1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover > CoD download, installation and activation threads

CoD download, installation and activation threads All discussions about installation, online activation and Steam

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-26-2012, 05:31 PM
stendec stendec is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 7
Default Launching in Steam

Every time I launch CloD in Steam it triggers a Windows7 UAC prompt for Steam Client Service. When I click yes Steam shows a small window saying "Performing first time setup- Installing Microsoft VC Redist Package" for a few seconds before the game launches.

The game launches and runs fine after this but Steam does this UAC and "first time setup" thing every time I launch the game and is a bit annoying. Any ideas why this is occurring? Verifying Cache does not fix it.

Would a re install work? Can I do this by backing up the game files, uninstalling, pasting the game files back into steamapps folder then installing again?

The game itself is absolutely incredible by the way!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-28-2012, 11:01 PM
Madfish Madfish is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 416
Default

It's odd you mention this. I've been wondering about this myself but strangely not in the case of CloD.

I also have some games that show the same behavior. Guess I'll have to do some research on the web - usually I thought it's the fault of the game but it could also be a Steam issue or something with the redistributable packages not being installed properly.

Maybe it's linked to this: http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=31203
I will try it out later if I find the game that had those issues.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-01-2012, 10:03 AM
David198502's Avatar
David198502 David198502 is offline
Approved Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Austria
Posts: 1,535
Default

this has to do with the net.framework i think...
if you uninstall it from the games folder, and reinstall it, then this issue is solved..
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 05-02-2012, 12:19 AM
stendec stendec is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 7
Default

Thanks for the suggestions, tried various things including reinstalling all the stuff in the redist folder but the problem persists.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-02-2012, 07:13 AM
David198502's Avatar
David198502 David198502 is offline
Approved Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Austria
Posts: 1,535
Default

you have to download the net.framework thing from a different source, and delete the one in the steam folder completely...
do not use the one in the gamefolder to reinstall, but paste the new downloaded file into the redist folder and install it then...worked for me if i remember right.
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 05-20-2012, 08:53 PM
norsk2277 norsk2277 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1
Default

I have same problem! can you explain in more detail of how to fix this problem?
Reply With Quote
  #7  
Old 05-24-2012, 04:56 PM
Tone71 Tone71 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Southampton, UK
Posts: 38
Default

I have this problem too but isn't vcredist.exe related to the C++ library, not net.framework? Anyway, I tried downloading and running the latest version but it said it was already on my computer!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:06 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.