1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik

IL-2 Sturmovik The famous combat flight simulator.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-28-2013, 07:13 AM
Racetrack Racetrack is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 88
Default Controls Key Problem ( White DOS command list )

Hi guys, I know that I'm flooding the Forum with a lot of technical questions, I hope that this info will maybe be usefull for any other pilot!
The problem is this: while I'm flying sometimes I have to press "Shift" maybe to set Airbrake or any other parametres of the plane/bombsight, sometimes when I release it appear an huge white list (seems like MS-DOS) covering all the screen that disable me to do anything with the Sim, the only way to get back to the sim is to re-press shift. This is too frustrating in the middle of a dogfight trying to do a level-bomb raid

How to prevent this problem?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-28-2013, 09:00 AM
K_Freddie K_Freddie is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 561
Default

It might be your Windows 'Accelerator' key settings.. one I know is the shift key - you press it for more than 5 secs or to many times windows will exit the game and go in what I think is 'macro mode'.

You'll have to disable this feature in windows.
Can't remember how to do it.
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 06-28-2013, 11:17 AM
Racetrack Racetrack is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 88
Default

I was thinking the same but i don't press Shift fast as you say, I press Shift
randomly and not 5 time in a few second. I'll try your solution anyhow and write the result.
Thank u anyway
Reply With Quote
  #4  
Old 06-28-2013, 04:03 PM
Artist's Avatar
Artist Artist is offline
Approved Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 362
Default

Quote:
Originally Posted by Racetrack View Post
appear an huge white list (seems like MS-DOS) covering all the screen
Could that be the console? Try Shift+TAB to make it go away again.
Artist
__________________
Ceterum censeo the mixture axis should be supported in IL-2 1946' DeviceLink.

-------------------------------------------------------------
Reply With Quote
  #5  
Old 07-02-2013, 11:24 AM
Bearcat Bearcat is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Northern Va. by way of Da Bronx
Posts: 992
Default

Quote:
Originally Posted by Artist View Post
Could that be the console? Try Shift+TAB to make it go away again.
Artist
Yes that sounds like what it is. Perhaps you have a key bound to tab and when you hit SHIFT it slips into the console. Check your controls set up.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-02-2013, 12:20 PM
Racetrack Racetrack is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 88
Default

Quote:
Originally Posted by Bearcat View Post
Yes that sounds like what it is. Perhaps you have a key bound to tab and when you hit SHIFT it slips into the console. Check your controls set up.
DONE!
Thanks mate this problem was solved yesterday
Reply With Quote
  #7  
Old 07-02-2013, 03:34 PM
EJGr.Ost_Caspar EJGr.Ost_Caspar is offline
Approved Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 939
Default

That happens if you Alt+Tab out and in the game. Pressing TAB and ALT alone then a few times help it go away.

BTW: that MS-DOS thingy is called the 'console' and its very helpfull sometimes to somebody.
__________________

----------------------------------------------
For bugreports, help and support contact:
daidalos.team@googlemail.com

For modelers - The IL-2 standard modeling specifications:
IL-Modeling Bible
Reply With Quote
  #8  
Old 07-05-2013, 01:38 PM
Racetrack Racetrack is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 88
Default

Quote:
Originally Posted by EJGr.Ost_Caspar View Post
That happens if you Alt+Tab out and in the game. Pressing TAB and ALT alone then a few times help it go away.

BTW: that MS-DOS thingy is called the 'console' and its very helpfull sometimes to somebody.
Thank you very much!! I'll use the Windows Key!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:49 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.