1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik

IL-2 Sturmovik The famous combat flight simulator.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-14-2018, 02:54 AM
treesniper treesniper is offline
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 1
Default System freeze on load

This is on the steam version of the game.

I haven't played 1946 for about a year now, and was looking to get back into it and try out some of the amazing mods this game has. However, on launch, after the game had loaded 50% I begin to experience insane stuttering across my entire PC (a video I was watching on my second monitor started stuttering as well), and my cursor felt like it had mouse acceleration enabled and only responded to inputs every other second. I have re-installed the game three times now with no luck in resolving the problem. I have deleted the Program files for the game, and verified the cache after installing.

My specs:
Windows 10
GTX 980ti
AMD FX 8350
8GB of DDR3 RAM
The game is installed on a 1TB Harddisk drive

This is the only game I have experienced an issue like this with.

The game will eventually launch and runs fine, but only after about 10 minutes of loading where I'm practically locked out of my computer, as opposed to the 15 second max load times I got when I last played a year ago.

Edit: This happens on both versions 4.13.4 and 4.12.2, I tried to reply to KG26_Alpha 2 days ago, but it still hasn't been approved.

Last edited by treesniper; 06-15-2018 at 05:38 AM. Reason: A mod has to manually approve all of my replies
Reply With Quote
  #2  
Old 06-14-2018, 09:46 AM
KG26_Alpha's Avatar
KG26_Alpha KG26_Alpha is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2008
Location: London
Posts: 2,795
Default

Quote:
Originally Posted by treesniper View Post
This is on the steam version of the game.

I haven't played 1946 for about a year now, and was looking to get back into it and try out some of the amazing mods this game has. However, on launch, after the game had loaded 50% I begin to experience insane stuttering across my entire PC (a video I was watching on my second monitor started stuttering as well), and my cursor felt like it had mouse acceleration enabled and only responded to inputs every other second. I have re-installed the game three times now with no luck in resolving the problem. I have deleted the Program files for the game, and verified the cache after installing.

My specs:
Windows 10
GTX 980ti
AMD FX 8350
8GB of DDR3 RAM
The game is installed on a 1TB Harddisk drive

This is the only game I have experienced an issue like this with.

The game will eventually launch and runs fine, but only after about 10 minutes of loading where I'm practically locked out of my computer, as opposed to the 15 second max load times I got when I last played a year ago.
What version are you launching ?
__________________


Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:38 AM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.