1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik

IL-2 Sturmovik The famous combat flight simulator.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-05-2018, 02:55 PM
alejulian alejulian is offline
Approved Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Amsterdam, Netherlands
Posts: 2
Default Game start delay (3 minutes)

When I start the game it stops at 50% for about 3 minutes. I got a profiler output here (seems related to a close() method on a SFSInputStream object):
https://imgur.com/HFHzQDk

I tried logging but there is no information other than the visible delay between two messages (10:26 and 10:29):
https://pastebin.com/fhZS2g0U

Is this a known problem? My OS is Windows 10 x64 1803, and IL-2 Sturmovik from Steam with latest update (4.13.4).
Reply With Quote
  #2  
Old 09-05-2018, 04:38 PM
KG26_Alpha's Avatar
KG26_Alpha KG26_Alpha is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2008
Location: London
Posts: 2,792
Default

Quote:
Originally Posted by alejulian View Post
When I start the game it stops at 50% for about 3 minutes. I got a profiler output here (seems related to a close() method on a SFSInputStream object):
https://imgur.com/HFHzQDk

I tried logging but there is no information other than the visible delay between two messages (10:26 and 10:29):
https://pastebin.com/fhZS2g0U

Is this a known problem? My OS is Windows 10 x64 1803, and IL-2 Sturmovik from Steam with latest update (4.13.4).
Looks like a problem with the graphics, are the drivers installed and what GPU are you using ?

Also create a folder on your hard drive eg: C:\IL2 1946
>
Copy and paste the v4.13.4 game files into there create a new desktop shortcut and run the game from eg: C:\IL2 1946 instead of the steamapps folder.
__________________


Hosting Bombs Away Dedicated Altitude Bombing Server in Hyperlobby


Last edited by KG26_Alpha; 09-05-2018 at 05:09 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-05-2018, 07:31 PM
alejulian alejulian is offline
Approved Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Amsterdam, Netherlands
Posts: 2
Default

Thank you for your reply. I tried copying to "C:\IL2 1946" and it didn't help (also my C: is an SSD, and it didn't make any difference against the previous D: a mechanical drive so I don't think loading files is the problem).

My GPU is a Nvidia GTX 1060, CPU AMD FX 8530 with 24GB or RAM.

I have 2 monitors: a common 1920x1080 one and a 4k LG TV, playing from the TV as primary.

What I noticed is that if I open the game without first changing the resolution to the one I configured in the UI (1920x1080), it takes 2 extra minutes before the game actually changes it and shows the loading screen (so I'm using Display Changer II).
Reply With Quote
  #4  
Old 10-01-2018, 11:52 PM
KG26_Alpha's Avatar
KG26_Alpha KG26_Alpha is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2008
Location: London
Posts: 2,792
Default

Moving the game is just to isolate it from Steam and updates you may not want and possibly overwriting any settings made..

The IL21946 conf.ini file needs this setting for multiple monitors iirc

[window]
width=1920
height=1080
ColourBits=32
DepthBits=24
StencilBits=8
ChangeScreenRes=1
FullScreen=1
DrawIfNotFocused=0
EnableResize=0
EnableClose=1
SaveAspect=0
Use3Renders=1

Usually 3 monitors are used with Matrox triple head to go or something similar.

But newer GPU hardware can be setup in the Nvidia control panel,
it's been a while since i got involved with multiple monitors in IL2, you may have to explore Google
__________________


Hosting Bombs Away Dedicated Altitude Bombing Server in Hyperlobby


Last edited by KG26_Alpha; 10-02-2018 at 12:10 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-10-2018, 01:03 PM
vpmedia vpmedia is offline
Approved Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 7
Default

https://www.sas1946.com/main/index.php?topic=57243.0
Reply With Quote
  #6  
Old 10-10-2018, 05:13 PM
KG26_Alpha's Avatar
KG26_Alpha KG26_Alpha is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2008
Location: London
Posts: 2,792
Default

Quote:
Originally Posted by vpmedia View Post
Q: Is this mod compatible with Stock IL-2?
A: No.
__________________


Hosting Bombs Away Dedicated Altitude Bombing Server in Hyperlobby

Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:19 AM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.