1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover Latest instalment in the acclaimed IL-2 Sturmovik series from award-winning developer 1C: Maddox Games.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-15-2011, 05:20 PM
Tree_UK
Guest
 
Posts: n/a
Default Building Pop Up

Hi Oleg, in some recent video we have seen footage of an aircraft flying over a city, unfortunately the buildings were suffering from the old 'building pop up' issue that Il2 also complained of. Is this because we saw a very early beta copy in use or is the Cliffs Of Dover game engine already showing its age?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-15-2011, 05:26 PM
trumps trumps is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Western Australia
Posts: 221
Default

Tree, the only thing showing it's age is you! Blah, Blah, Blah, your a miserable old git, SHOVE OFF!

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 03-15-2011, 05:35 PM
Sven Sven is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: The Netherlands, Zeeland
Posts: 779
Default

It's just a question Craig, but unfortunatly Tree put in a way which makes it almost look like he doesn't even want an official reply, only to start up an argument.

Quote:
already showing its age?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-15-2011, 05:42 PM
trumps trumps is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Western Australia
Posts: 221
Default

Tree doing what Tree does, butter wouldn't melt in that trolls mouth if you believed him
Reply With Quote
  #5  
Old 03-15-2011, 05:43 PM
Tree_UK
Guest
 
Posts: n/a
Default

I would prefer someone who knows what they talking about to answer.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-15-2011, 05:45 PM
Oldschool61 Oldschool61 is offline
Approved Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 544
Default

Quote:
Originally Posted by trumps View Post
Tree doing what Tree does, butter wouldn't melt in that trolls mouth if you believed him
Isnt your post "trolling" ??
Reply With Quote
  #7  
Old 03-15-2011, 05:51 PM
*Buzzsaw* *Buzzsaw* is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Vancouver Canada
Posts: 467
Default

Salute

It gets old, this continual whining.

Guess what, the game is a simulation, which is scaled to use computers of different power, with their game settings at various levels of detail. With less powerful computers, the requirement is to set distance draw nearer, just like every other sim out there. Unlike FPS's which have artificial 'fog' laid in to obscure landscape at as little as 300 meters distance, this is a flight sim, and requires the distance at which we can see to be extended WAY out, to 50 km or even further. To expect a home computer to be able to draw in detail, every single object at 50 km distance is ridiculous. So there will be some degree of 'popup' even in the most powerful computer. With computers of lesser power, the distance at which we see 'popup' occurring decreases, and it becomes more obvious, since the distance models are larger. The promotional videos we are seeing are from computers of average power.

If you don't want 'popup', then get the most powerful computer you can find. If you don't want to spend the money, then accept the limitations of your computer.

Get your head around that, and get it out of where its stuck, and you'll enjoy this game more.

The good news is, as computers catch up with what this game engine is capable of, 'popup' will become less and less noticeable.

Last edited by *Buzzsaw*; 03-15-2011 at 05:56 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-15-2011, 06:01 PM
kimosabi kimosabi is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Svalbard
Posts: 435
Default

If I can take an uneducated guess(Tree, you're a drummer so you're not in a position to take a swing at me for that), I suppose that pop ups will be in CoD as well. Too many damn objects to render at the same time for a regular everyday PC to run it without them. Monster rigs FTW!


Last edited by kimosabi; 03-15-2011 at 06:05 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 03-15-2011, 06:04 PM
hashi hashi is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 7
Wink

Quote:
Originally Posted by Tree_UK View Post
Hi Oleg, in some recent video we have seen footage of an aircraft flying over a city, unfortunately the buildings were suffering from the old 'building pop up' issue that Il2 also complained of. Is this because we saw a very early beta copy in use or is the Cliffs Of Dover game engine already showing its age?
You seem a fan of implication by question. Perhaps you need to retake logic 101 and learn how to phrase questions that are constructive and not objectionable.
Is it at all possible that maybe...just maybe, a question consisting of "why did the the buildings suffer from the old 'building pop up' issue that Il2 suffered from" might ilicit a response from the devs?
I think your chances of getting an answer are infinitely higher if you don't seem to be trying your very best to iritate people. Unless of course you don't want an answer, and your intention is entirely to iritate people.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-15-2011, 06:13 PM
fruitbat's Avatar
fruitbat fruitbat is offline
Approved Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: S E England
Posts: 1,065
Default

Its just a dumb question, typical of tree, and that anyone with half a brain should know the answer to.

clue, not everyone's computer is the same.

clue, you don't write software, only for the highest spec computer around.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:13 AM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.