1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover > Technical threads

Technical threads All discussions about technical issues

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 03-26-2011, 10:29 PM
JumpingHubert's Avatar
JumpingHubert JumpingHubert is offline
Approved Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Germany
Posts: 170
Default

Hi Sim!

taskmanager isnt good choice to get cpu usage ingame.
Please try "perfmon":
1. go to start
2. type "perfmon" in "run"
It will log cpu usage during gameplay.
  #22  
Old 03-26-2011, 10:35 PM
MadBlaster MadBlaster is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 666
Default

There should be a setting in the config settings to open up more than one core. Well, there better be or this sinks the boat.


Remember this?

[rts]
ProcessAffinityMask=

Set it to 500. Things should get better.

Last edited by MadBlaster; 03-26-2011 at 10:39 PM.
  #23  
Old 03-26-2011, 10:39 PM
Feuerfalke Feuerfalke is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Germany
Posts: 1,345
Default

It was already confirmed that CoD is multithreading. So multiple cores are supported.

Same happened to BlackSharks-Release-Version, though. The final didn't have the software switch to utilize more than 1 core. You could still enable them manually and after a few days a patch was released.

And again, world's still turning.
  #24  
Old 03-26-2011, 10:54 PM
SEE SEE is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,677
Default

Just copied this from the CoD Cnfg file posted at SimHQ....should there be a colon in front of the ProcessAffinityMask?



[rts]
tickLen=30
;ProcessAffinityMask=2
maxTimerTicksInRealTick=20
; 0 - not use, 1 - show cursor and not capture, 2 - not show cursor, and capture
mouseUse=2
; 0 - not use, 1 - use if hardware exist
joyUse=1
; 0 - not use, 1 - use if hardware exist
trackIRUse=1
DisableIME=0
culture=en-GB
  #25  
Old 03-26-2011, 11:03 PM
Tree_UK
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by SEE View Post
Just copied this from the CoD Cnfg file posted at SimHQ....should there be a colon in front of the ProcessAffinityMask?



[rts]
tickLen=30
;ProcessAffinityMask=2
maxTimerTicksInRealTick=20
; 0 - not use, 1 - show cursor and not capture, 2 - not show cursor, and capture
mouseUse=2
; 0 - not use, 1 - use if hardware exist
joyUse=1
; 0 - not use, 1 - use if hardware exist
trackIRUse=1
DisableIME=0
culture=en-GB
looks very much like the Il2 config, looks like the multicore hasn't made the initial release.
  #26  
Old 03-26-2011, 11:05 PM
Sven Sven is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: The Netherlands, Zeeland
Posts: 779
Default

  #27  
Old 03-26-2011, 11:07 PM
Tree_UK
Guest
 
Posts: n/a
Default

Sven, can that be enlarged so we can see the figures?
  #28  
Old 03-26-2011, 11:09 PM
SEE SEE is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,677
Default

I wonder if that explains many of the Russian comments regarding CPU type not making much difference compared to physical RAM and GFX card specs?
  #29  
Old 03-26-2011, 11:14 PM
Sven Sven is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: The Netherlands, Zeeland
Posts: 779
Default

Sorry Tree not mine, it's from russian sukhoi.su site, but it clearly indicates that of the 6 cores only 1 is running properly, there is something wrong with multi core support, that also explains why people with dual core are getting about same results FPS wise over there.
  #30  
Old 03-26-2011, 11:29 PM
Wolf_Rider Wolf_Rider is offline
Approved Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,677
Default

this is a sad state of affairs to be discovering early on a Sunday morning...



as an aside, do some research on/ turning off Core Parking (W7 64bit users)
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:30 AM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.