1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover > FMB, Mission & Campaign builder Discussions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-05-2014, 02:37 PM
dhasdell's Avatar
dhasdell dhasdell is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Segur de Calafell, Spain
Posts: 16
Default Getting started with building missions

I have a download version of CoD, accessed through Steam. Do I actually have a Mission Builder, or is it part of a DVD edition which I don't have? Also, is there a manual for mission building, or just online tutorials?

Last edited by dhasdell; 01-05-2014 at 03:24 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-05-2014, 04:04 PM
Continu0 Continu0 is offline
Approved Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Luzern, Switzerland
Posts: 702
Default

Hi dhasdell, and welcome to the community!

You can find the FMB in the "Extras" Option, in the main menu. Some tutorials can be found here, but beeing you, i`d sign up at the ATAG-Forum and ask there (http://theairtacticalassaultgroup.com/forum/forum.php), because since the official support for this game was given up, the ATAG-Forum seems to be the biggest knowledge-base.

If you have plans to build online-missions, you are highly welcome to do that. The community needs more mission-builders

Also, I recommend to download the Team Fusion patches from there!
__________________
AMD Penom ll 6x 1055T Processor 2.8 GHz // 8GB Ram // XFX Radeon HD 7870 Black Edition DD (2048 MB Memory DDR5, GPU 1055MHz) // Windows 7 Professional 64 Bit Version
Saitek x52 // Saitek Throttle Quadrant // Saitek Pro Flight Rudder Pedals // Track IR 5
Reply With Quote
  #3  
Old 01-05-2014, 04:27 PM
dhasdell's Avatar
dhasdell dhasdell is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Segur de Calafell, Spain
Posts: 16
Default

Thank you. For a first stage all I want to do is create a simple take off, circuit and landing at a populated aerodrome for training purposes, both with flying and building.

I have read about Fusion in PC Pilot. It is compatible with a Steam install, is it?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-05-2014, 04:51 PM
Continu0 Continu0 is offline
Approved Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Luzern, Switzerland
Posts: 702
Default

Quote:
Originally Posted by dhasdell View Post
I have read about Fusion in PC Pilot. It is compatible with a Steam install, is it?
You have to install it over your steam-install, but you don´t have to worry about steam. You will not be banned or blocked or anything (in fact you need the Team Fusion patch to fly online, because all servers have switched to it).

You can always restore the last official version by letting steam veryfiy your game-files.
__________________
AMD Penom ll 6x 1055T Processor 2.8 GHz // 8GB Ram // XFX Radeon HD 7870 Black Edition DD (2048 MB Memory DDR5, GPU 1055MHz) // Windows 7 Professional 64 Bit Version
Saitek x52 // Saitek Throttle Quadrant // Saitek Pro Flight Rudder Pedals // Track IR 5
Reply With Quote
  #5  
Old 01-06-2014, 01:39 PM
dhasdell's Avatar
dhasdell dhasdell is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Segur de Calafell, Spain
Posts: 16
Default

Thank you Continu0. I haven't found the Fusion patch yet, but I have found and installed the swastikas, which makes a huge difference to the appearance of the game.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-07-2014, 07:20 AM
Continu0 Continu0 is offline
Approved Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Luzern, Switzerland
Posts: 702
Default

Quote:
Originally Posted by dhasdell View Post
Thank you Continu0. I haven't found the Fusion patch yet, but I have found and installed the swastikas, which makes a huge difference to the appearance of the game.
here they are:

http://theairtacticalassaultgroup.co...play.php?f=100
__________________
AMD Penom ll 6x 1055T Processor 2.8 GHz // 8GB Ram // XFX Radeon HD 7870 Black Edition DD (2048 MB Memory DDR5, GPU 1055MHz) // Windows 7 Professional 64 Bit Version
Saitek x52 // Saitek Throttle Quadrant // Saitek Pro Flight Rudder Pedals // Track IR 5
Reply With Quote
  #7  
Old 01-10-2014, 06:50 AM
dhasdell's Avatar
dhasdell dhasdell is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Segur de Calafell, Spain
Posts: 16
Default

Thank you, I have found the patches but not yet installed them, and I have made my first attempt at modifying a stock mission.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-12-2014, 12:19 PM
planespotter planespotter is offline
Approved Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 446
Default

Welcome and good luck. Here is how I learned some basic.

http://simhq.com/forum/ubbthreads.ph...ver_Full_Missi
Reply With Quote
  #9  
Old 01-12-2014, 01:38 PM
dhasdell's Avatar
dhasdell dhasdell is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Segur de Calafell, Spain
Posts: 16
Default

Thank you. I had found that article and have made my first tentative steps using it.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-13-2014, 05:53 PM
planespotter planespotter is offline
Approved Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 446
Default

Good! Now there is some in built trigger in the game you do not need script skill for and I can tell you where is help for those later.

Have fun!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:21 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.