1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik > Daidalos Team discussions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-18-2013, 02:50 PM
KG26_Alpha's Avatar
KG26_Alpha KG26_Alpha is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2008
Location: London
Posts: 2,796
Arrow 4.12.2 de-bugging

Please report any problems with v4.12.2 here please.

Thanks
__________________



Last edited by KG26_Alpha; 12-24-2014 at 11:21 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-18-2013, 03:48 PM
idefix44's Avatar
idefix44 idefix44 is offline
Approved Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: France
Posts: 124
Default About 4.12m Dedicated Server.

Hi all and thanks Daidalos Team for the 4.12m patch.
Is't possible to get some details about the Dedicated Server?

1- What's up about AIs view thru clouds?
2- How manage the "Show Team Score" and "Cumulative Team Score" features?

Thx by advance.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-18-2013, 04:33 PM
Jack_Aubrey Jack_Aubrey is offline
Approved Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 37
Default

two things:

After i crash my ki 45 (year 44) and loose both wings i keep hearing both engines running...

something weird, after taking a screenshot inside the il2 i can not take anymore screenshot and must use the fraps....i'm using a laptop.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-18-2013, 04:57 PM
chn6's Avatar
chn6 chn6 is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 23
Default

No landing gear sound?
Reply With Quote
  #5  
Old 06-18-2013, 05:10 PM
Fenrir's Avatar
Fenrir Fenrir is offline
Approved Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 132
Default

I have already sent this to the TD email but am reposting here to see if any others are having similar issues:

Quote:
I have an unusual issue since installing the 4.12 patch - it went over a clean unmodded 4.11.1 and proved erratic at first: I had no sky or ground textures, just black but could see aircraft airfields etc, so I reapplied the 4.11.1 patch and redownloaded the 4.12 (via torrent the 2nd time) to make sure I had uncorrupted installs.

Every seemed to be fixed, except that I now cannot exit missions using the 'Esc' key. Troublesome to say the least!

All other keyboard commands work. I downloaded latest drivers for my GPU (GTX 560Ti, now running 320.18 drivers), have ensured my game .exe is being run as administrator in Windows 7 mode - my current OS - and even also tried running as XP SP 3 mode but still no luck and now I am bang out of ideas.

I'm running the game at 1920x1080x32 in Fullscreen with Wide FoV. I notice that I get a windows mouse cursor in game all the time, not just when I open my map; is windows somehow not recognising Il-2 as the primary program?

All other games including an HSFZ modded version of 4.11.1 do not have this problem and respond normally to the 'Esc' key; is there something I am missing?

Cheers again.
I will add that I have since done a full install from scratch, from dvd, applying all patches and manually converting the conf.ini and all user files and completely from default remapping my controls in case it was a compatibility issue with pulling over legacy .ini files and...

... the problem still persists. Given that i get a windows cursor even in mission, I'm assuming that somehow Il-2 is not getting priority for display or commands, yet all other keys work save the 'Esc'. I can open HSFX 6 immediately after and all functions normally.

It's a bit odd!

Any help would be much appreciated!

Edit: Extra information - the cursor in the GUI is standard windows white arrow not the yellow chevron normally associated with Il-2. Are you guys all getting the standard yellow chevron?

Last edited by Fenrir; 06-18-2013 at 06:12 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-18-2013, 06:20 PM
The_WOZ The_WOZ is offline
Approved Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 25
Default

Fenrir:
Check you conf.ini
In section [Hotkey gui] make sure you have the following line:
Escape=activate

In section [rts] make sure that
mouseuse=2

If there's a 1 there, that's the cause for Windows system pointer appearing instead of the game one.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-09-2013, 07:35 AM
Robe55son Robe55son is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 4
Default

This is a known issue encountered by a few players if i'm not mistaken.

Last edited by Robe55son; 10-09-2013 at 07:37 AM.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-19-2013, 07:34 AM
Jack_Aubrey Jack_Aubrey is offline
Approved Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 37
Default

Quote:
Originally Posted by Jack_Aubrey View Post
two things:
something weird, after taking a screenshot inside the il2 i can not take anymore screenshot and must use the fraps....i'm using a laptop.
This is something that only happened to me and not a bug from 4.12, already solve by change from printscreen (that need a special key from my laptop) to End (that dont need the special key).
Reply With Quote
  #9  
Old 06-19-2013, 02:57 PM
Tolwyn Tolwyn is offline
Approved Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 247
Default

Russian B1-6 (B6-1? Heck, I can't remember) - the one with the 2 ramjets on the wings.

Has unlimited power/range even when plane is out of fuel. The ramjets keep on workin and providing unlimited thrust/power.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-22-2013, 11:56 AM
Fall_Pink? Fall_Pink? is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Netherlands
Posts: 100
Default

P40-N2 mission: although you're the wingman, you can instruct no. 3 and no 4. to attack the enemy fighters (while your own leader is still alive). No 3 and 4 will follow you instead of the real leader temporarily. After some time you get the wingman role again and the AI follows your leader. Seems like a small AI bug to me.

The mission is normally set to dusk conditions and under these conditions none of the P40's will be able to succesfully attack the Me's that perform the ground attack. When set to daylight conditions, the P40's will however attack.
__________________
Intel Core i7 2600 @ default clocks
MSI P67A-GD65A Motherboard
Vertex2 SSD
Raid1 1 Tb data disk
8GB DDR3-1600
MSI Geforce 680GTX @ default clocks
Hotas Cougar
X-Fi Music
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:44 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.