1C Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official 1C Company forum > 1C Publishing > IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover Latest instalment in the acclaimed IL-2 Sturmovik series from award-winning developer 1C: Maddox Games.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-24-2012, 06:48 PM
VO101_Tom's Avatar
VO101_Tom VO101_Tom is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Budapest, Hungary
Posts: 799
Default Air Force Bases of CloD - Printable cards

AFBs of CloD 2 is available here:
http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=35074

I fly a lot in the game. It has always bothered me that if I create a plane at any airfield, I get almost no information about where I am, where is the runway, how long it is and which directions I can take off in. I don’t know where the obstacles are, buildings and taxiways. I do not know if a bomber will have enough space to take off or not? These things in a real flight - for very clear reasons - are not a problem. The lack of information was the reason for accidents during the Storm Of War Campaigns: Battle of Britain multi-squadron event that some of us played recently...

So, the idea was born, we have to collect the data! It was relatively easy, I made screenshots in the FMB and collected information on the layout and heading of runways. I could save the nearby areas of the airports, and the layouts too. Then I just had to create the maps. It was harder to figure out as a design, and what would be on it, and what would not. (The design based on the old maps, the modern ICAO standard maps, and Jeppesen cards)

To say the obvious, they are not copies of old maps, these maps made ​​specifically for the game. The old maps provided very little information, compared to the modern ICAO standard maps, so I have used the modern solutions. But the design, the colors – as far as possible – I used the old solutions. For example, I use ICAO codes for all AFB. If the AFB exist today, the ICAO code is valid. If it no longer exists I looked for letters which are not in use.

The magnetic declination in reality are curved lines which always change and also varies according to geographical location. In the game they are straight lines because the declination is a constant -10 deg on the whole map. Therefore I am unable to use the old German map-grid because the base of the game is the 10x10km grid, the germans used the 1 degree latitude and longitude coordinates, which are completely different.

I plan to add the other airfields in a similar manner however it is meticulous and long winded work. If anyone knows Adobe Illustrator, and you like it, I welcome any help.

And – of course – if anyone finds a bug, or have a proposal, just tell me, and i will fix it (two weeks be sure!).
Special thanks to 5./JG27.Farber, No.501_Robo. and SC/JG_IvanK, who helped in the creation of a document with suggestions, opinions and data.


North-France and East-England .pdf
Download v4.3 08.24.2012. First public release
The fixed v4.4 version is available! 08.24.2012. fixed the bugs, which Bongodriver mentioned in #03
The fixed v4.5 versions is available! 08.25.2012. fixed the bugs, which Kodoss mentioned in #21

Who make missions, they know, the "battle-area" is changable in FMB. I dont know the benefits, but it have a huge disadvantage, the map coordinates also changed.
We have an initiative with Farber: It would be superb, if every online map uses same, standardized coordinates. This document also contains these values​​. I link here an empty mission file, with the standard battle-area settings. Please, use it in all online server.
Fullgrid mission

__________________
| AFBs of CloD 2[/URL] |www.pumaszallas.hu

i7 7700K 4.8GHz, 32GB Ram 3GHz, MSI GTX 1070 8GB, 27' 1920x1080, W10/64, TrackIR 4Pro, G940
Cliffs of Dover Bugtracker site: share and vote issues here

Last edited by VO101_Tom; 10-31-2013 at 06:05 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-24-2012, 06:54 PM
5./JG27.Farber 5./JG27.Farber is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1,958
Default

Great work VO101_Tom! This really are great even if you only look at them! They could really enhance a flight and add allot of immersion, where can I get a hard copy?

Storm of War Campaigns Server maps support the grid used in these documents, check them out!
Reply With Quote
  #3  
Old 08-24-2012, 07:02 PM
bongodriver's Avatar
bongodriver bongodriver is offline
Approved Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: United Kingdom
Posts: 2,546
Default

Nice work, just a small ammendment with regards to UK ICAO codes if I may, you have canterbury as EGMH but EGMH is the actual designation for manston today, EGMH is the designation for manston since it became Civillian, RAF manston's ICAO code was EGUM.

Rochford in now Southend airport and has the ICAO EGMC

You have bolded Lympne and Maidstone as existing ICAO codes in the legend but in reality these airfield do not exist any more (though part of Lympnes old runway is still visible.

I only though I'd let you know about the corrections as I thought it was a really nice touch to make the legend at the end.
__________________


Intel Q9550 @3.3ghz(OC), Asus rampage extreme MOBO, Nvidia GTX470 1.2Gb Vram, 8Gb DDR3 Ram, Win 7 64bit ultimate edition
Reply With Quote
  #4  
Old 08-24-2012, 07:02 PM
senseispcc senseispcc is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 598
Default

.
Nice work; thanks a lot!

Hawkinge airfield left me with a little strange felling I do not see a runway in any direction at all, is there one? In any case it is very dificult to follow.

Last edited by senseispcc; 08-24-2012 at 07:34 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-24-2012, 07:30 PM
310_cibule's Avatar
310_cibule 310_cibule is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Prague, CZ
Posts: 73
Default

Fantastic! Thanks a lot.
__________________


Nos 310. & 311. Czechoslovak (virtual) squadrons

Asus P5N-T DELUXE nForce 780i, Core 2 Duo E8400 3.0 GHz, 4GB DDR2 RAM, GeForce 580 GTX 1.5 GB, SSD OCZ Vertex 2 120GB, Windows 7 64bit, Hewlett Packard LP2475w 24"
MS Sidewinder FF, Saitek Pedals, CH Throttle, Home made Trim Box, TrackIR 5
Reply With Quote
  #6  
Old 08-24-2012, 07:39 PM
VO101_Tom's Avatar
VO101_Tom VO101_Tom is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Budapest, Hungary
Posts: 799
Default

Quote:
Originally Posted by bongodriver View Post
Nice work, just a small ammendment with regards to UK ICAO codes if I may, you have canterbury as EGMH but EGMH is the actual designation for manston today, EGMH is the designation for manston since it became Civillian, RAF manston's ICAO code was EGUM.

Rochford in now Southend airport and has the ICAO EGMC

You have bolded Lympne and Maidstone as existing ICAO codes in the legend but in reality these airfield do not exist any more (though part of Lympnes old runway is still visible.

I only though I'd let you know about the corrections as I thought it was a really nice touch to make the legend at the end.
Thx.
Please collect the issues, and i will fix it.

I checked the ICAO codes here, i didn't find Manston, but i find EGMH (MSE) – Kent International Airport – Canterbury, England. I thought this Canterbury is the "Clod Canterbury" Airport
__________________
| AFBs of CloD 2[/URL] |www.pumaszallas.hu

i7 7700K 4.8GHz, 32GB Ram 3GHz, MSI GTX 1070 8GB, 27' 1920x1080, W10/64, TrackIR 4Pro, G940
Cliffs of Dover Bugtracker site: share and vote issues here
Reply With Quote
  #7  
Old 08-24-2012, 07:39 PM
ATAG_Dutch ATAG_Dutch is offline
Approved Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,793
Default

Superb work Tom.

Thanks to all involved.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-24-2012, 07:50 PM
Matze81 Matze81 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 88
Default

Awesome! Thanks a lot!
Reply With Quote
  #9  
Old 08-24-2012, 08:22 PM
il_corleone's Avatar
il_corleone il_corleone is offline
Approved Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 204
Default

WOW EXCELENT WORKKKk!!!!!!!!!! can i post it in my squadron website whit your permissions? Incredible, just incredible
__________________
GTX560TI 2GB-I5 2500-4GB DDR3-488GB Western Digital WD5000AAKX-Win7 64-Bits

[IMG]http://www.rincondesimulacion.com/im...00x200warz.png[/IMG]
Reply With Quote
  #10  
Old 08-24-2012, 08:29 PM
VO101_Tom's Avatar
VO101_Tom VO101_Tom is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Budapest, Hungary
Posts: 799
Default

Quote:
Originally Posted by il_corleone View Post
WOW EXCELENT WORKKKk!!!!!!!!!! can i post it in my squadron website whit your permissions? Incredible, just incredible
Thx
Post it the pcpilot download page please.
__________________
| AFBs of CloD 2[/URL] |www.pumaszallas.hu

i7 7700K 4.8GHz, 32GB Ram 3GHz, MSI GTX 1070 8GB, 27' 1920x1080, W10/64, TrackIR 4Pro, G940
Cliffs of Dover Bugtracker site: share and vote issues here
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:54 AM.

Based on a design by: Miner Skinz.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 1C Company. All rights reserved.