1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > King's Bounty > King's Bounty: The Legend > Technical problems and solutions

Technical problems and solutions Questions and solutions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-10-2008, 01:34 AM
CurtisJasper CurtisJasper is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 28
Default Strange Crash when combat ends

I find that my game frequently crashes not when entering or during combat, but when combat ends. The circular progress bar gets stuck about 20% or so in, and looks like it "tries" to load the rest, but stutters and stops. I'm guessing this is related to loading the main map and environment, because it only appears to happen in regions with lots of detail or activity.

For reference, I am running with the lowest settings possible on a middle-end machine with 64-bit VISTA.

Does anyone have any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-10-2008, 07:57 AM
Gatts's Avatar
Gatts Gatts is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Slovakia
Posts: 547
Default

1.) Did this happen from the first time you started the game (well - not in training maps - as these are "dungeon" - but from first time you fought an army in open space on you PC ) ?

2.) what game version you have?

3.) Did you reinstalled the game for this issue?

4.) Have you tried to start for other character? (if it is just not random one-time issue)

If your answers are:

1.) yes
2.) above 1.6.5 (1.6.5 or 1.7)
3.) Yes
4.) Yes

Try to:

1.) Google "64-bit Vista King's Bounty" [I did, but mostly there were very specific descriptions so your input would be needed, sorry fo not helping you much]

2.) Try to search this forum - I have found some issues with 64-bit Vista, maybe this threads may help you somehow

3.) Contact 1C Company Tech Support (directly by email... )
you could probably prepare directx output file, and your HW description (mobo, prc, graca..)
__________________
WOK pan? You sure mean WOG...
Equilibrium? You sure mean Equlibris...
Reply With Quote
  #3  
Old 12-10-2008, 08:28 PM
CurtisJasper CurtisJasper is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 28
Default

Thanks for the help. I will do some googling.

FYI and anyone else interested:

1) This bug has pretty much always happened to me on the "overworld" -- it has never happened to me in caves or underground, with the exception of Dwarven areas.

2) I am using Nobilis. This bug has affected me on patches 1.65 and 1.7 (I never played the game prior to these)

3) I have experienced this bug on three characters, with seemingly similar occurrence:
Paladin on Normal
Warrior on Hard
Mage on Impossible

Other note: Sometimes, I can lead a creature a distance away and fight them elsewhere, avoiding the bug. This is why I think it has something to do with loading the map. If I fight them in the same location, the bug still occurs.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-11-2008, 10:32 AM
Gatts's Avatar
Gatts Gatts is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Slovakia
Posts: 547
Default

Ow - and also check your vents - processor, chassis and mainly your video card (if your video has active cooler that means) - I had SHUT- DOWN problem in KB - as it is quite 3D video based game... and after I cleaned my pipes on my graca - problem solved (but of course this is just one of many hints... )
__________________
WOK pan? You sure mean WOG...
Equilibrium? You sure mean Equlibris...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:32 AM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.