1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover > Technical threads > FM/DM threads

FM/DM threads Everything about FM/DM in CoD

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-28-2012, 01:02 AM
Torian Torian is offline
Approved Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 36
Default Check that all your guns on the Brit fighters are actually firing bullets

Just a heads up to check to see if all of your guns are actually firing bullets. I heard 1 or 2 pilots comment about how not all of their guns were actually firing bullets even tho the loadout was filled. I found this to be the case with a couple of my planes (I fly all of them from time to time). I found the 2 outside guns were actually firing bullets but the 2 inboard weren't even tho the flash was still coming out of the muzzles. So I had been flying around for who knows how long with only half my guns actually working. I didn't pick up on it earlier because I mostly only had tracers on my 2 outside guns. Some of my loadouts don't have tracers at all. To check my planes I created a multiplayer game and tested loadouts. Sure enuff some had the glitch. So I recreated the loadouts and did some testing with and without tracers (firing into the water to check for splash) until I ensured that all guns were actually sending out bullets. I need to do more testing along these lines but thought I would share this finding so u can all check.
__________________
Main gaming pc.
i7 960 Quad core @ 3.2 Ghz
Asus nVidia GTX 580 vid card with 1.5GB DDR5 memory
24 GB DDR3 RAM @ 1600mhz
Win 7 64bit Pro

Laptop
Asus G73JW
Intel i7 740 quad core 1.76Ghz
nVidia GTX460 mobility 1.5GB DDR5
8GB DDR3 ram @ 1333mhz
Win 7 64bit Home Premium
  #2  
Old 10-28-2012, 01:31 AM
trademe900 trademe900 is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 186
Default

I personally don't understand how that could have happened.

Do you mean there were no bullet types at all loaded into some of your guns or the bullet types were there but 'glitched'?
  #3  
Old 10-28-2012, 01:43 AM
5./JG27.Farber 5./JG27.Farber is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1,958
Default

Quote:
Originally Posted by Torian View Post
Just a heads up to check to see if all of your guns are actually firing bullets. I heard 1 or 2 pilots comment about how not all of their guns were actually firing bullets even tho the loadout was filled. I found this to be the case with a couple of my planes (I fly all of them from time to time). I found the 2 outside guns were actually firing bullets but the 2 inboard weren't even tho the flash was still coming out of the muzzles. So I had been flying around for who knows how long with only half my guns actually working. I didn't pick up on it earlier because I mostly only had tracers on my 2 outside guns. Some of my loadouts don't have tracers at all. To check my planes I created a multiplayer game and tested loadouts. Sure enuff some had the glitch. So I recreated the loadouts and did some testing with and without tracers (firing into the water to check for splash) until I ensured that all guns were actually sending out bullets. I need to do more testing along these lines but thought I would share this finding so u can all check.
Cant be true -surley...
  #4  
Old 10-28-2012, 01:49 AM
lonewulf lonewulf is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 118
Default

I know this is going to sound a bit too simplistic but are you sure it isn't just a tracer issue ie, the absence of tracer on some of the loadouts?
  #5  
Old 10-28-2012, 02:42 AM
GF_Mastiff's Avatar
GF_Mastiff GF_Mastiff is offline
71st_Mastiff
 
Join Date: Oct 2007
Location: EL Centro
Posts: 884
Default

yes same problem, I was able to get all my guns Ammo Load-outs to work under the single missions, with the adjustments made in FMB. But that's the only place it will work.


see this post about it..

http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=35262
__________________
71st Eagle Squadron
www.anon6.com - Blogger on DCS Series
71st Mastiff's You-Tube
" any failure you meet is never a defeat; merely a set up for a greater come back "
Asus||i7x5930k||16gb3200||GTX10808gb||ATX1200Corsa ir||CBTitanium7.1||Win10x64||TrackIr4Pro/ir||gladiator pro mkII||siatekpedals||X52Throttle||G15Keyboard/RazerMouse||
32"LCD||2x7" lilliputs,1x9inc
  #6  
Old 10-28-2012, 02:56 AM
ATAG_Snapper's Avatar
ATAG_Snapper ATAG_Snapper is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Kitchener, Ontario, Canada
Posts: 1,205
Default

Yep, just checked. Only my two outboard guns were actually shooting bullets, although all eight guns were showing muzzle flashes. Tested this over water....only two sets of splashes. Then I loaded the "default" loading -- eight sets of splashes on the water.
__________________
  #7  
Old 10-28-2012, 03:38 AM
LoBiSoMeM LoBiSoMeM is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 963
Default

Huge bug.

Someone ask Luthier to assign someone to solve this without we know, and put this "ghost" update on Steam, please...

It's a simple bug. Solve it, it's not "development os CloD", it's just consumers respect.

Bye!
  #8  
Old 10-28-2012, 04:05 AM
Hellbender Hellbender is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 142
Default

I was doing some tests on the Battle-Box server 5 minutes ago and the Spit IIa there was firing all 8 guns when I conducted different tracer tests for them.
  #9  
Old 10-28-2012, 04:16 AM
Catseye's Avatar
Catseye Catseye is offline
Approved Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 242
Default

Quote:
Originally Posted by Torian View Post
Just a heads up to check to see if all of your guns are actually firing bullets. I heard 1 or 2 pilots comment about how not all of their guns were actually firing bullets even tho the loadout was filled. I found this to be the case with a couple of my planes (I fly all of them from time to time). I found the 2 outside guns were actually firing bullets but the 2 inboard weren't even tho the flash was still coming out of the muzzles. So I had been flying around for who knows how long with only half my guns actually working. I didn't pick up on it earlier because I mostly only had tracers on my 2 outside guns. Some of my loadouts don't have tracers at all. To check my planes I created a multiplayer game and tested loadouts. Sure enuff some had the glitch. So I recreated the loadouts and did some testing with and without tracers (firing into the water to check for splash) until I ensured that all guns were actually sending out bullets. I need to do more testing along these lines but thought I would share this finding so u can all check.
Are you talking about online flying or single mission?
  #10  
Old 10-28-2012, 05:03 AM
Torian Torian is offline
Approved Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 36
Default

online
__________________
Main gaming pc.
i7 960 Quad core @ 3.2 Ghz
Asus nVidia GTX 580 vid card with 1.5GB DDR5 memory
24 GB DDR3 RAM @ 1600mhz
Win 7 64bit Pro

Laptop
Asus G73JW
Intel i7 740 quad core 1.76Ghz
nVidia GTX460 mobility 1.5GB DDR5
8GB DDR3 ram @ 1333mhz
Win 7 64bit Home Premium
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:55 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.