quote
  #53  
Old 08-31-2017, 09:26 PM
stugumby stugumby is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 218
Default

Yes,hence my frustrations with using u2 and i15,16 series from on skis etc. doesn't help to build everything from scratch then can't land where you want ai to go. New Guinea maps could use a revisit and have landing and takeoff points inserted in. Buns especially as well as gasmata and salamua.
Reply With Quote
  #54  
Old 10-11-2017, 05:41 PM
stugumby stugumby is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 218
Default How does AI sense altitude at higher altitudes?

If a flight is set to say 500m at 300 kph and there is a small hill they will climb over it to avoid crashing into it, but i noticed at 4000m at 300 kph bombers will climb a bit whenever they are over huge hills, then dip at coast line etc. is this a bug or just a normal waypoint thing, this is where it seems to happen most. Do they sense the hill top as the altitude or the flat ground? I guess a radio altimiter would show it as it changes?
Reply With Quote
  #55  
Old 10-16-2017, 06:08 PM
dimlee's Avatar
dimlee dimlee is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Europe
Posts: 218
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by stugumby View Post
If a flight is set to say 500m at 300 kph and there is a small hill they will climb over it to avoid crashing into it, but i noticed at 4000m at 300 kph bombers will climb a bit whenever they are over huge hills, then dip at coast line etc. is this a bug or just a normal waypoint thing, this is where it seems to happen most. Do they sense the hill top as the altitude or the flat ground? I guess a radio altimiter would show it as it changes?
Interesting observation... I confirm that I saw it occasionally. Just wonder is it common for all situations or just for some combinations of true altitude/above ground level and speed.
__________________
Q: Mr. Rall, what was the best tactic against the P-47?
A: Against the P-47? Shoot him down!
(Gunther Rall's lecture. June 2003, Finland)
Reply With Quote
  #56  
Old 11-12-2017, 12:19 PM
Marabekm Marabekm is offline
Approved Member
 
Join Date: May 2013
Location: USA
Posts: 172
Default

For the B-24D:
From the co-pilots seat, the 4 green prop limit lights are not visible. (Do not turn green when either the upper or lower RPM limits are reached)

The ball turret --- If I select ball turret and spawn in there at mission beginning, I have no access to the wingspan and range controls for the gun sight. I have to switch to a different station, and then switch back to ball to get these controls. (Difficult to do in the rare cases where the plane is fully crewed.)

For the pilots forward firing 50 caliber machine gun --- To fire the gun, its the weapon 2 key, (cannon). To get the visual of the ammo belt moving, seen from bombardier position, its the weapon 1 key(machine guns). Can we assign both to one weapon key?

For the bombardiers panel: If 12 1000 pound bombs are selected, the panel shows 11 green lights, (10 on the 1000 pound bomb section, and 1 on the 2000 pound bomb section). When selecting 2000 lb bombs, the four lights do not show in right section.

This is version 4.13.4.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:14 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.