1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover > Technical threads

Technical threads All discussions about technical issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-01-2011, 11:20 PM
Therion_Prime Therion_Prime is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 70
Default Input lag

Over water I have pretty good fps, yet all inputs I make (joystick or mouse) are delayed approx. half a second. I'm constantly oversteering because of this.

Does anyone else have this problem?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-02-2011, 12:24 AM
SEE SEE is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,678
Default

Yes, maybe not half a second but definitely a lag on all joystick inputs. I thought it was due to my PC struggling to cope as no one else seems to have mentioned it. Particularly noticeable when I fire the guns compared to Il1946.

Last edited by SEE; 04-02-2011 at 12:27 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-02-2011, 01:43 AM
tjhowse tjhowse is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 16
Default

At least two other people are experiencing this:

http://forum.1cpublishing.eu/showpos...28&postcount=3

"I have Psycho_Ch!cken's problem. There is about 700ms of lag between any input and the result taking effect ingame. This includes the mouse, stick, throttle, joystick buttons and head tracking movement. It's mighty infuriating."
Reply With Quote
  #4  
Old 04-02-2011, 03:32 AM
Wolf_Rider Wolf_Rider is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,677
Default

fwiw, try disabling the clickable cockpit (F10 key)
Reply With Quote
  #5  
Old 04-02-2011, 03:55 AM
tjhowse tjhowse is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 16
Default

Quote:
Originally Posted by Wolf_Rider View Post
fwiw, try disabling the clickable cockpit (F10 key)
Tried this on a lark, didn't help.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-02-2011, 04:03 AM
chappy chappy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 25
Default

what are your computer specs?

the fact it happens when u start shooting could indicate cpu struggling with the sim as the guns fire and create thousands of objects needing ballistic calcs.


control input wise, make sure your sensitivity is on 0, so that there's a 1 to 1 ratio of input versus output
Reply With Quote
  #7  
Old 04-02-2011, 04:35 AM
tjhowse tjhowse is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 16
Default

It happens all the time, not just when shooting.

I already have 1:1 mapping.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-02-2011, 07:08 AM
Psycho_Ch!cken Psycho_Ch!cken is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 41
Default

It happens for everything. Even pressing keys to change the field of view has the same delay. It appears that inputs are not getting appropriate priority in the engine - there should never be lag like this, even when the game is running poorly, some things should always have priority.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-02-2011, 07:25 AM
TheGrunch's Avatar
TheGrunch TheGrunch is offline
Approved Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: United Kingdom
Posts: 837
Default

Quote:
Originally Posted by luthier View Post
4. FM and ballistics. We have already addressed the issue where rounds appeared to leave aircraft sideways. This was caused by the difference between physical and rendered position of the aircraft, i.e. the rendered position lagged behind the actual aircraft position.
Our aircraft programmer has a huge bucket list of things to check, which he’s going over at a rather brisk pace.
Maybe at least in part due to the same bug as this?
Reply With Quote
  #10  
Old 04-02-2011, 07:28 AM
jimbop jimbop is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Australia
Posts: 1,064
Default

Add it to the bug thread. Nobody has posted their system specs?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:06 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.