1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover > Technical threads > Performance threads

Performance threads All discussions about CoD performnce

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 04-17-2011, 04:29 PM
AndyJWest AndyJWest is offline
Approved Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,049
Default

The MoBo that binky9 is looking at is an Asus Sabertooth P67.
Reply With Quote
  #12  
Old 04-17-2011, 04:31 PM
T}{OR's Avatar
T}{OR T}{OR is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Zagreb, Croatia
Posts: 830
Default

Quote:
Originally Posted by binky9 View Post
Asus Sabertooth P67 motherboard
EVGA GTX570HD 1280 MB GDDRS Memory
8gb Corsair DDR3 1600mhz
Windows 7 Home Premium 64bit
Intel Ci7 2600k 3.4 Ghz 8mb cache
Replace 2600k with 2500k. The performance between them is negligible and HT is useless for gaming.

For the 100$ difference, get a GTX 580 3GB version or HD 6970 with a custom cooler.
__________________

LEVEL BOMBING MANUAL v2.0 | Dedicated Bomber Squadron
'MUSTANG' - compilation of online air victories

Last edited by T}{OR; 04-17-2011 at 04:33 PM.
Reply With Quote
  #13  
Old 04-17-2011, 04:36 PM
swiss swiss is offline
Approved Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Zürich, Swiss Confederation
Posts: 2,257
Default

Quote:
Originally Posted by AndyJWest View Post
The MoBo that binky9 is looking at is an Asus Sabertooth P67.
Cool, that was not the point of gratos.
I said it depends on the Mobo.
He said:

Quote:
Originally Posted by 335th_GRAthos View Post
I guess this is a mathematical challenge that only tf-neuro and oldschool61 can sort out... ROFL !!!!!
__________________

Quote:
...this Stalin tank has got to be set alight.
Up to 2400 feet once more and on to the sixty ton leviathan.
It still refuses to burn!
Rage seizes me; it must and shall catch fire!
Reply With Quote
  #14  
Old 04-17-2011, 05:37 PM
335th_GRAthos 335th_GRAthos is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,240
Default

Sorry guys for the challenge.

I just realised that the Asus Sabertooth P67 is actually running on dual-channel and not in tripple channel as I was thinking ( i5 can handle dual channel, i7 can handle dual or tripple channel).

So forget everythingI mentionned about 3 times yyGb of RAM, you can only put 2 or 4 RAM pieces inside so, 2x4Gb = 8Gb makes perfect sense and your specs are fine!

My mobo is pure i7 thus tripple channel and that was confusing me....

~S~
Reply With Quote
  #15  
Old 04-17-2011, 07:42 PM
badfinger badfinger is offline
Approved Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: League City, TX
Posts: 319
Default

All,

Thanks the inputs. But, the $1,271 is still causing me to waver. I'll have to make a decision today or tomorrow. (Like many, I have a wife to consider)

My ace in the hole is I'll be putting everything in the same case, so she may not notice anything.

binky9
Reply With Quote
  #16  
Old 04-17-2011, 08:43 PM
T}{OR's Avatar
T}{OR T}{OR is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Zagreb, Croatia
Posts: 830
Default

Quote:
Originally Posted by 335th_GRAthos View Post
Sorry guys for the challenge.

I just realised that the Asus Sabertooth P67 is actually running on dual-channel and not in tripple channel as I was thinking ( i5 can handle dual channel, i7 can handle dual or tripple channel).
You are confusing chipsets with processors. 1155 socket also has an i7. The mentioned in the first post.

Right now, only 1366 socket (X58 chipset) features triple channel.
__________________

LEVEL BOMBING MANUAL v2.0 | Dedicated Bomber Squadron
'MUSTANG' - compilation of online air victories
Reply With Quote
  #17  
Old 04-17-2011, 09:04 PM
Thee_oddball Thee_oddball is offline
Approved Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 812
Default

Quote:
Originally Posted by binky9 View Post
I have a quote for updating my current computer, which is 32 bit XP, 3gb ram, and 1T HD.

I'll have the hard drive partitioned, so that I can keep XP running, too.

Does the below sound like a system that would handle CoD, and other future sims, for awhile?

Asus Sabertooth P67 motherboard
EVGA GTX570HD 1280 MB GDDRS Memory
8gb Corsair DDR3 1600mhz
Windows 7 Home Premium 64bit
Intel Ci7 2600k 3.4 Ghz 8mb cache
Installation

binky9
one thing i see that was not listed was a power supply..if you are running XP right now i have a feeling your current PSU will not be enough to power the video card you have chosen.
and if your trying to get in at around $1000 just make a post saying "build me a rig for a $1000" trust me you will get alot of choices and a really nice system in the end. my rig (see Sig) cost me right around $500 if i had a $1000 to spend i would have a smoking fast rig
__________________
Gigabyte Z68
Intel 2500K (@4.3 ghz)212 CM Cooler
8GB Ram
EVGA 660SC (super clocked) 2GB Vram
CORSAIR CMPSU-750TX 750W
64 GB SSD SATA II HD
WIN7 UL 64BIT
Reply With Quote
  #18  
Old 04-17-2011, 09:52 PM
badfinger badfinger is offline
Approved Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: League City, TX
Posts: 319
Default

Quote:
Originally Posted by Thee_oddball View Post
one thing i see that was not listed was a power supply..if you are running XP right now i have a feeling your current PSU will not be enough to power the video card you have chosen.
and if your trying to get in at around $1000 just make a post saying "build me a rig for a $1000" trust me you will get alot of choices and a really nice system in the end. my rig (see Sig) cost me right around $500 if i had a $1000 to spend i would have a smoking fast rig
I didn't put it on the list, because I don't know which one I will get, will find out a power tomorrow.

Thanks,

binky9
Reply With Quote
  #19  
Old 04-18-2011, 04:03 AM
tf_neuro tf_neuro is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Sol III, Milky Way
Posts: 86
Default

It's probably kinda like being supporters of a sports team, but I would always suggest the Asus/Intel combo when it comes to MoBo/CPU, and I wouldnt get anything but an nVidia GPU... but that's me.

Rampage2, i5 quad, GSX460, would make a fairly good rig IMHO. 700w PSU would be more than enough.
NOTE: RampageII supports *some* i5's but not all of them. Double check that you have the right stuff before you order.

Last edited by tf_neuro; 04-18-2011 at 04:16 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:18 PM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.